SKOŘICOVÉ SLEPOVANÉ CUKROVÍ
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky, 10 dkg moučkového cukru, 25 dkg Hery, 1 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 1 lžíce skořice. 1 bílek + 15 dkg cukr + špetka skořice na polevu = vymíchat do husté polevy pikantní marmeláda cukrové zdobení
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, které necháme odležet. Vykrajujeme různé tvary, které po upečení slepujeme pikantní marmeládou. Vrch potřeme skořicovou polevou a dáme cukrové zdobení.
OSTRAVSKÁ SRDÍČKA
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 125 g moučkového cukru, 250 g Hery, 125 g mletých lískových ořechů nugátový krém na slepování čokoládová poleva na zdobení
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet. Vyválíme plát, vykrajujeme srdíčka a upečeme. Vychladlé cukroví slepujeme nugátovým krémem, poléváme čokoládou.
KÁVOVÉ SLEPOVANÉ CUKROVÍ
Potřebné ingredience
45 dkg hladké mouky, 15 dkg moučkového cukru, 30 dkg másla,2 lžičky jemně mleté kávy. čokoláda - Nutella na slepování 1 bílek + 15 dkg moučkového cukru + 1/2 lžičky mleté kávy = utřeme do husté polevy čokoládové kávové zrno na ozdobu
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, které necháme odležet. Vykrajujeme tvary, které po upečení slepujeme čokoládou, nebo krémem, polijeme kávovou polevou a ozdobíme čokoládovým kávovým zrnem.
…
BADYÁNOVÉ HROMÁDKY
Potřebné ingredience
Těsto - 25 dkg hladké mouky, 12 dkg moučkového cukru, 1 Hera, 12 dkg mletých lískových ořechů, 1 lžíce mletého badyánu marmeláda, alginátové ovoce, čokoládová rýže, spařená - oloupaná mandle
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, které necháme odležet. Tvarujeme kuličky do kterých zabalíme kousek alginátového ovoce a uděláme nahoře menší důlek. Pečeme ve vyhřáté troubě - kuličky se…
ŠTIKA NA HOUBÁCH A ZÁZVORU
Potřebné ingredience
6 porcí štiky, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička zázvoru, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička červené papriky,3 stroužky česneku, sůl,houby - já jsem použila václavky,1 lžíce sojové omáčky, brambory, mléko, máslo, rozmarýn, olej na potření plechu
Postup přípravy
Štiku nasolíme. Olivový olej smícháme se zázvorem, kmínem a paprikou a směsí potřeme rybí porce. Takto připravené ryby dáme do lednice chvilku odležet. Na troše oleje dusíme houby…
Honzovy buchty se švestkami a mandlovými lupínky
Potřebné ingredience
1/2kg polohrubé mouky,špetka soli, 2 vejce,2 lžíce rumu, 10 dkg rozpuštěného sádla. Na kvásek - 1 droždí, 1/4 l mléka,10 dkg cukru Olej - na vymazání pekáčku a pomazání buchet před pečením. Sušené vypeckované švestky, mandlové lupínky Cukr na posypání
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, vejce, rum, rozpuštěné sádlo. Nakonec přidíme kvásek a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pokud těsto lepí, podsypeme trochou mouky a znovu…
BŮČOVÉ KOSTKY V MARINÁDĚ
Potřebné ingredience
1/2kg prorostlého bůčku bez kosti, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžička mletého zázvoru, hrst václavek. Postup:
Postup přípravy
Bůček nakrájíme na kostky a smícháme s ostatními ingrediencemi. Necháme přes noc odležet. Poté prudce osmažíme (olej už na pánev nedáváme) a přidáme václavky. Necháme bůček…
Rychlá drožďovka
Potřebné ingredience
2 lžíce oleje, 1/2 cibule,1 miska ovesných vloček, 1 miska nakrájené zeleniny - mrkev, petržel, celer, 1 kostka droždí, sůl,1+1/2 l vody, špetka libečku, petrželová nať nebo pažitka na ozdobu
Postup přípravy
Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku a přidáme droždí. Jak se droždí rozpustí, přidáme zeleninu a vločky a krátce osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme sůl a libeček a povaříme do…