Pejsek pro Simonku
Potřebné ingredience
Mramorový korpus - 3 dávky, krémy Dr.Oetkera - 3 čokoládové a 1 stračatela, jahodová a borůvková marmeláda, drobné ozdůbky (oči, čumák, obojek, psí známka = fidorka).
Postup přípravy
Patlámo, patlámo. Potom ďobky, ďobky. Pak zase škrabky, škrabky - vidličkou chloupky. A nakonec nedýchat - a dodělat uši a ocas. A hlavně - udržet nervy v klidu a nenechat je…
Buchty - ZLEPŠOVÁK
Potřebné ingredience
Zbytky papíru na pečení, buchty.
Postup přípravy
Vždy, když dělám buchty, nějak mi od sebe nejdou odlepit, přestože je mažu olejem. Když občas něco upeču, kde si vystřihuji do formy papír na pečení, zbudou mi odstřižky tohoto…
Dáreček
Potřebné ingredience
Mramorový korpus, čokoládový krém, hmota z marschmalows.
Postup přípravy
"Rychlovka" dortíček pro Simonku k svátku. Ani do zítřka nevydržel, museli jsme popřát už dnes, abychom už mohli papat. :-))
Kaktus
Potřebné ingredience
Ořechový korpus, krém čokoládový a stračatela bez čokovloček obarvený na zeleno.
Postup přípravy
Viz obrázkový postup.
Upekla jsem z dvojité dávky dva menší a dva větší korpusy. Seskládala jsem je do přibližného tvaru a promazala marmeládou a krémem. Až to pěkně ztuhlo, …
Čokoládové brownies
Potřebné ingredience
Dle krabice na detailní fotce.
Postup přípravy
Podle návodu na krabici. :-)) Jen se to vše smíchá a vylije do formy. Je to nejoblíbenější "rychlovka" naší rodiny.
A báječně se na tom dá trénovat zdobení dortů.
Panenka
Potřebné ingredience
Tradiční recept: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8873. Krém je z krabičky od Dr.Oetkera - čokoládový.
Postup přípravy
Korpus z dvojité dávky do dvou misek a jedné širší a nižší dortové formy. Vše promazané a slepené, dotvarované a potažené hmotou z pěnových bonbonků. Viz obrázkový postup.
Sněhulák
Potřebné ingredience
Dášin mramorový korpus z dvojité dávky do tří kulatých forem různých průměrů. Krém od Dr.Öetkera uvnitř čokoládový, venku stračatela bez čokoládových kousků (je krásně bílá). Promazáno také marmeládou (jahodovou a borůvkovou). Posypáno kokosem, kastról na hlavě je pomazaný rozpuštěnou čokoládou smíchanou se dvěma lžičkami zakysané smetany. Oči, pusa a knoflíky jsou malé čokoládové penízky vybalené ze zlatých papírků a nos je žába z želé sestříhnutá nůžkami do tvaru mrkve.
Pivo pro strýčka
Potřebné ingredience
Mramorový korpus (od Dáši - onasi), potah z pěnových bonbonů
Postup přípravy
Měl vypadat líp, ale nevím co dělám špatně. Asi to bude rukama. Manžel prohlásil, že pivo má být "zlatavý mok", ale tohle je oranžové. Snad bude strýček (brácha) shovívavější.
Beruška pro moje dvě berušky.
Potřebné ingredience
Jako vždy: Korpus mramorový od Dáši a potah z pěnových bonbónů obarvenými dle potřeby.
Postup přípravy
Kulatý korpus jsem ořízla do tvaru berušky a z ořezů jsem přidala na hlavičku. Potáhnout, dozdobit, pochlubit se a papkat! :-))