Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
Roláda z mletého bůčku

Roláda z mletého bůčku

Potřebné ingredience

Masová směs:1kg dvakrát umletého libového bůčku* 1/4 l mléka* sůl,pepř, 3 vrchovaté lžíce solamylu Náplň:na másle usmažíme nařídko 4 vajíčka (aby byla lesklá a ještě trochu tekoucí),přidáme hrášek a najemno nastrouhanou mrkev (dle chutí možno přidat uzeninu,kapii...) a trochu osolíme

Postup přípravy

Veškeré ingredience dobře smísíme a necháme do druhé dne v chladu odpočinout.
Masovou směs si rozdělíme na dvě části (já většinou dělám 3 menší rolády takže rozdělím na 3 části…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvová buchta

Mrkvová buchta

Potřebné ingredience

14 vajec*35 dkg cukru*50 dkg mrkve*35 dkg ořechů*20 dkg dětské krupičky*5 dkg hrubé mouky*5 dkg másla

Postup přípravy

žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme najemno nastrouhanou syrovou mrkev a umleté ořechy,poté vmícháme krupičku s hrubou moukou a nakonec sníh z bílků

I když je na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Borůvkový cheesecake s glazurou ze zakysané smetany

Borůvkový cheesecake s glazurou ze zakysané smetany

Potřebné ingredience

Rozpis pro dortovou formu 22cm: KORPUS +++Balení sušenek dle chuti (používám ovesné nebo Bebe dobré rano, esíčka...) cca 200-250g +++rozpuštěné máslo cca 60g TVAROHOVÁ HMOTA :borůvky 0,25l+++250g tvarohu+++600-700g čerstvého sýru ( Buko, Philadelphia, žervé..)+++2/3 hrnku cukru krupice+++2 lžíce hladké mouky+++šťáva z půlky citronu nebo limetky+++4 vejce GLAZURA 200g zakysané smetany+++ 2 lžíce cukru

Postup přípravy

Sušenky rozmixujeme, přimícháme rozpuštěné máslo. Hmotu natlačíme na dno dortové formy, jejiž dno jsme si pokryli pečícím papírem ( utrhneme kousek papíru a přivřeme ho přes…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
10 receptů na zpracování rajčat

10 receptů na zpracování rajčat

Potřebné ingredience

Čerstvá rajčata

Postup přípravy

Všechny recepty mám vyzkoušené, získané různě od rodiny, známých i z internetu. Přizpůsobila jsem si je a pravidelně je používám.

Rajský protlak
2kg rajčat, 250g cibule,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
VYDAŘENÁ PIZZA s mozzarellou a sardelkami

VYDAŘENÁ PIZZA s mozzarellou a sardelkami

Potřebné ingredience

Ingredience na 2 pizzy-kynuté těsto: 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 300 ml vlažné vody, 1 KL cukru krystal, 1 KL soli, 25 g čerstvého droždí (nebo 10 g sušeného ). Ostatní ingredience na náplň: 500 ml rajčatové šťávy, 10 řezů sardelek, 120 g mozzarelly, 10 čerstvých dýňových květů Hokkaido (nemusí být), několik lístečků bazalky na dozdobení upečené pizzy.

Postup přípravy

Postup práce:

Nejdříve ze všeho si připravíme z droždí, cukru a deci vlažné vody kvásek (suroviny odebereme z celkového množství).
Pak vypracujeme těsto a vložíme do…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
KŘEHKÉ A VOŇAVÉ KOKA SUŠENKY

KŘEHKÉ A VOŇAVÉ KOKA SUŠENKY

Potřebné ingredience

Suroviny na kakaové těsto: 210 g hladké mouky, 90 g strouhaného kokosu, 90 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 zarovnané lžíce tmavého kakaa, 100 másla, 100 g rostlinného tuku /hera, 2 žloutky.

Postup přípravy

Jednoduché, rychlé, křehoučké a voňavé-to jsou sušenky koka.

Postup:
Suroviny zpracujeme na hladké a tvárlivé těsto, které zakryté ve fólii necháme hodinku v ledničce…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chléb se sušenými rajčaty

Kváskový chléb se sušenými rajčaty

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 90 g hladké pšeničné mouky, 120 g vody, menší lžíce aktivního kvásku (z lednice); * DÁLE DO TĚSTA: 310 g hladké pšeničné mouky, 50 g celozrnné mouky (pšeničné, žitné nebo špaldové), 200 g vody, 9 g soli, 100 - 150 g sušených rajčat naložených v oleji (pevnějších, nerozbředlých), olivový olej na vymazání mísy (a případně na pomazání rukou, pokud bude zpočátku těsto hodně lepivé)

Postup přípravy

Skvělý chléb pro letní dny - originál receptu zde: www.maskrtnica.cz/psenicny-rajcatovy-chleb/
- níže můj postup na menší bochník o váze cca 800 g

1. den (12-16 hodin…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Domácí ravioli

Domácí ravioli

Potřebné ingredience

* ZÁKLADNÍ TĚSTO: 2 celá vejce, lžička vody, 50 g hladké pšeničné mouky, 150 g semolinové mouky; * NÁPLŇ: dle chuti; * OMÁČKA: dle chuti

Postup přípravy

Používám formu od Tescomy a toto množství těsta vychází na 3 formy.


Vejce v míse rozšlehat s vodou.
Potom přidat obě mouky a vypracovat pružné nelepivé těsto. Těsto…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nudličky po mexicku s rýží

Vepřové nudličky po mexicku s rýží

Potřebné ingredience

500g vepřové kýty,olej,sůl,mletá paprika, 1 větší cibule,250g zelených paprik,250g rajčat,(feferonky)

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na nudličky,osolíme a na horkém oleji krátce orestujeme,přidáme nakrájenou cibuli, rajčata,papriku-vše nakrájené na nudličky a společně podusíme.Dochutíme solí…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BORŮVKOVÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ z tvarohového těsta

BORŮVKOVÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ z tvarohového těsta

Potřebné ingredience

Ingredience na tvarohové těsto: 450 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 220 g jemného cukru krystalu, 140 g změklého másla, 250 g tvarohu, 2 celá vejce, 1 žloutek, strouhaná citronová kůra. Ostatní ingredience: Borůvková marmeláda s kousky ovoce, hrst čerstvých borůvek.

Postup přípravy

Postup práce:
Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a na hodinku uložíme do ledničky.
Potom těsto rozdělíme na 5 částí.
První díl vyválíme na…

Zobrazit více...

Kategorie