Zobrazit přihlášovací formulář
OMÁČKY
Žampiónová omáčka s hovězím masíčkem

Žampiónová omáčka s hovězím masíčkem

Potřebné ingredience

Omáčka: Žampióny (buď čerstvé nebo konzervované), máslíčko, hovězí vývar, hl. mouku, smetanu, drcený kmín, sůl. Knedlík: celé vajíčko, 1/4 l vlážného mléka, 2 kávové lžičky soli, 300g hl. mouky, 200g pol. mouky, 1/2 sáčku sušeného droždí Hovězí vývar: maso, mrkev, celer, kostka slep. bujónu, vegeta

Postup přípravy

Žampióny si osmažíme na másle s trochou oleje, osolíme a okmínujeme, necháme vydusit vodu, zasypeme moukou, uděláme jíšku, kterou rozředíme vývarem, necháme povařit. Nakonec dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecký koláč s jablky

Linecký koláč s jablky

Potřebné ingredience

500g hl. mouky, 250g tuku (máslo, hera, stella), 200g cukru moučka, 1 vejce, 1 pl vody, 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr Náplň: jablka nastrouhané nahrubo, cukr, skořice, rozinky namočené v rumu

Postup přípravy

Těsto zpracujeme, necháme chvíli odpočinout , pak rozdělíme na dvě půlky. Jednu vyválíme na pečicí papír a přeneseme na plech, poklademe nádivkou. Z druhé vyválíme tenkou placku,…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Špenát s bramborovým knedlíčkem plněný uzeným masem

Špenát s bramborovým knedlíčkem plněný uzeným masem

Potřebné ingredience

špenát: sekaný špenát (mražený), cibule, masox, máslo + olej, hl. mouka, mléko,smetana, asi 5stroužků česneku, sůl popř. vegeta a trochu pepře. Bramborový knedlík: bramborové těsto (buď domací nebo koupené v sáčku), uzené kosti vařené asi 20min v papiňáku , asi 2 na kolečka krájené cibule, pomaloučku smažené na trošce másla s olejem

Postup přípravy

Nejdříve si rozpustím trochu másla s olejem, přidám nadrobno nakrájenou cibulku, nechám zesklovatět, pak přidám mražený špenát, přiliju vodu + kostku masoxu. Necháme pod pokličkou…

Zobrazit více...
DORTY
MŮJ PRVNÍ DORT - SACHR

MŮJ PRVNÍ DORT - SACHR

Potřebné ingredience

6 vajec, 2 lžíce horké vody,175g cukru, vanilkový cukr, 100g pol. mouky, 2 balení čokol. pudingu, 1 vrchovatou kl prdopeče, 100g rozpuštěného másla, 200g meruňkové marmošky. POLEVA: 125g hořké čokolády, tuk ( v originál receptu je kokosový tuk)

Postup přípravy

vejce šleháme s vodou do pěny, přidáme oba dva cukry, dál šleháme. Cca po 2 minutách přidáme mouku, pudingy s prdopečem. postupně zašleháváme po třetinách do vaječného krému…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Krabí pomazánka nebo salát

Krabí pomazánka nebo salát

Potřebné ingredience

Krabí tyčinky 1 balení, 4 vajíčka uvařené na tvrdo, kukuřice v nálevu, majonéza, cottage sýr, sůl nebo vegeta, trochu ml. pepře a samozřejmě zelenina na ozdobení..

Postup přípravy

Krabíky necháme povolit, kdo nechce čekat, může spařit vařící vodou, nakrájíme na kostičky cca 0,5 - 1cm. Přidáme vajíčka nastrouhané na hr. struhadle, přidáme cottage sýr,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Základní těsto na pizzu - vynikající

Základní těsto na pizzu - vynikající

Potřebné ingredience

2 hrnky hladké mouky, 1 droždí nebo celý sáček, 1/2 hrnku vlažné vody, 2 lžíce oleje, 1 kávová lžička soli.

Postup přípravy

Vše zpracovat a nechat kynout cca 1/2 hodinky. Z tohoto množství máme 4 pizzy o průměru cca 27 cm.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na paprice (4 porce)

Vepřové na paprice (4 porce)

Potřebné ingredience

4 plátky libového masa (kýta, plec, měla jsem i krkovičku, ale lepší je to opravdu z kýty nebo plece), 2 cibule, 3 papriky kapie(dávám 3 barvy, je to hezčí), cca 1 lžíce ml. papriky, hl. mouka, olej

Postup přípravy

Plátky na okrajích nařízneme a naklepeme, osolíme. Cibuli nadrobno nakrájíme, na oleji zpěníme cibuli, vložíme maso a opečeme.Přisypeme mletou papriku, osolíme, zalijeme horkou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
OVESNO - MRKVOVÁ POLÍVČIČKA I PRO MRŇATA...

OVESNO - MRKVOVÁ POLÍVČIČKA I PRO MRŇATA...

Potřebné ingredience

Kousek másla, ovesné vločky, nahrubo nastrouhaná mrkev, zeleninový bujón, vejce. Popř. sůl a pepř

Postup přípravy

Máslo si necháme zpěnit, přidáme mrkvičku, chvíli orestujeme, přidáme ovesné vločky, zalijeme zeleninovým vývarem nebo jiným, jak kdo chce. Povaříme dokud nejsou vločky a mrkev…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
ŠUMAVSKÉ TOPINKY

ŠUMAVSKÉ TOPINKY

Potřebné ingredience

chlebík, olej nebo sádlo na smažení, česnek, máslo, cibulka, vajíčka, šunka, tvrdý sýr, slanina, sůl, pepř

Postup přípravy

uděláme si klasicky topinky, ale ne moc tmavé. Na másle si připravíme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova, vklepneme vajíčka, osolíme, opepříme, vaječina musí být taková jen…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MRKVOVÝ KOLÁČ*** vééélikááánskááá dobrota

MRKVOVÝ KOLÁČ*** vééélikááánskááá dobrota

Potřebné ingredience

*(na velký plech) * 4dcl nahrubo nastrouhané mrkve, 3 - 4 vejce, podle velikosti, 2dcl pískového cukru, 2 dcl rozpuštěného másla ( já používám 1/2 hery a 1/2 másla), 4 dcl hladké mouky, 2,5 lžičky prdopeč, rozinky namočené v rumu (záleží na tom kolik toho máte rádi, já dávám celou misku), trochu plátkových mandlí (nemusí být, zkoušela jsem to s vlašákama a taky mňamka), 2 PL kakaa (na pečení)

Postup přípravy

***Nejdříve smícháme mrkev s vejci, dále přidáme cukr, máslo a kakao, vše zamícháme. Potom přidáme mouku s prdopečem, rozinky a mandle. Vše dobře promícháme. Dáme na vymazaný a…

Zobrazit více...

Kategorie