Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník s tvarohovou náplní

Perník s tvarohovou náplní

Potřebné ingredience

Korpus: 400 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do perníku, 170 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 PL kakaa, 1 PL medu, 5 PL oleje, 1 vejce, 350 ml mléka. Náplň: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 200 g malin, 3 želatinové plátky. Dále: 2 PL malinové marmelády, 100 g hořké čokolády, malý kousek 100% tuku.

Postup přípravy

Prosátou mouku smícháme s práškem, cukry a kakaem. Do směsi přidáme vejce, med, olej a vlažné mléko. Vše jen dobře zamícháme a nalijeme na plech 24 x 30 cm s pečícím papírem.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký koláč s tvarohem

Křehký koláč s tvarohem

Potřebné ingredience

Těsto: 500 g polohrubé mouky, 250 g másla nebo Hery, 200 g cukru moučka, 1 prášek do pečiva, 2 vejce. Náplň: 500 ml mléka, 2 vanilkové pudinkové prášky, 150 g cukru moučka, 1 kg tvarohu, šťáva z ½ citronu, 4 vejce.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme půl hodiny v ledničce odpočinout.
Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Namibijský banánový koláč

Namibijský banánový koláč

Potřebné ingredience

Korpus: 150 g hladké mouky, 50 g cukru moučka, 100 g másla, 1 žloutek. Náplň: 2 banány, 150 g cukru moučka, 130 g másla, 6 vajec, špetka soli, špetka skořice, ½ lžičky vanilkové esence, 1 lžíce rumu, 100 g nastrouhaných ořechů, 100 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 30 g kakaa.

Postup přípravy

Zajímavý název, pěkný recept na top recepty.cz, ale hlavně moc dobrý a voňavý koláček.

Z uvedených surovin na korpus vypracujeme na vále těsto, které zabalíme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílkové kokosové řezy

Bílkové kokosové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 7 bílků, 220 g cukru krupice, 150 g strouhaného kokosu, 50 g polohrubé mouky. Krém: 100 ml mléka, 150 g cukru moučka, 160 g hořké čokolády, 250 g másla. Poleva: 140 g hořké čokolády, kousek 100% tuku. Dále: ½ sklínky malinové marmelády.

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, lehce do něho vmícháme směs prosáté mouky s kokosem. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 160°C…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Broskvové řezy se šlehačkou

Broskvové řezy se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 250 g cukru moučka, 150 g másla nebo Hery, 250 ml mléka, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva. Dále: 1 broskvový kompot, 1 vanilkový pudinkový prášek, smetana ke šlehání, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Z bílků a části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem ušleháme do pěny, přidáváme rozpuštěné máslo, mléko a prosátou mouku s práškem do pečiva. Vše zašleháme,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketová buchta

Cuketová buchta

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 1 hrnek oleje, 1,5 hrnku cukru moučka, 3 hrnky polohrubé mouky, 3 hrnky nahrubo nastrouhané mladé cukety, 1 prášek do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, 1 vanilkový cukr, 3 lžičky skořice, hrst nasekaných oříšků, hrst rozinek. Dále: ½ sklínky marmelády, 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.

Postup přípravy

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme a zašleháváme olej. Smícháme mouku s práškem, sodou, vanilkovým cukrem a skořicí. Spojíme vaječnou pěnu se sypkou směsí,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malinové mascarpone řezy

Malinové mascarpone řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL vody. Krém: 250 g mascarpone, 250 ml smetany se šlehání 33 %, 2 PL cukru moučka. Růžový krém: 500 g bílého jogurtu Hollandia, 200 g zakysané smetany, 2 vrchovaté PL cukru moučka, 250 g malin, 1 PL cukru krupice, 6 želatinových plátků. Zdobení: šlehačka, maliny, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Z bílků a části cukru vyšleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, zašleháme olej, prosátou mouku s práškem do pečiva a lžící lehce vmícháme sníh. Těsto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlé řezy s rybízem

Rychlé řezy s rybízem

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Krém: 150 g másla, 150 g Nutelly. Dále: 2 hrsti červeného rybízu, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, opatrně vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Maková roláda s tvarohem

Maková roláda s tvarohem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 80 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 60 g hladké mouky, 40 g mletého máku. Krém: 250 g tvarohu v alobalu, 3 PL bílého hustého jogurtu (např. jihočeský ve skle), 3 PL cukru moučka. Dále: jahodová marmeláda.

Postup přípravy

Celá vejce a oba cukry vyšleháme do husté pěny, lehce vmícháme prosátou mouku, smíchanou s mákem. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládové muffiny s krémem

Čokoládové muffiny s krémem

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g polohrubé mouky, 130 g cukru krupice, 125 g rozpuštěného másla, 150 ml mléka, 2 vejce, ½ prášku do pečiva, 2 PL kakaa. Krém: 2 žloutky, 15 g cukru moučka, 15 g hladké mouky, 150 ml mléka, 15 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr.

Postup přípravy

Nejdřív si připravíme krém. Smícháme žloutky s moučkovým cukrem a moukou do hladké kašičky, pak naředíme mlékem, přidáme cukr krupici, vanilkový cukr a za stálého míchání asi 2…

Zobrazit více...

Kategorie