Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Čiapka HIP-HOP

Čiapka HIP-HOP

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
DORTY
hudobná do ZUŠ

hudobná do ZUŠ

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
**Vynikající ovesná kaše - nejen pro děti :-)**

**Vynikající ovesná kaše - nejen pro děti :-)**

Potřebné ingredience

Na 1 porci potřebujeme: *50g jemných ovesných vloček* *100ml vody* *200 ml mléka (používám plnotučné)* *špetka soli* *třtinový cukr,nebo med* *kousek másla* *libovolné ovoce na ozdobu* *hustá zakysaná smetana + 1 vanilkový cukr*

Postup přípravy

1) Ovesné vločky namočíme do vody aspoň na hodinu (nejlépe ale přes noc). Nabobtnalé ovesné vločky vaříme v mléce, se špetkou soli a lžící cukru za stálého míchání do zhoustnutí.…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
LETNÍ LIMETKOVÝ KOLÁČ - osvěžující sladko-kyselá chuť bez lepku a bez laktózy do dortové formy

LETNÍ LIMETKOVÝ KOLÁČ - osvěžující sladko-kyselá chuť…

Potřebné ingredience

KORPUS: 250g bezlepkových nejlépe máslových sušenek(dám ty, co mám doma viz.foto) a cca.80g másla NÁPLŇ: 150g másla, 130g třtinového cukru, 4 limetky(nejlépe s chemicky neošetřenou kůrou), 5 žloutků+1-2 celé vejce(podle velikosti a podle toho, kolik jich zrovna mám doma:-) VRCHNÍ VRSTVA: 5 bílků a 75g bílého cukru krystal

Postup přípravy

V kuchyňském robotu rozdrtit sušenky, rozehřát máslo a smíchat se sušenkovou drtí(pokud nemáte máslové sušenky, ale nějaké sušší, tak přidat víc másla), směs nasypat a dobře…

Zobrazit více...
DORTY
Svatební dort

Svatební dort

Potřebné ingredience

,

Postup přípravy

,

Zobrazit více...
DORTY
Kabelka LV

Kabelka LV

Potřebné ingredience

Karamelový krém,světlý korpus,SV

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
DORTY
Cigerety Camel

Cigerety Camel

Potřebné ingredience

Tvarohová šlehačka,světlý korpus,domácí potahovka,

Postup přípravy

....

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelna polevka ze Slovenska

Zelna polevka ze Slovenska

Potřebné ingredience

Pulka hlavkoveho zeli,veprova zebirka,sul,kmin,troska papriky,rajsky protlak,brambory

Postup přípravy

Dame varit veprove kosti s masem,kdyz se uvari pridame pokrajene zeli,sul,kmin,papriku,brambory a nechame varit..Po uvareni zahustime a pridame rajsky protlak.Dochutime octem a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč s tvarohem

Koláč s tvarohem

Potřebné ingredience

těsto: 1/2kg polohr.mouky 20dkg cukru moučky 20dkg hery 2 vejce 1 kypřící prášek tvarohová náplň: 1/2kg měkkého tvarohu 20 dkg cukru moučka 1 dcl oleje (míň) 1 lžíce rumu 1 vanilkový puding 1/2l mléka 2 vejce rozinky

Postup přípravy

Těsto rozprostřít na vyšší plech, zvednout okraje, na to nalijeme tvarohovou náplň - je dost tekutá, ale ztuhne při pečení.
Péci při asi 150-200 stupních, až jsou okraje růžové…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety s česnekovou omáčkou

Kotlety s česnekovou omáčkou

Potřebné ingredience

2 vepř.kotelty,sůl,pepř,olej,zelená petrželka Česneková omáčka: 5 stroužků česneku,250 ml smetany,10g hl.mouky,šťáva z půl citronu,sůl

Postup přípravy

Kotlety naklepeme,nařízneme okraje,osolíme,opepříme a opékáme na oleji z obu stran asi 10 minut.Po upečení maso vyndáme a uchováme v teple.Do výpeku po kotletách přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie