hlíva ústřičná jako minutka - hotová opravdu za pár…
Potřebné ingredience
hlíva ústřičná, hl. mouka, ml. paprika, pepř, sůl, máslo nebo olej
Postup přípravy
Tuto delikatesu jsem vložila k chuťovkám, protože se hodí spíš jen na uzobávání než jako hlavní chod, rozhodně ale stojí zato.
Postup: kloboučky hlívy (bez nožiček, protože…
Těstoviny se sušenými rajčaty
Potřebné ingredience
těstoviny, sušená rajčata, šunka (italské prosciutto nebo pancetta, může být ale i klasická), česnek, bazalka, oregáno, pravý parmazán nebo sýr Gran Moravia
Postup přípravy
Na olivovém oleji osmahneme zlehka nadrobno nakrájený česnek, na kousky nakrájená sterilovaná sušená rajčata a na kostičky nakrájenou šunku . Poté smícháme s uvařenými těstovinami…
rychlé těstoviny s tuňákem
Potřebné ingredience
konzervovaný tuňák, cibule, česnek, konzervovaná rajčata - kousky (nebo rajčatové pyré, protlak ne, bývá hodně kyselý), bazalka, sůl parmazán (nemusí být)
Postup přípravy
Na troše olivového oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, vlijeme konzervu tuňáka (kupuji kousky ve vlastní šťávě, není tak mastný) a loupaných konzervovaných…
Výborná fazolová polévka s vůní Mexika
Potřebné ingredience
Cibule, brambory, konzervované fazolky v nálevu (červené nebo bílé), hladká mouka, drcená rajčata, mražená kukuřice, klobása, majoránka, česnek, sůl.
Postup přípravy
Na másle zlehka osmahneme cibulku a zasypeme trochou hl. mouky, aby vznikla cibulová jíška. Zalijeme vodou nebo vývarem. Vhodíme brambory a zcezené fazolky, osolíme a vaříme.…
Jemná zeleninová polévka zahuštěná kuskusem
Potřebné ingredience
Brambory, polévková zelenina, kterou doma najdete - mrkev, petržel, celer, pórek, kedlubna, brokolice, květák - pokud něco z toho vynecháte nevadí, základem by ale měly zůstat brambory a mrkev. Kuskus, petrželka.
Postup přípravy
Předem upozorňuji, že tato polévka je výborná a nepotřebuje zahušťovat jíškou ani dochucovat chemickými dochucovadly.
Oloupeme veškerou zeleninu, kterou doma najdeme (mrkev,…