Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Petrželkové knedlíky- rychlá příloha

Petrželkové knedlíky- rychlá příloha

Potřebné ingredience

1 balení světlého toustového chleba (500g), 6 vajec, sůl,pepř ,zelená petželka,asi 200 ml mléka

Postup přípravy

Toustový chléb nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.
Žloutky -dáme do mléka -rozšleháme ,osolíme ,trochu opepříme a nalijeme na chléb, promícháme.
Přidáme nasekanou zelenou…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Martinská husa- pomalu pečená

Martinská husa- pomalu pečená

Potřebné ingredience

Husa -3- 4 kg,sůl,kmín,2 jablka,1 hruška

Postup přípravy

Husu umyjeme ,zbavíme zbytků peří.
Zvenku i zevnitř ji řádně osolíme a okmínujeme
Ovoce nakrájíme na čtvrtky–neloupeme , vykrojíme jadřinec. Tímto ovocem naplníme husu.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rendlík plný mrkve s vepřovým masem

Rendlík plný mrkve s vepřovým masem

Potřebné ingredience

750 g mrkve ,400g vepřové plece,1 cibule,50g anglické slaniny,sůl,pepř,asi 2 stroužky česneku

Postup přípravy

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky ,rozškvaříme ,přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme.Pak vmícháme maso nakrájené na menší kostky, opečeme ze všech stran, ochutíme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kapustový nákyp s těstovinami - dobrota

Kapustový nákyp s těstovinami - dobrota

Potřebné ingredience

1/2 středně velké kapusty , 25 dkg uzeného masa nebo uzeniny( já používá kuřecí junior), 1 balíček malých kolínek, olej, 1 velká cibule,5 stroužků česneku -dáváme podle chuti, 4 vejce sůl, strouhaný sýr,petrželka

Postup přípravy

Kapustu zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky, uvaříme ji ve slané vodě, pak scedíme.
Těstoviny uvaříme také v osolené vodě a scedíme.
V pánvi orestujeme nakrájenou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka s jablky a ořechy- rychlá

Bábovka s jablky a ořechy- rychlá

Potřebné ingredience

4 vejce, 250g třtinového cukru,4 jablka,360 g hladké mouky,1 kypřící prášek do pečiva,100g nasekaných nebo namletých ořechů, 150 ml mléka,200 ml oleje

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme .
V míse ušleháme celá vejce s cukrem a postupně přidáváme mléko, olej a po lžících mouku prosátou s kypřícím práškem, nastrouhaná jablka…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Strouháky-rychlá večeře

Strouháky-rychlá večeře

Potřebné ingredience

6 velkých brambor, sůl, pepř, majoránka, česnek podle chuti ,olej, kečup ,nastrouhaný sýr

Postup přípravy

Oloupané brambory nastrouháme do mísy- nahrubo. Přidáme sůl, pepř, majoránku, rozetřený česnek a vše dobře promícháme.
Na rozpáleném oleji upečeme z těsta placičky, které na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec v kapustě

Vepřová plec v kapustě

Potřebné ingredience

půl kila vepřové plece,1/2 kapusty, cibuli, asi 5 stroužků česneku, sůl, pepř, kousek slaniny, asi 2 rovné lžíce hladké mouky,olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu si na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme masové kostky a opečeme ze všech stran, . Zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová -krémová polévka

Zeleninová -krémová polévka

Potřebné ingredience

2 velké brambory, 1 mrkev,1/4 celeru,1 petržel, sůl , pepř, smetana, petrželka, plátky šunky ,olej

Postup přípravy

Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kostičky , zalijeme vodou(asi 1 litr), osolíme, opepříme a vaříme do měkka. Pak ji rozmixujeme, přidáme smetanu -necháme přejít varem. Šunku si…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Pařížské mleté celerové řízky - výborné

Pařížské mleté celerové řízky - výborné

Potřebné ingredience

1 větší celer, 150g měkkého salámu ( používám šunku),1 cibule, 1 vejce, 1 lžíce polohrubé mouky,koření třeba Vegeta,bílý mletý pepř,sůl,zelenou petrželku,strouhanku dle potřeby na zahuštění Na obalení: strouhanu a jemně nastrouhaný sýr

Postup přípravy

Oloupaný a na čtvrtky nakrájený celer uvaříme do měkka-necháme vychladnout.Po vychladnutí ho s cibulí a salámem umeleme.Přidáme vejce,lžíci mouky,nasekanou petrželku,,osolíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduchý makovec s ovocem

Jednoduchý makovec s ovocem

Potřebné ingredience

260g polohrubé mouky,200g krystalového cukru, 1/2 prášku do pečiva 50g mletého máku,2 vejce, 125 ml mléka,100 ml oleje, maliny, ostružiny nebo mražená směs lesního ovoce ( z Alberta asi 350g),zakysaná smetana na ozdobu

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a mák.
Potom přidáme postupně mléko, olej a vejce-pořádně promícháme.
Těsto nalijeme do formy 20x20 cm vyložené pečícím papírem…

Zobrazit více...

Kategorie