Zobrazit přihlášovací formulář
LUŠTĚNINY
Luštěninové karbanátky a polévka 2v1

Luštěninové karbanátky a polévka 2v1

Potřebné ingredience

Luštěniny(kupuji v Tesco balíček luštěninové směsy,ale může být jakákoliv směs-hrach,čočka,fazole...čím rozmanitější,tím lepší),2-3 cibule, česnek,vejce,2-3 brambory, strouhanka,sůl, mletý kmín, majoránka, zeleninový bujón n,nebo kořenová zelenina.

Postup přípravy

Luštěniny namočíme a uvaříme dle návodu,spolu s brambory. Osolíme a přidáme bujón-nebo vaříme s kořenovou zeleninou a cibulí,přidáme kmín. Luštěniny a brambory scedíme,vodu…

Zobrazit více...
DORTY
Svatební siluety

Svatební siluety

Potřebné ingredience

spodní a vrchní patro: světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, čerstvé jahody; střední patro: čokoládový korpus, pařížská šlehačka, banány; smartflex velvet

Postup přípravy

děláno dle předlohy

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí fajita

Kuřecí fajita

Potřebné ingredience

4 větší kuřecí prsa, různobarevné papriky (cca ½ červené, ½ žluté, ½ zelené), ½ bílé cibule, trocha oleje na orestování zeleniny, 100 ml vody na podlití, trocha instantní jíšky na zahuštění sosu; *KOŘENÍ FAJITA: 1 lžička soli, ½ lžičky bílého pepře, 1 lžička sladké papriky, ¼ lžičky sušeného česneku, 1 lžička kmínu, trocha sušené chilli papričky (podle toho, jak kdo rád ostré)

Postup přípravy

Nejprve si připravit všechny suroviny:
- všechny papriky pokrájet na tenké proužky
- cibuli pokrájet na tenké plátky
- naříznout z boku maso a vytvořit kapsu
- všechny…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dýňová bábovka

Dýňová bábovka

Potřebné ingredience

500 g dýně hokaido 200 g pohanková mouka 200 g ovesné vločky 150 ml kokosový olej 2 žloutky ¼ l bílků (asi z 5 vajec) Vanilková tresť Čekankový sirup originál rozinky 1 kypřící prášek

Postup přípravy

Dýni nastrouháme na jemném struhadle. Bílky vyšleháme na sníh.rnOstatní ingredience smícháme a na konec vmícháme sníh.rnOsladíme podle vlastní chuti čekankovým sirupem.rnPečeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Maková bábovka

Maková bábovka

Potřebné ingredience

100g cukru, 1 PP, 150g mletého máku, 150g oleje, 100g polohrubé mouky, 100g špaldové mouky, 250g tvarohu, 3 vejce, 1 nastrouhané jablko

Postup přípravy

Utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej, mák, mouku s PP a nakonec sníh z bílků a jablko. Pečeme na 170°C asi 40min.

Zobrazit více...
DORTY
Minecraft TNT

Minecraft TNT

Potřebné ingredience

světlý korpus, vanilkový krém z mascarpone, čerstvé jahody, smartflex velvet

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodové řezy s jogurtem

Jahodové řezy s jogurtem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky, 2PL oleje. Náplň: 500 g bílého jogurtu, 200 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 4 PL cukru moučka, 5 želatinových plátků. Dále: 500 g jahod, smetana ke šlehání, hořká čokoláda.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.
Na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Borůvkový dort podle APETITA

Borůvkový dort podle APETITA

Potřebné ingredience

hotový korpus z křehkého či piškotového těsta nebo sušenkový základ/ 600 g mražených malin(borůvek, jahod....) / 3 čerstvá vejce, žloutky a bílky zvlášť / 150 g krupicového cukru / 1 lžíce citronové šťávy / 500 g tvarohu ve vaničce / Želatinový ztužovač za studena od Dr.Oekter / 500 ml smetany ke šlehání / maliny, lístky máty a moučkový cukr na ozdobení

Postup přípravy

Vyšlehejte žloutky a cukr do pěny, až směs nabude a zesvětlá. Přimíchejte citronovou šťávu a tvaroh. Zašlehat borůvky (část nechat nahoru),vyšlehanou želatinu a pak metlou vmíchat…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Sirup z květů černého bezu

Sirup z květů černého bezu

Potřebné ingredience

20 lvětů černého bezu (může být i více), 6 dkg kyseliny citronové, 2 kg cukru

Postup přípravy

2 litry vody převaříme a rozpustíme v ní 6 dkg kyseliny citronové, zchladlé nalijeme na 20 květů a necháme 24 hodin louhovat. Potom přecedíme přes hustý cedník nebo plátýnko,…

Zobrazit více...
DORTY
Ombre borůvkový dort s makronkami

Ombre borůvkový dort s makronkami

Potřebné ingredience

Klasický korpus: (6 žloutků, sníh z 6 bílků, 1dcl oleje, 150g cukru, prdopeč, 200g polohrubé mouky), mascarpone krém ( 500g mascarpone, cukr dle chuti, 1smetana). Borůvkový džam, borůvky na ozdobu, borůvky na rozvar.Čokoládový krém nebo pudinkový, záleží na fantazii a chuti).

Postup přípravy

Těsto na korpus vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej a mouku s prdopečem, střídavě s bílky. Rozdělíme na polovinu a každou obarvíme dle přání (borůvky, gelové barvivo).…

Zobrazit více...

Kategorie