Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtový kynutý švestkový koláč s celozrnnou drobenkou

Jogurtový kynutý švestkový koláč s celozrnnou drobenkou

Potřebné ingredience

Jogurtový švestkový koláč s celozrnnou drobenkou 250g jogurtu 250g mléka 2 lžičky sušeného droždí 2 žloutky 100g rozpuštěného másla nebo oleje 250g polohrubé mouky 250g hladké mouky a špetka soli

Postup přípravy

Smíchat v těsto metličkou a nechat kynout dokud nezdvojnásobí objem.Vylít na plech,poklást švestkami.
Švestky posypat skořicí a drobenkou z cukru/másla a celozrnné pšeničné…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
pečený bůček tenhle miluji

pečený bůček tenhle miluji

Potřebné ingredience

NA BŮČEK 1,2 kg bůčku, bez kosti a kůže asi 1 lžíce mořské soli 1 lžička hrubě drceného bílého pepře 1 lžíce čerstvých tymiánových lístků 2 lžíce čirého medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 čerstvá červená chilli paprička, nasekaná nadrobno NA BRAMBORY 1 kg brambor, oloupaných a tence pokrájených 500 g cibule, oloupané a pokrájené na plátky 6 stroužků česneku, oloupaných a pokrájených na plátky sůl a čerstvě mletý pepř 6 bobkových listů 12 snítek tymiánu 500 ml drůbežího vývaru

Postup přípravy

Jak dlouho?
Doba přípravy: 20 minut
Pečení: 3 hodiny
Počet porcí
4-6
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 170 °C.

2 Nařežte vršek…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňkovopomerančový džem se zázvorem

Meruňkovopomerančový džem se zázvorem

Potřebné ingredience

1 kg přezrálých meruňek, dva pomeranče, kůra ze dvou pomerančů a jednoho citronu, jemně nastrouhaný kořen zázvoru (oloupaný 6 centimetrový kousek), želírovací cukr Dr.Oetker 2:1

Postup přípravy

Kůru z pečlivě omytých citrusů oloupu škrabkou na brambory a nakrájím na velmi jemné proužky, přidám meruňky nadrobno nakrájené, zázvor, oloupaný pomeranč (oloupu i blány z…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Meruňkový sirup-když už nevíte co s meruňkama

Meruňkový sirup-když už nevíte co s meruňkama

Potřebné ingredience

Když už nevíte, co s meruňkami-kompotu a džemu máte plný sklep, nebo meruňky nejsou tak luxusní, aby udělaly krásný kompot. Meruňky-dobře vyzrálé až přezrálé, kys.citronová, cukr. Na 1 litr pyré z meruněk 1-1,25 kg cukru a 2 -4 PL kys.citronové.

Postup přípravy

Uděláme meruňkové pyré (podlít meruňky bez pecek trochou vody, rozvařit a propasírovat přes síto).
Ihned po propasírování přidat kys.citronovou (aby protlak nezhnědl)-na 1…

Zobrazit více...

Kategorie