Papouščí bábovka
Potřebné ingredience
5 vajec, 1/2hrníčku oleje,3/4 hrníčku krupicového cukru,1/2 balíčku prášku do pečiva, 3 balíčky pudinkového prášku různých barev
Postup přípravy
Žloutky důkladně smícháme s olejem, bílky ušleháme dotuha s cukrem, obojí spojíme a přidáme prášek do pečiva. Rozdělíme na 3 části a do každé zamícháme jiný pudinkový prášek.…
Čerti -= formička z obalu od želé bonbonů za 4,-
Potřebné ingredience
Bonbony, čokoládová poleva, párátko
Postup přípravy
Želatinové bonbony sníst, do platíčka nalít rozpuštěnou čokoládovou polevu v sáčku a míchátkem rozhrnout do stran
ČERNÁ ŘEDKEV PROTI KAŠLI
Potřebné ingredience
ŘEDKEV, CUKR MOUČKA
Postup přípravy
Černou ředkev oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a prosypeme cukrem moučkou. Pustí štávu. Je výborná i při léčbě kašle pro děti sladký sirup.
Perníčková srdíčka do vánoční bonboniéry pod stromeček
Potřebné ingredience
600g hladké mouky, 300g práškového cukru, 200g medu, 150g másla,3 vejce, 2 čajové lžičky mleté skořice, 1 čajová lžička mletého hřebíčku,1/2 čajové lžičky mletého anýzu, 2 čajové lžičky sody bikarbony.
Postup přípravy
Máslo s cukrem a vejcemi vymícháme na pěnu, přidáme koření, sodu bikarbonu,promícháme, nakonec přidáme mouku a zamícháme polotuhé těsto. Těsto dáme do misky, dobře přikryjeme…
Nové druhy cukroví
Potřebné ingredience
* postupně přidávám - fota budou před vánocemi * *************************************************************************************** ČERTÍCI ------------- 200g mletých sušek bebe, 130 g moučkového cukru, 70 g ztuženého tuku , 2lžíce kakaa, 2 lžíce rozinek namočených v horké vodě Na ozdobení: 100g čokolády na vaření, 80g marcipánové nebo mléčné hmoty, 40g ztuženého tuku, červené potravinářské barvivo, bílé a tmavé sypání. Sušenky smícháme s cukrem, kakaem, nasekaným tukem a rozinkami, nakrájenými nadrobno. Hmotu uložíme do chladu a necháme ztuhnout. Pak ji rozdělíme na stejné kousky a vytvarujeme z nich hlavičky čertíka, které opět necháme ztuhnout. Marcipán obarvíme špetkou potravinářské barvy a dobře prohněteme. Z hmoty vytvarujeme jazýčky a růžky a očka čertíků a necháme ztuhnout. čokoládu rozpustíme spolu s tukem, touto polevou přilijeme hlavičky čertíků a ihned je ozdobíme cukrovým sypáním, přilepíme očka, růžky a jazyk a uložímeje do chladu. ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Tříkrálový Baltazar ------------------------ Potřebujeme: 300g medu, 75g přírodního cukru, 1/16 l vody, 350 g hladké mouky, 75 g žitné mouky, 1 zarovnanou čajovou lžičku sody bikarbony, 1 čaj.lžičku koření na perníky,cukr na vyválení Na polevu: 1/2 bílku,125g práškového cukru,75g čokoládové polevy Na ozdobu : různé pestré bonbony Postup: 1 Med, přírodní cukr a vodu uvedte do varu,vylijte do mísy a nechte vychladnout. 2.Mouku prosejete do mísy, smíchejte žitnou mouku, sodu bikarbonu a koření na perníky a přisypte k mouce. Všechno zpracujte mísící násadou ručního šlehače na jemné těsto, přikryjte ho a nechte přes noc odpočívat. 3. Velký kus papíru na pečení natenko posypte cukrem atěsto na něm vyválejte na tlouštku 1 cm. 4. Podle obrázku zhotovte šablonu (výška 26cm, 3ířka v boku 9 cm, Ruka 15 cm,boty 15,5cm.šablonu můžete utvořit podle vlastní fantazie), položte na těsto a vyřežte nožem krále.Zezbytku udělejte košík. 5. Plech vyložte papírem na pečení, oba kusy těsta na něj položte a pečte asi 25 minut na střednípříčce v trouběpředehřáté na 180 C(plyn stupen2).Potom nechte vychladnout na mřížce. 6. Z bílků vidličkou zlehka vyšlehejte světlou polevu.Přidejte do ní několik kapek vody, pak se dá lehčeji vyšlehat.Postupně zpracujte práškový cukr,aby vznikla hladká hustá hmota. pomocíštětce naneste polevu na kalhoty - bíléozdobené bonbony, korunu bílou a na ní perličky,hlavu tmavou polevou, oči 2 mandle , na krk náhdelník a košík v rukou na něm mandle. /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Vánoční bonbony - bonbony z bonboniéry polité polevou slzička ozdobená jako sněhulák, srdíčko, vzhůru nohama jako hlava mikuláše, trojúhelník jako stromeček, kolečka jako ozdobičky, obdelník jako ozdoba se svíčkou a větvičkou 2: Mikulášské berly ----------------------- 200g hldké mouky, 120 g másla, 60 g moučkového cukru, 40 g mletých ořechů, 1 lžička kakaa, 1 větší žloutek Poleva: 200g moučkového cukru, 1 bílek, 1 lžiča horké vody, 1 lžička citronové štávy, potravinářské barvy modrá,žlutá, růžová) K prosáté mouce s kakaem a cukrem přidáme mleté ořechy nasekané máslo a žlotek. Vypracujeme těsto, které uložíme na 2 hodiny do chladu. pak z něj utvoříme válečky o průměru 1ěmm a délce asi 14 cm, a jeden konec zahneme do tvaru hole. Cukroví rozložíme na plech s pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 C.Z prosátého moučkového cukru, bílku , vody a citronové štávy utřeme hustou polevu, do níž upečené a vychladnuté berly namočíme. Necháme polevu ztuhnout a na závěr berly dozdobíme zbylou polevou obarvenou potravinářskými barvivy.
Postup přípravy
Kokosky z loupáčků
----------------------------
6 vajec, 30 dkg pískového cukru, 6 rohlíčků loupáčků, 24 DKG KOKOSU, 20 DKG MOUČKOVÉHO CUKRU
Sladké rohlíky- loupáčky…
RÝŽOVÉ MARTINY
Potřebné ingredience
vODA, CUKR, 2 CITRONY, ,ZÁZVOR,MUŠKÁTOVÝ KVĚT,MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK,TYMIÁN,,NOVÉ KOŘENÍ,HŘEBÍČEK,VANILKOVÝ CUKR,KVASNICE,RÝŽE
Postup přípravy
Převaříme 7litru vody a 3 kg cukru, rozmixujeme 2 celé citrony,přidáme 1/2 kávové lžičky zázvoru,muškátovvého květu,muškátového oříšku,tymiánu,
dále 10 zrnek nového koření,30…
Medové ořechové řezy
Potřebné ingredience
/
Postup přípravy
Těsto: 50 dkg hladké mouky
20 dkg Hery
2 vejce
2 lžíce medu
20 dkg moučkového cukru
…
Citron nebo mandarinka s medem v ledu aneb využití …
Potřebné ingredience
Citrusové plody, med
Postup přípravy
Citron , aby nám neoschnul, tak vymačkám a přidám med a dám zmrazit, potom si už do hrníčku dáváme podle potřeby
Chleba alá Pilsner Urquell = pivní výborný
Potřebné ingredience
5OOg hladké nebo chlebové mouky,35g droždí, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičkykmínu, 1/2 lžičky fenyklu, 2,5 dcl piva,1lžička soli, 2 lžíce ovesných vloček
Postup přípravy
Droždí s cukrem a 1 lžicí pivavymícjáme. V míse smícháme mouku se solíé, fenyklem a kmínem. Přidámem droždí vymíchané s cukrem a pivem a zbylé pivo. Vypracujeme těsto, které…