Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrk-hrK buchta - navíc se zakysankou a čoko polevou

Hrk-hrK buchta - navíc se zakysankou a čoko polevou

Potřebné ingredience

TĚSTO: 2 vejce + 1 HR krystal cukru, 1/2 HR oleje + 3/4 HR mléka, 1 a 1/2 HR polohr. mouky + 1 prdopeč + 2 PL kakaa. HRK-HRK KRÉM: 250ml 33%šlehačky + 1 ztužovač, 1 sáček vanilk. pudinku bez vaření Créme Olé, 1 malá plechovka mandarinek. "KRÉM" ZE ZAKYSANEK: 3 zakysané smetany (á200g) + 3 vanilkové cukry NA DOZDOBENÍ: čoko poleva

Postup přípravy

Suroviny na těsto smícháme postupně, jak jsou napsány, vylijeme na střední plech a pečeme při 200°C asi 17min. Mandarinky zcedíme a nasekáme na malé kousky - dáme do mísy s víkem,…

Zobrazit více...
DORTY
Šípková Růženka tisk na fondánu - "zámek"

Šípková Růženka tisk na fondánu - "zámek"

Potřebné ingredience

Korpus světlý a tmavý čtyřdekový piškot, mantinely vanilkový pudinkovomáslový krém, náplň mandarinkový Hrk hrk krém, potah a zdobení Smartflex Velvet citron, obrázek tisk na fondánu

MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodový dezert nejen na neděli

Jahodový dezert nejen na neděli

Potřebné ingredience

1x měkký tvaroh 1x kysaná smetana 1x vanilkový cukr moučkový cukr dle chuti jahody 8 ks piškoty 3 balíčky cereální kakaové bebe dobré ráno

Postup přípravy

Děsně jednoduché, děsně žravé, přípravu zvládnou školkáčci

Krém: vyšleháme tvaroh s kysanou smetanou, cukrem a vanilkovým cukrem, do hladka.

do poháru vrstvíme…

Zobrazit více...
DORTY
***KYTARA***

***KYTARA***

Potřebné ingredience

...dělaná přesně podle vzoru.....bohužel mě nedošlo, že dort těchto rozměru nejde dát do lednice :-( a když se k tomu přidalo počasí minulého týdne - tak to byl vážně horor !!! Nakonec vše dobře dopadlo....dort přežil i poměrně dlouhý převoz v tom vedru a oslavenci se moc líbil :-)

Postup přípravy

...délka podložky je 85cm....váha dortu 7 kg

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ostružinové jogurtové řezy

Ostružinové jogurtové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL vody. Krém: 500 g vaničkového 20% tvarohu, 500 g selského jogurtu Hollandia, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, ostružiny, cukr moučka.

Postup přípravy

Upečeme piškot na plechu 30 x 40cm, na vychladlý korpus nalijeme krém, potřeseme plechem, aby se krém srovnal a necháme v ledničce ztuhnout. Druhý den pokrájíme a zdobíme.

Zobrazit více...
DORTY
***SVATEBNÍ  - patrový + řezy****

***SVATEBNÍ - patrový + řezy****

Potřebné ingredience

...dole-tmavý korpus + těžká pařížská šlehačka....prostřední a vrchní patro je světlé s tvarohovošlehačkovým kremem ...proloženo broskvemi.....potaženo Smartflex velvet-mandle....na přání nevěsty zdobeno živými květy

Postup přípravy

....dort váha 11kg....řez 1.9kg

Zobrazit více...
DORTY
***NAROZENINOVÝ ***

***NAROZENINOVÝ ***

Potřebné ingredience

....přání bylo pro pána co má rád...kolo - ryby - les - dřevo - včely.....vše se tam tak nějak mělo promítnout :-)....snad se zadařilo-pán byl prý spokojený

Postup přípravy

váha 5.5kg

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rajčatové sugo

Rajčatové sugo

Potřebné ingredience

2 velké cibule, 2 větší mrkve, 1 -2 ( podle toho jak ho máte rádi) velký řapíkatý celery bez listů, olivový olej, 2 kg rajčat + 2 kg rajčat z plechovky ( já plechovky nedávám, dávám 4 kg rajčat), sůl, cukr, čerstvá bazalka

Postup přípravy

Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na větší kostky, Na olivovém oleji osmahneme cibuli, jen mírně, přidáme mrkev a celer, trochu osmahneme a přidáme rajčata. Pokud nemáte taková ta…

Zobrazit více...

Kategorie