Malinové miniroládky
Potřebné ingredience
Korpus kakaový: 5 vajec, 60 g cukru moučka, 70 g polohrubé mouky, 1 PL kakaa. Korpus světlý: 4 vejce, 50 g cukru moučka, 80 g polohrubé mouky. Krém: 200 g přepasírovaných malin, 2 PL cukru krupice, ½ sáčku vanilkového pudinkového prášku, 50 ml vody, 250 g másla, 70 g cukru moučka. Dále: 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme prosátou mouku (s kakaem) a upečeme na plechu s pečícím papírem. Kakaový korpus 180°C 12 minut, světlý 180°C 10 minut. Každý…
Nepečený dort s jogurtem a malinovým pyré
Potřebné ingredience
Korpus: 1 Esíčka (220 g), 100 g másla. Bílý krém: 500 g selského jogurtu Hollandia, 250 g měkkého tvarohu (v alobalu), 100 g cukru moučka, 5 želatinových plátků. Ovocná vrstva: 900 g jablečno-malinového pyré, 20 g mleté želatiny Dr. Oetker.
Postup přípravy
Sušenky rozdrtíme nebo nastrouháme, smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno dortové formy průměr 24 cm s pečícím papírem. Necháme půl hodiny v ledničce ztuhnout. Jogurt s…
Makový jablečník s čokoládou
Potřebné ingredience
500 g očištěných jablek, 3 vejce, 150 g cukru moučka, 150 g polohrubé mouky, 150 g mletého máku, 100 g másla, 100 ml vody, 1 lžička prášku do pečiva (3 g), ½ lžičky skořice, 1vanilkový cukr. Dále: 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Do dortové formy průměr 26 cm přivřeme pečící papír a okraje papíru odstřihneme. Na papír nakrájíme plátky jablek a posypeme je skořicí a vanilkovým cukrem. Z bílků a poloviny…
Ledovce
Potřebné ingredience
Těsto: 500 g polohrubé mouky, 250 g másla nebo Hery, 2 žloutky, 1/2 prášku do pečiva, 300 g cukru moučka, 2 PL smetany, 20 g kakaa, 120 g strouhaných ořechů. Krém: 400 ml mléka, 1vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru krupice, 150 g másla, 2 PL cukru moučka. Dále: 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku, bílá čokoládová poleva.
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto (je ho 1100 g) a rozdělíme následovně: 410 g necháme tak, do 390 g přidáme 20 g kakaa a uděláme kakaové těsto a do zbytku zapracujeme…
Hrnková buchta s třešňovým želé
Potřebné ingredience
Korpus: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek cukru krupice, 2 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje. Želé: 400 g vypeckovaných třešní, 3 PL cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100 ml vody. Dále: 1 čiré dortové želé, 250 ml vody, 2 PL cukru krupice.
Postup přípravy
V míse smícháme mouku s kypřícím práškem a cukrem, přidáme vejce, mléko a olej, vše krátce prošleháme. Těsto nalijeme na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem. Pečeme v…
Pruhovaný chlebíček
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Pudink: 400 ml mléka, 1 čokoládový pudinkový prášek, 2 PL cukru. Jablečná náplň: 500 g nahrubo nastrouhaných jablek, 100 g cukru krupice, 20 g másla, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody, šťáva z ½ citronu. Dále: 8 kousků Be Be sušenek kakaových, 70 g hořké čokolády, kousek 100% tuku, zdobení (zde slunečnicová semínka v jogurtu a čokoládě).
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, metličkou vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme …
Malinové straciatella řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 250 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, 100 g strouhaných vlašských ořechů, 4 g prášku do pečiva. Malinový krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 250 ml smetany ke šlehání, 475 g malinové šťávy, cukr moučka dle chuti, 6 želatinových plátků. Straciatella krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, asi 4 PL cukru moučka, 100 g hořké čokolády, 3 želatinové plátky. Dále: kakao, sušenky Amarettini, rozpuštěná čokoláda.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, metličkou vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a strouhané ořechy. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a…
Mrkvový koláč s tvarohem
Potřebné ingredience
Korpus: 150 g hladké a 150 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 125 g Hery, 125 g jemně nastrouhané mrkve, 1 žloutek, ½ lžičky citronové kůry, špetka soli. Náplň: 250 g měkkého tvarohu (v alobalu), 3 PL cukru krupice, 1 žloutek, 2 bílky.
Postup přípravy
Recept na mrkvové řezy (z dvojité dávky) jsem objevila na internetu a hned jej i vyzkoušela.
Z uvedených surovin na vále zpracujeme vláčné těsto, zabalíme do potravinové…
Tvarohová bábovka s pomerančem
Potřebné ingredience
Těsto: 3 vejce, 250 g tvarohu, 200 g cukru krupice, 150 g másla, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, šťáva z 1 středně velkého pomeranče, 1 lžička pomerančové kůry, 1 vanilkový cukr, špetka soli.
Postup přípravy
Z bílků, špetky soli a vanilkového cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s tvarohem (dala jsem vaničkový polotučný) a cukrem vyšleháme do krému, za stálého šlehání přiléváme…
Marcipánovo-ananasový chlebíček
Potřebné ingredience
Těsto: 100 - 150 g marcipánu, 140 g másla nebo Hery, 140 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, špetka soli, 240 g hladké mouky, 1 a půl zarovnané lžičky (4 g) prášku do pečiva, 135 g odkapaného ananasu z kompotu. Dále: čokoládová poleva v sáčku.
Postup přípravy
Vyšleháme změklé máslo, oba cukry a marcipán, nastrouhaný nahrubo. Přidáváme po jednom vejce a každé důkladně zašleháme, přidáme špetku soli. Pak už jen lžící vmícháme prosátou…