Vláčné čokoládovo-tvarohové muffiny
Potřebné ingredience
Na 12 kusů: 2 vajíčka, 100 čokolády (já použila Fin Carré na vaření s 52% kakaa), 80g másla, 150g polohrubé mouky, 80g cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 PDP, 250g tvarohu (dala jsem vaničkový polotučný). Za recept děkuji paní Martině P. (ID 237206), upravila jsem si její recept na bábovku.
Postup přípravy
1. Máslo s čokoládou rozpustit ve vodní lázni a vmíchat do tvarohu.
2. Žloutky vyšlehat s oběma druhy cukru několik minut do pěny, smíchat s čokoládovým tvarohem.
3. Ušlehat…
Smetanový dort s lesním ovocem a straciatella řez
Potřebné ingredience
Korpus ořechový (5 vajec, 200g cukru, 3-4 PL ořechů dovážit do 200g polohr. moukou, 5 lžic teplé vody, 1 ČL prášku do pečiva), náplň 250g Mascar z Polné, 200g zakysaná smetana, 250ml smetana ke šlehání 33%, 1 vanilkový cukr, 1.5 pytlíku želatinového ztužovače (plus brusinková marmeláda, resp. strouhaná čokoláda)
Tyrannosaurus pro syna k narozeninám
Potřebné ingredience
Identické s dortem s prasátkem Pepinou, pouze korpus byl z šesti vajíček a místo jahodového kompotu jsem použila broskvový.
Pomerančová semifreda
Potřebné ingredience
Kakaový korpus: 3 vejce, 120g moučk. cukru, kakao baj očko dosypat do 120g polohr. moukou, 3 PL teplé vody, 1/2 ČL PDP / pomerančová a višňová marmeláda - cca 100g, 1 tvaroh ve vaničce, 1 šlehačka 33%, želatinový ztužovač rozmíchaný v deci pomerančového džusu, 2 PL citr. šťávy + šlehačka se ztužovačem + ovoce + čokoláda
Smetanovo-tvarohový dort s rybízem a lesním ovocem
Potřebné ingredience
Do formy cca 22cm průměr: piškot ze 2 vajec (2 vejce, 2 PL moučk. cukru, 2 PL polohr. mouky, 1 PL oleje, 1/2 ČL PDP)+brusinková marmeláda/1 tvaroh ve vaničce, 1 smetana ke šlehání 33%, 1 želatinový ztužovač, rybízová marmeláda/želé ze šťávy z povařených malin, černého a červeného rybízu
Lehká brusinková šlehačková roláda bez mouky
Potřebné ingredience
Na korpus velkosti klasického plechu: 5 vajec, 5 lžic holandského kakaa, 5 rovných lžic moučk. cukru + 2 šlehačky 33%, max. 200g brusinkové (nebo klidně jiné) marmelády, želatinový ztužovač + (třeba) kiwi
Postup přípravy
Náplň: Ušlehat šlehačky, přilít marmeládu (pro jistotu extra pomixovat, aby byla hladká a tekutá), rozmíchat želatinový ztužovač ve 100ml vody a za stálého šlehání postupně nalít…
Jahodový šlehačkový dort
Potřebné ingredience
Korpus (forma cca 22cm průměr): 3 vejce, 3 vrchovaté lžíce polohr. mouky, 3 rovné lžíce cukru moučka, 1.5 lžíce oleje, necelá lžička PDP/2 šlehačky 33%, 200g jahodové marmelády anebo směsi marmelády a oslazených rozmixovaných jahod, želatinový ztužovač+jahody+šlehačka se ztužovačem+příp. želé ze šťávy z jahodového kompotu
Postup přípravy
Bílky ušlehat s půlkou cukru, po jednom zašlehat žloutky, olej, druhou půlku cukru, spojit s moukou s PDP. Upečený korpus promazat marmeládou, poklást jahodami, navršit náplň z…
Pařížské kostky
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 3 lžíce kakaa dovážit do 200g polohr. moukou, 200 cukru krupice, 5 lžic teplé vody, 1ČL PDP/pařížský krém ze 3 šlehaček a 3 tyčinek ledových kaštanů+rum+banány+strouhaná čokoláda+šlehačka se ztužovačem+jahody
Postup přípravy
Z bílků ušlehat sníh, žloutky s cukrem vyšlehat do pěny, vešlehat vodu, vše spojit se sněhem a moukou s kakaem a PDP. Šlehačky svařit den předem, rozpustit Kaštany, přes noc…
Jahodové prasátko Pepina pro naše kluky ke Dni dětí
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 2-3 lžíce holandského kakaa a dovážit do 200g polohr. moukou, 200g krupicového cukru, 5 PL teplé vody, 1 ČL prášku do pečiva / náplň: 250g smetanového sýra (mascarpone), vanička polotučného tvarohu, malý kelímek (150g) zakysané smetany, 1-2 PL cukru, 1-2 PL citr. šťávy, 100ml šťávy z jahodového kompotu, 1 želatinový ztužovač / krém na obmazání: 100ml šťávy z jahodového kompotu, 1/2 pytlíku jahodového pudingu, 1 vanilkový cukr, 70g másla / mléčný marcipán: 125g sušeného mléka, 250g moučkového cukru, 2 PL kukuřičného sirupu, 2 PL vody, (plus další voda dle potřeby a solamyl na podsypávání), 2 ČL aroma sladká mandle
Postup přípravy
Korpus:
Vyšlehat bílky s půlkou cukru, žloutky 3-4min do pěny s druhou půlkou cukru, pak vešlehat vodu a do žloutkové směsi opatrně na střídačku zamíchat sníh a mouku s kakaem…
Listové kytičky s tvarohovým pudingem
Potřebné ingredience
Balíček listového těsta, 1/4litru mléka, 1/2 (nebo klidně víc, ať je to husté) pytlíku vanilkového pudingu, 1 vanilkový cukr, cukr krupice podle chuti, 1 tvaroh ve vaničce, ovoce, vajíčko na potření
Postup přípravy
Velmi náročné :-))): Ze 1/4 litru mléka uvařit puding, po vychladnutí do něj vešlehat vaničku tvarohu, osladit podle chuti, naplnit kytičky/šátečky, potřít vajíčkem rozmíchaným s…