Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Pečená dýně Hokkaido s cibulí a polentovými tolárky

Pečená dýně Hokkaido s cibulí a polentovými tolárky

Potřebné ingredience

dýně Hokkaido, cibule ********** POLENTOVÉ TOLÁRKY: instantní kukuřičná polenta, bylinky (použila jsem rozmarýn), sůl, pepř ********** MIMO TO: olivový olej, sojová omáčka (tamari, shoyu), zakysaná smetana s pestem a čerstvá petrželka na ozdobu

Postup přípravy

Nejprve si připravíme polentu. Do vroucí osolené vody vsypeme tolik polenty až získáme hustší kaši, kterou ochutíme pepřem a rozmarýnem. Připravíme si alobal, na jeho delší stranu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pařížské kostky

Pařížské kostky

Potřebné ingredience

PIŠKOT:2 sklenky polohrubé mouky, 1 sklenka cukru, 1/2 sklenky oleje, 1 sklenka vlažného mléka, 2-3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 3 celá vejce KRÉM:2 smetany na šlehání 2 ledové kaštany POSYP: 100g Margotky

Postup přípravy

Den před pečením těchto řezů si svaříme obě šlehačky a ledové kaštany(musí se vařit).Necháme vychladnout a dáme na noc do lednice.Druhý den upečeme piškot:všechny suroviny na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahelník

Jahelník

Potřebné ingredience

200 g jahel, sůl, 4 vejce, bílky a žloutky zvlášť, 150 g moučkového cukru, ½ lžičky mleté skořice, 100 g rozinek (nemusí být), 100 g vlašských ořechů, 200 g sušených švestek (nebo jiného ovoce, ale nemusí být)

Postup přípravy

Jáhly nasypte do cedníku a spařte vroucí vodou, díky tomu nebudou hořké. V hrnci přiveďte k varu tři čtvrtě litru vody, osolte špetkou soli, přisypte spařené jáhly a vařte dvacet…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jablkový pudink s jáhlami

Jablkový pudink s jáhlami

Potřebné ingredience

4 střední jablka, 80 g syrových jahel, cukr dle chuti (stačí polévková lžíce), kousek vanilky, 1/2 lžičky skořice, 100 ml sladké smetany (nemusí být)

Postup přípravy

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Pokrájíme na drobné kostičky. vaříme asi ve 100 ml vody s cukrem, vanilkou a skořicí asi 5 minut. Jáhly, předem namočené aspoň 2 hodiny ve…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Kedgeree s tofu

Kedgeree s tofu

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 250 g rýže basmati, 3 - 4 vejce uvařená natvrdo, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 3 lžíce středně pálivého kari (madras), 2 lžičky bílých hořčičných semínek, 1/2 lžičky kayenského pepře (nebo chilli), 200 g tofu ( nejlepší je uzené nebo marinované), 1 svazek jarných cibulek, sůl, pepř, čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu

Postup přípravy

Dáme si vařit rýži obvyklým způsobem. Stejně tak dáme vařit vejce (6-8 min.)

Ve woku si zahřejeme olej a asi 5 min. na něm restujeme jemně nakrájenou cibuli. Vsypeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ořechový závin v dortové formě

Ořechový závin v dortové formě

Potřebné ingredience

Těsto: 225 ml vlažného mléka, 1 vejce, 70 g rozpuštěné Hery, 100 g moučkového cukru, 1/2 lžičky soli, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí. Náplň: povidla naředěná rumem, 150 g strouhaných ořechů.

Postup přípravy

Vejce rozšleháme v mléce, mouku prosejeme. Suroviny v uvedeném pořadí dáme do pekárny, zapneme program TĚSTO. Já přidala po zapípání ještě rozinky v rumu.

Nakynuté těsto…

Zobrazit více...
DORTY
Dort "Mozaika"

Dort "Mozaika"

Potřebné ingredience

Piškot: 2 vejce, hrnek cukru, vanilkový cukr, hrnek mléka, 1/2 hrnka oleje, PDP, 2 hrnky polohrubé mouky. 3 barevné dortové želatiny,Krém: 600 g zakysané smetany, hrnek moučkového cukru, 20 g čiré želatiny

Postup přípravy

Z uvedených přísad upečeme piškot.
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a uvařenou želatinou(vaříme ve 100ml vody) .

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OVOCNÉ KOŠÍČKY + STROMEČKY

OVOCNÉ KOŠÍČKY + STROMEČKY

Potřebné ingredience

OVOCNÉ KOŠÍČKY- linecké těsto , pudinkový krém ,, kompotované ovoce LISTOVÉ STROMEČKY - pudinkový krém

Postup přípravy

Pudinkový krém - 1 l mléka + 4 pudinky - uvařit , přidáme 1/2 másla a trochu rumu
Linecké těsto , upečeme kočíčky v klasických formičkach
Listové těsto - vyválíme ,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Potřebné ingredience

240 g hl. mouky, prášek do pečiva , půl čajové lžíčky sody na pečení, půl lžíčky soli, 60 g másla, 100 g cukru, 2 celá vejce, 2 zralé babány, 100 ml mléka, nahrubo nasekané vlašské ořechy

Postup přípravy

V míse smícháme všechny sypké přísady. Máslo a cukr rozetřeme do pěny a přidáme vejce, rozmačkané banány a mléko. Smícháme vše dohromady, trochu ořechů si necháme na posypání.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citrónovo-tvarohový  závin

Citrónovo-tvarohový závin

Potřebné ingredience

Kvások: 6 pl teplej vody,1 čl kr.cukru, 1 1/2 čl inst.droždia,1 pl polohr.muky Cesto: celý kvások, 1/2 kelímka kyslej smotany,60 g makkeho masla,1 vajce,1/4 šalky kr.cukru,1/2 čl soli,1 čl vanilk.extraktu alebo vanilk.cukor,2 1/2 šalky polohr.muky, kôra z 1 pomaranča Plnka: 250 g tvarohu,2-3 pl cukru,hrozienka (nemusia byt),2 pl kyslej smotany, asi 1/2 šalky lemon curd Na potretie:1 vajíčko ,kr.cukor

Postup přípravy

.

Zobrazit více...

Kategorie