Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
Rajská omáčka z loupaných rajčat

Rajská omáčka z loupaných rajčat

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 2 plechovky loupaných rajčat, máslo, cibule, hladká mouka, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl, skořice, cukr dle chuti

Postup přípravy

Mleté maso ochutíme podle sebe, utvoříme kuličky a opečeme. V kastrole si rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, zasypeme moukou, zamícháme a přidáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Úžasný, tvarohový moučník

Úžasný, tvarohový moučník

Potřebné ingredience

Těsto: 2 celá vejce, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky, 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek mléka, kakao .... Krém: necelý 1/2l mléka, 2 vanilkové pudinky + cukr dle chuti, 2 tvarohy - kostky, rum dle chuti, 1 máslo ...Poleva: 2 zakysané smetany, 1 čokoláda na vaření

Postup přípravy

Těsto: vše smícháme dohromady, plech vymažeme a vysypeme, vylejeme polovinu těsta, do druhé půlky dáme kakao a nalejeme na světlé těsto a upečeme - při 180-200°C asi 15 - 20 minut…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
POMALÝ HRNEC - drůbeží játra

POMALÝ HRNEC - drůbeží játra

Potřebné ingredience

Drůbeží játra, pepř, nové koření, bobkový list, provensálské koření, tymián, cibule, rajčata, sůl

Postup přípravy

V hrnci jsem osmahla cibuli, dala na dno PH, na ní přidala játra, okořenila, přidala pokrájená rajčata, zalila a dala pomalit na HIGH na 2 hodiny. Poté jsem játra dosolila a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brokolicové placičky

Brokolicové placičky

Potřebné ingredience

Brokolice, cibule, česnek, niva, koření dle chuti, vejce, hrubá mouka, strouhanka

Postup přípravy

Brokolici chvilku povaříme, necháme vychladit a pak tyčovým mixérem spolu s cibulí a česnekem umixujeme. Dáme do mísy, přidáme vejce, nastrouhanou nivu, koření a velkou hrst hrubé…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Stracciatela

Stracciatela

Potřebné ingredience

Piškot: 3 vejce, 60 g cukru, 60 g hlad. mouky, 1/2 práš. do pečiva, 2 PL oleje, 20 g kakaa, rum Krém: 500 g bílého jogurtu, 2 vanilkové cukry, 500 ml šlehačky, 2 ztužovače, 100 g hoř. čokolády, 100 g Margot čokolády, 1 želatinový ztužovač za studena od Oetkera, 1x Ledové kaštany

Postup přípravy

PIŠKOT: žloutky utřít s cukrem do pěny, přidat olej a chvíli šlehat, nakonec dáme mouku s prdopečem, kakaem, promícháme a zlehka vmícháme sníh z bílků. Dáme péci na 180°C asi 10…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové řezy se sněhem

Tvarohové řezy se sněhem

Potřebné ingredience

Těsto: 230g polohr. mouky, 100g másla, 70g cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva - Náplň: 1/2 l mléka, 2 tvarohy ( kostky ), 1 dcl oleje, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, cukr dle chuti, 3 žloutky, rum - Sníh: 4 bílky a asi 3 PL cukru

Postup přípravy

Těsto: na vál si dáme všechny ingredience a spojíme je v těsto, které pak namačkáme na vyyší plech a vytvoříme i okraje. Na náplň si dáme vše do mísy a vyšleháme - rumem nešetříme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Ovesná kaše

Ovesná kaše

Potřebné ingredience

1 hrnek mléka ( 1/4 l ), 3 vrchovaté PL ovesných vloček, 2 KL cukru, banán, ořechy, skořice

Postup přípravy

Vločky si přes noc namočím do mléka ( já si je trochu pomelu tyčovým mixérem ) a ráno přisladím a uvařím. Vařím na malém plameni ( asi 10 - 12 minut ) a stále míchám. Poté vyleju…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
POMALÝ HRNEC - králík - svíčková

POMALÝ HRNEC - králík - svíčková

Potřebné ingredience

Králík ( já měla koupené králičí nohy ), sůl, tymián, nové koření, celý pepř, bobkový list, kořenová zelenina, cibule, trochu másla, smetana

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli jsem zesklovatěla na másle, pak přidala kořenovou zeleninu a osmahla. Přendala jsem to do pomalého hrnce, na to dala králičí nohy, osolila, dala trochu tymiánu,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
POMALÝ HRNEC - losos

POMALÝ HRNEC - losos

Potřebné ingredience

Porce lososa, bylinky, niva, Gnocchi, smetana

Postup přípravy

Na dno pomalého hrnce nalejeme smetanu, nastrouháme nivu, položíme porce lososa, který nakořeníme bylinkama a dáme pomalit na 1,5 hod. na HIGH, pak přidáme Gnocchi a dopomalíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
POMALÝ HRNEC - plecko na žampionech

POMALÝ HRNEC - plecko na žampionech

Potřebné ingredience

Plecko, cibule, sůl, koření od Antonína, nové koření, bobkový list, celý pepř, žampiony, houbový bujon, smetana + mouka

Postup přípravy

Cibule osmahneme, dáme do PH, maso nakrájíme a dáme na cibuli, přidáme všechno koření, žampiony, bujon a zalejeme vodou, aby bylo maso ponořené. Dáme pomalit na LOW na asi 3…

Zobrazit více...

Kategorie