BÁBOVKA VÍDEŇSKÁ
Potřebné ingredience
6 ŽLOUTKŮ 250g MÁSLA 250g CUKR MOUČKA 400g MOUKA POLOHRUBÁ 250ml MLÉKO 1prášek do pečiva + 1 vanilkový cukr Z BÍLKŮ SNÍH, DO POLOVINY MŮŽEM PŘIDET KAKAO.
Postup přípravy
Žloutky,cukr moučku , vanilkový cukr a máslo ( zlatá Haná) utřeme dohromady. Potom přidáme mouku a mléko a nakonec ušlehaný sníh. Do poloviny mužem přidat kakao. Vylijeme na…
Huspeninové dortíky
Potřebné ingredience
želatina, moravanka, salám, sýr
Postup přípravy
Připravíme si želatinu dle návodu, do formiček na muffin (já používám silikonové) nalijeme na dno trochu želatiny, dáme do lednice ztuhnout, mezitím si vykrojím ze sýru libovolné…
Vianočné koláčiky -Mincepies
Potřebné ingredience
Cesto: 225 g masla,350 g hl.muky,100 g pr.cukru,štipka soli .. 280 g naloženeho ovocia-mincemeat,1 vajce na potretie,pr.cukor na posypanie
Naložené ovocie na vianočné koláčiky - Mincemeat
Potřebné ingredience
2 nastruhane jablka,160 g hrozienok,100 g kandizovanej citrusovej kôry,1 pl hnedeho cukru,1 pl medu, štava a kôra z 1 pomaranča a 1 citrona,30 g nasekanych mandlí,30 g nasekanych orechov,3 pl brandy alebo rumu,1 1/2 čl perníkoveho korenia
BIO PERNÍČKY
Potřebné ingredience
300g bio mouky špaldové jemně mleté, 300g bio mouky pšeničné jemně mleté, 110 g třtinového cukru, 250g medu, 30g javorového sirupu, 80g tuku /máslo, hera/, 2-3žloutky, špetka soli, lžíce sádla, 2 lžíce mléka, 1lžička sody, 2 lžíčky perníkového koření /anýz, zázvor, tymián, nové koření, badyán, skořice/.
Postup přípravy
Smíchat mouky, sodu, koření a sůl.
1.Rozpustit cukr, med, sirup a mléko, tuto vlažnou směs smíchat s moukou, ve které je soda, koření a sůl. Přidáme rozměklý tuk, žloutky a…
rybí polévka
Potřebné ingredience
Minimálně 1x rybí hlava, 1x ocasní dílek, (pro 4člennou rodinu dělám z jednoho kapra), 5 kuliček nového koření, 3 kuličky pepře, 1x malou cibuli (asi 5 cm), 1x velkou mrkev, 1x střední kořenovou petržel. Toto se prosím týká polévky. 150g tvrdého sýra, 1x vejce, špetku soli, poprášit dětskou krupičkou. Toto jsou prosím knedlíčky do polévky.
Postup přípravy
Do většího hrnce dáme vařit rybí hlavu, ocasní dílek, v celku mrkev, kořenovou petržel,nové koření, pepř, a cibuli. Když je všechno měké, vývar scedíme,a nalijeme do menšího hrnce…
Krůtí steak s karotkou-moooc dekuji vareni.cz
Potřebné ingredience
400 g krůtí prsa,olej na smažení,60 g,slaniny,marináda provensálské koření,sůl,2 ks,vejce,na ozdobu bylinkové máslo,příloha 2 lžícemáslo
Postup přípravy
Krůtí řízek osolíme, protkneme slaninou, naložíme do rozšlehaného vejce s provensálským kořením a necháme ho chvíli odležet.
Karotku krátce povaříme, aby neztratila svou…
FILÉ ZAPEČENÉ V ZAKYSANÉ SMETANĚ
Potřebné ingredience
RECEPT OD: Labužník Vlastinka02 *******************************************************************************************5 porcí 5 kostek filé, citrónová šťáva, sůl, pepř, grilovací koření, 150 g tvrdého sýra, mletá sladká paprika, zelená sekaná nať (pažitka, petrželka, pórek), 500 ml zakysané smetany, několik kapek worchesterové omáčky, 2 lžíce kečupu (nemusí být), olej na pánev
Postup přípravy
Plátky filé zakapeme citrónem, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a mletou paprikou a opečeme na tuku z obou stran.
Sýr nastrouháme a smícháme ho se zakysanou…
Kuřecí medailonky v pomerančové peřince
Potřebné ingredience
kuřecí prsa dle počtu stravníků, sójová omáčka, bramborový škrob, štipka barbecue, provensálské koření, štipka mušk. ořechu, štipka zázvoru, olej, sůl - všechno dle chuti 2 malé pomeranče (šťáva a kůra), ¼ cibule, trochu česneku (mletý nebo 3 struky), ⅛ másla, 1 ½ polévkové lžíce medu, 2 dcl vody, štipka zázvoru, 1 chilli paprička, 2 pol. lžíce vody, 1 lžička bramb. škrobu, příloha: dušená rýže, hranolky
Postup přípravy
Kuřecí maso si nakrájíme na medailonky. Maso naložíme do oleje se sójovkou, škrobem, barbecue, provensálkým kořením, mušk. oříškem, zázvorem, solí všechno dle chuti a množství…
Karamelovo kokosový likér
Potřebné ingredience
kokos,Salko mléko,Tatra mléko,vanilkový cukr,rum
Postup přípravy
uvaříme pomalu salko na karamel(asi 2hod.),dáme si do kastrolku 4pol.lžíce kokosu a osmahneme (jen trochu,aby nezhnědl),zaliju tatrou a nechám 24hod.luhovat v lednici.Druhý den si…