Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLKOVÝ MOUČNÍK-podle Šárky

JABLKOVÝ MOUČNÍK-podle Šárky

Potřebné ingredience

Na přípravu jablečného moučníku potřebujeme: ◦180 g hladké mouky ◦130 g cukru krupice ◦180 g rozpuštěného másla (osvědčil se mi též dobrý slunečnicový olej) ◦3 vejce ◦1 lžička skořice ◦1 prášek do pečiva ◦5-6 oloupaných nahrubo nastrouhaných jablek ◦rozinky namočené v rumu ◦nalámané vlašské ořechy ◦forma na pečení (vymazat máslem, vysypat strouhankou

Postup přípravy

Cukr prošleháme s celými vejci a rozpuštěným vlažným máslem. Přidáme mouku s práškem do pečiva a skořici. Důkladně promícháme a vznikne nám lité těsto. Jablka nastrouháme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kremrole

Kremrole

Potřebné ingredience

Hladká mouka, šlehačka, máslo, žloutky, sůl, peč.prášek 400g hladké mouky, 250 ml šlehačky, sůl, 250 g másla, 2 žloutky, pečivový prášek.

Postup přípravy

Zadělá se těsto a nechá přes noc v lednici. Rozválí se na 2 milimetry silný plát. Nakrájí se proužky a namotají na trubičky. Potřít vejcem a pečou se v horké troubě zprudka.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařená dýně

Zavařená dýně

Potřebné ingredience

Dýně, cukr, kyselina citronová, hřebíček, citronka (stava z citronu) voda, ocet.

Postup přípravy

Dýni očistíme od jader a slupky, dužinu nakrájíme na kostičky, a naložíme přes noc do vody s octem. Dýni vaříme v nalevu, ale nálev na zalévání kompotu si varim zvlášť. Takže do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nekynutý koláč

Nekynutý koláč

Potřebné ingredience

20g cukru, 100g hladké pšeničné mouky, 150g špaldové mouky, 35g kukuřičného škrobu nebo 1 vanilkový pudink, 1 žloutek, 80g oleje, 130g mléka, 1/2 kostky droždí. Ovoce, žmolenka (máslo nebo kokosový olej, mouka, cukr)

Postup přípravy

Uděláme kvásek (vlažné mléko, droždí, cukr, trochu mouky), po vzejití vypracujeme těsto ze všech surovin a necháme chvíli odpočinout (není nutné, může se dělat i hned). Poté…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Potřebné ingredience

1-2 malé dýně Hokaido pokrájené na kostky (slupka se nemusí loupat), 1 střední cibule (pokrájet na drobno), 2-3 PL másla, 2 menší brambory (pokrájet na menší kostky),1 KL kari, ½ KL kurkumy, ½ KL mletého zázvoru, ½ KL mletého muškátového květu, voda + zeleninový bujon, sůl, pepř, sladká smetana, na dozdobení zakysanka a bazalka

Postup přípravy

Cibulku necháme lehce zesklovatět na másle, přidáme dýni a cca 5 minut restujeme, pak ochutíme kari, kurkumou, přidáme brambory, promícháme, dochutíme zázvorem, muškát. květem,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cuketová krémová polévka

Cuketová krémová polévka

Potřebné ingredience

1 velká cuketa,cibule,1 mrkev,kousek pórku,3-4 brambory,sůl,pepř,mletý kmín,smetana,máslo

Postup přípravy

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli,přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a na kolečka nakrájený pórek,osmahneme,zalijeme vroucí vodou.Pak osolíme,přidáme koření,vsypeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtový hřbet s hroznovým vínem

Jogurtový hřbet s hroznovým vínem

Potřebné ingredience

Těsto: 125 g másla nebo Hery, 200 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 3 vejce, 150 g bílého jogurtu, 200 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, 200 g hroznového vína.

Postup přípravy

V novém receptáři Dr. Oetker mě zaujal tento recept a tak jsme dnes měli možnost ochutnat vynikající, krásně vláčný chlebíček.

Připravíme si hrozny (já jsem je půlila a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvový dort s Pedro bonbonky

Mrkvový dort s Pedro bonbonky

Potřebné ingredience

Těsto: 3 vejce 180g třtinového cukru 1 lžička javorového sirupu\ 240g polohrubé mouky 1,5 rovné lžičky kypřící sody 1,5 rovné lžičky prášku do pečiva 1 vrchovatá lžička skořice 200 ml oleje 7 mrkví, nastrouhaných nahrubo špetka soli Krém: 600g smetanového termizovaného sýru typu lučina 120g másla 160g moučkového cukru (nebo podle chuti) 1 lžička javorového sirupu trocha citronové šťávy 3 různé potravinářské barvy 2 balení Pedro Tutti Frutti medvídků

Postup přípravy

Předehřejte si troubu na 180´C. Formu vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety aglio olio se sušenými rajčaty-ona.idnes

Špagety aglio olio se sušenými rajčaty-ona.idnes

Potřebné ingredience

•1 balíček kvalitních italských špaget •10 - 15 sušených rajčat •5 - 10 stroužků česneku (dle chuti) •1 kapie •čerstvá bazalka •olivový olej extra virgin •sůl

Postup přípravy

Postup:

1. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a špagety v ní uvaříme podle návodu na obalu.

2. Na hlubší pánvi necháme rozehřát olivový olej, sušená…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
TĚSTOVINY S DOMÁCÍ RAJČATOVOU SMĚSÍ

TĚSTOVINY S DOMÁCÍ RAJČATOVOU SMĚSÍ

Potřebné ingredience

Suroviny pro 4 osoby: Špagety dle počtu osob, 1 konzerva loupaných krájených rajčátek, 1 paprikový lusk (případně i feferonku), 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 1 PL kečupu, 1 deci vody, 1 trojúhelníček taveného sýru, 1 lžička krystalového cukru (nemusí být) 1 malá špetka sušeného oregána (nemusí být) strouhaný tvrdý sýr, sůl, slunečnicový olej do pánvičky.

Postup přípravy

Směs na těstoviny, kterou jsem si postupně upravovala do této finální podoby.

Postup:
Na pánvičce s olejem orestujeme drobně nakrájenou cibuli, postupně přidáme proužky…

Zobrazit více...

Kategorie