Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový guláš paprikáš

Vepřový guláš paprikáš

Potřebné ingredience

750g vepřového masa (používám plecko), olej, 3 středně velké cibule, 1 velká červená kapie, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžíce sladké červené papriky, 2 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř, trocha hladké mouky nebo střídka starého chleba na zahuštění

Postup přípravy

1/ Maso zbavit blan, kližek apod. a nakrájet na větší kostky (cca o hraně 2cm). Osolit a opepřit.
2/ Cibuli nakrájet nahrubo, papriku (kápii) na čtverečky o hraně asi 1cm.
3…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí filé zapečené v sýrovém těstíčku

Rybí filé zapečené v sýrovém těstíčku

Potřebné ingredience

filé, vejce, hl.mouka, tvrdý sýr, kečup, sůl, koření na ryby.

Postup přípravy

Filé si opeču na pánvi na přírodno, jen posolené. Přendám do nejlépe máslem vymazaného pekáčku a zaleju těstíčkem, které připravím z vajec (dávám polovinu vajíček než mám porcí…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slunečnicový chlebík

Slunečnicový chlebík

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 ml vody 1 lžička soli 2 lžíce rozpuštěného másla (tuku, oleje) 1 lžíce medu 1/2 hrnku slunečnicových semen 280 g žitné chlebové mouky 125 g hladké mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Postup přípravy

Dnešní ráno nám provoněl byt tento slunečnicový chlebík...Vyzkoušeli jsme odložený start na pekárně a zatím co my jsme spali, tohle nám vyrostlo v pekárně... Je výborný a všem ho…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
MORAVSKÉ VDOLKY PEČENÉ NA PLOTÝNCE

MORAVSKÉ VDOLKY PEČENÉ NA PLOTÝNCE

Potřebné ingredience

500 gr HLADKÉ NEBO POLOHRUBÉ MOUKY, 25-50 gr tuku, 30gr cukru, 1 žloutek, 20 gr droždí, 1/4-1/2l¨litru mléka, lžička soli povidla, mletý mák s cukrem, sádlo

Postup přípravy

Do hrnečku dám trošku vlažného mléka, rozdrobím kvasnice, přidám pár lžic mouky, lžičku cukru, zamíchám a nechám vykynout kvásek.
Do mísy dám zbytek mouky, vykynutý kvásek,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
"pizza" závin

"pizza" závin

Potřebné ingredience

Listové těsto,různé salámy,zelenina,sýry,koření na pizzu

Postup přípravy

Těsto rozválím,na něj nakladu salámy(dle vaší chuti),dám nakrájenou zeleninu-paprika,rajče,kukuřice),posypu kořením na pizzu(nebo oregánem a bazalkou) a pak rozdrobenou Nivou…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Vláček - mašinka  z oplatků miňonek

Vláček - mašinka z oplatků miňonek

Potřebné ingredience

3x oplatky miňonky bonbony vexta ,gumové medvídky .... ruzné bonbonky záleží na fantazii

Postup přípravy

Vše lepíme čokoládou roztavenou.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pečená dýně Hokkaido s cibulí a polentovými tolárky

Pečená dýně Hokkaido s cibulí a polentovými tolárky

Potřebné ingredience

dýně Hokkaido, cibule ********** POLENTOVÉ TOLÁRKY: instantní kukuřičná polenta, bylinky (použila jsem rozmarýn), sůl, pepř ********** MIMO TO: olivový olej, sojová omáčka (tamari, shoyu), zakysaná smetana s pestem a čerstvá petrželka na ozdobu

Postup přípravy

Nejprve si připravíme polentu. Do vroucí osolené vody vsypeme tolik polenty až získáme hustší kaši, kterou ochutíme pepřem a rozmarýnem. Připravíme si alobal, na jeho delší stranu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pařížské kostky

Pařížské kostky

Potřebné ingredience

PIŠKOT:2 sklenky polohrubé mouky, 1 sklenka cukru, 1/2 sklenky oleje, 1 sklenka vlažného mléka, 2-3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 3 celá vejce KRÉM:2 smetany na šlehání 2 ledové kaštany POSYP: 100g Margotky

Postup přípravy

Den před pečením těchto řezů si svaříme obě šlehačky a ledové kaštany(musí se vařit).Necháme vychladnout a dáme na noc do lednice.Druhý den upečeme piškot:všechny suroviny na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahelník

Jahelník

Potřebné ingredience

200 g jahel, sůl, 4 vejce, bílky a žloutky zvlášť, 150 g moučkového cukru, ½ lžičky mleté skořice, 100 g rozinek (nemusí být), 100 g vlašských ořechů, 200 g sušených švestek (nebo jiného ovoce, ale nemusí být)

Postup přípravy

Jáhly nasypte do cedníku a spařte vroucí vodou, díky tomu nebudou hořké. V hrnci přiveďte k varu tři čtvrtě litru vody, osolte špetkou soli, přisypte spařené jáhly a vařte dvacet…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jablkový pudink s jáhlami

Jablkový pudink s jáhlami

Potřebné ingredience

4 střední jablka, 80 g syrových jahel, cukr dle chuti (stačí polévková lžíce), kousek vanilky, 1/2 lžičky skořice, 100 ml sladké smetany (nemusí být)

Postup přípravy

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Pokrájíme na drobné kostičky. vaříme asi ve 100 ml vody s cukrem, vanilkou a skořicí asi 5 minut. Jáhly, předem namočené aspoň 2 hodiny ve…

Zobrazit více...

Kategorie