kokosky
Potřebné ingredience
200g kokosu,4 bílky,200g cukru krupice,2 pl. tvarohu,špetku soli,1vanilkový cukr,2 hrstě strouhanky
Postup přípravy
bílky vyšlehat se soli a přidat postupně cukr kokos,strouhanku,tvaroh,vanilkový cukr dát na paír kuličky vel.vl.ořechu ...pečeme pri 150 C asi 30 min dle zabarvení ...
tuňákové psí sušenky
Potřebné ingredience
1 hrnek kukuřičné mouky, 1 hrnek namletých ovesných vloček, 1/4 čajové lžičky sody nebo prášek do pečiva, 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 1/2 hrnku vlažné vody
Postup přípravy
vše zpracujeme v těsto, vyválíme, vykrojíme tvary, pečeme cca 20 min na 200 °C
Čokoládové rohlíčky
Potřebné ingredience
100g hořké čokolády-rozpustit, 180g hladké mouky, 120g změklého másla, 4 lžíce moučk.cukru, 3 lžíce mainezy, špetka soli a čokoládová poleva
Postup přípravy
Vyšleháme všechny suroviny a těstem plníme formičky, pečeme na 180´C.
Upečené můžeme promazat marmeládou, nebo krémem a rožky máčet v čokoládové polevě. Lze nechat i neplněné…
Tvarohový věnec s ovesnými vločkami
Potřebné ingredience
240g hladké mouky,60g rozinek,2 lžíce rumu,40g nasekaných vlašských ořechů,1 prášek do pečiva,60g moučkového cukru,1 vanilkový cukr,špetku soli,40g jemných vloček,150 g měkkého tvarohu z vaničky,1 vejce,60g másla(Hery). Na dohotovení: meruńkovou marmeládu,asi 2 lžíce nasekaných ořechů a 2 lžíce vloček
Postup přípravy
Rozinky zalijeme rumem a necháme nabobtnat.Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva,přidáme moučkový a vanilkový cukr,sůl,vločky a ořechy.vše promícháme ,přidáme tvaroh,tuk …
Kuřecí kaldoun
Potřebné ingredience
drůbky z kuřete,100 g kořenové zeleniny,široké nudle,100 ml smetany na vaření,2 lžíce hladké mouky,2 lžíce másla,.sůl,pepř ,zelená petrželka
Postup přípravy
Drůbky uvaříme v osolené vodě do měkka.( vaříme nejméně 1 hodinu)V kastrolu si rozpustíme máslo,přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku.,zalijeme zcezeným vývarem …
Cizrna na smetaně
Potřebné ingredience
500g suché cizrny, 500 - 750ml masového vývaru, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, sůl, asi 2 lžíce mleté papriky, trochu majoránky, 1 šlehačka, citrónová šťáva, přepuštěné máslo, ev. cukr, popřípadě jíška nebo mouka s vodou na dohuštění
Postup přípravy
Cizrnu namočíme minimálně na 12 hod. do vody. Vodu slijeme, zalijeme vývarem a popřípadě trochou vody, ať je jen mírně ponořená. Přidáme bobkový list, nové koření a majoránku,…
Vaječňák
Potřebné ingredience
1 salko, 1 neslazené kondenzované mléko, 4 lžíce cukru s vanilkou (nebo bez vanilky a vyškrábnutý vanilkový lusk zvlášť), 3-5 žloutků, rum dle chuti (300-500ml), ev. rumová tresť
Postup přípravy
Žloutky, vanilku a cukr dáme do mísy nad vodní lázeň a metličkou šleháme do zahřátí a zhoustnutí - cca 10 min. Poté odstavíme, přidáme salko a neslazené mléko. Pokud děláme nealko…
Pikantní vepřová pečeně na smetaně -labuznik.cz
Potřebné ingredience
Ingredience •800 g vepřového masa z plecka, nebo kýty, bez kosti a kůže •sůl a pepř •20 g másla + 2 sardelky, nebo sardelová pasta •40 g slaniny •30g másla •40g cibule na plátky pokrájené •vařící masový vývar, nebo voda podle potřeby •20 g nastrouhané housky na jemno a prosáté •20 g mouky •1/8 l kyselé smetany •z 1/2 citronu šťáva
Postup přípravy
Postup
Maso naklepeme a svážeme motouzkem. Protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. Povrchu potřeme sardelovým máslem. Dáme dusit do kastrolu, ve kterém jsme na…
KŘEHOUČKÉ SNĚHOVÉ PUSINKY s náplní
Potřebné ingredience
Ingredience: Zvážit 2 bílky pokojové teploty, jemný krystalový cukr (stejná váha, jako 2 bílky), moučkový cukr (stejná váha, jako 2 bílky), špetka soli, kapka citronové šťávy, nebo octové.
Postup přípravy
Postup šlehání bílků se solí:
Po dvou minutách stálého šlehání bílků přidáme 1/3 cukru.
V polovině času, kdy ještě není sníh tuhý, přidáme druhou třetinu cukru.
Klášterní rohlíčky
Potřebné ingredience
40 g tmavé čokolády (vychlaďte ji v lednici), 140 g hladké mouky, 100 g másla, 1 žloutek, 90 g mletých vlašských ořechů, 30 g moučkového cukru, tmavá čokoládová poleva, mleté oříšky na obalení.
Postup přípravy
Vychlazenou čokoládu nastrouháme a hoblinky uložíme do mrazáku. Kdybychom ji nechali v teple, rohlíčky by byly také dobré, ale měly by stejnou barvu, takto budou pěkně kropenaté.…