Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dort za studena

Dort za studena

Potřebné ingredience

Těsto: 3 bílky, 3 žloutky, 90 g cukru,3 lžice pol. mouky, 2 a půl vanilkového pudinku, 1/2 prášku do pečiva Krém: 2 krát tvaroh - vanička, cukr podle chuti, 2 šlehačka, 8 plátku želatiny Broskve

Postup přípravy

Tvaroh dáme do mísy rozmícháme s cukrem,ušleháme šlehačku.Želatinu namočíme do studené vody 100 ml,když nabobtná vodu slijeme a nad ohněm zahřejeme až se rozpustí.Pak ji vmícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka s jablky

Bábovka s jablky

Potřebné ingredience

4 celá vejce * 24 dkg krystalu * 24 dkg polohr.mouky * 24 dkg oleje(dejte si hrnek na váhu,pak vynulujte, vlejte olej a zvažte) * 1 lžička skořice * 1 prdopeč * 3-4 větší jablka nakrájená na kostičky * nasekané vl.ořechy * možno přidat i kakao

Postup přípravy

Vše smícháme a vlijeme do vymazané formy nebo plechu. Peču cca 10 min na 190 st.,potom cca 45 min. na 180 st.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kuřátková jíška do polévky

Kuřátková jíška do polévky

Potřebné ingredience

asi 10dkg másla,hladká mouka,5 vajec

Postup přípravy

Dle množství vývaru odhadneme kolik dáme másla na pánev(cca 10dkg),Přidáme hladkou mouku,abychom udělali pěknou jíšku.Potom přidáme rozmíchaná vajíčka a nalijeme do jíšky.stále…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dětská přesnídávka

Dětská přesnídávka

Potřebné ingredience

2 kg jablek,2l vody,2 vanilkové pudinky,1/2kg cukru krystal

Postup přípravy

Jablka oloupeme,nakrájíme na menší kousky,přidáme cukr krystal a rozvaříme.Behem vaření mícháme,aby se to nepřichytlo.Trochu prochladlé rozmixijeme třeba tyčovým mixérem,dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koblížky s ocáskem nejen pro ratolesti

Koblížky s ocáskem nejen pro ratolesti

Potřebné ingredience

25dkg polohrubé mouky,1/8 l mléka,5dkg rozinek,2 vejce,1 lžíce cukru moučka,1 vanilkový cukr,1/2 prášku do pečiva,špetička soli

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady.Dáme si do kastrůlku rozpálit olej.Tolik,aby v něm koblížky plavaly.Já dávám malý kastrůlek,ale zato vyšší.Po lžičkách klademe těsto do oleje,skoro vždy…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kremrole

Kremrole

Potřebné ingredience

TĚSTO:28dkg hladké mouky,28dkg Hery,2 žloutky,2 lžíce octa,5 lžic mléka SNÍH:na 1 bílek dáme 5dkg cukru krystal(takže asi 7 bílků počítejte na tuto dávku těsta) trubičky-formičky na kremrole

Postup přípravy

Všechny přísady na těsto smícháme na vále(aspoň já to tak dělám).Necháme většinou do druhého dne v ledničce odpočinout zabalené třeba v potravinové fólii nebo alobalu aby těsto…

Zobrazit více...
DORTY
Pivo

Pivo

Potřebné ingredience

Korpus - piškotový ze 6 vajec, marmeláda, pudinkovomáslový krém, mléčný marcipán....

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta s ovocem a peřinkou

Buchta s ovocem a peřinkou

Potřebné ingredience

200g polohrubé mouky,200g hladké mouky,prášek do pečiva,140 g hery,4žloutky a čtvrt listru mléka Na peřinu potřebujeme: sníh ze 4bílků a 160g cukru,polévkovou lžíci kakaa Ovoce jakékoli,já používám nejraději z konzervy nebo pak mražené Dobrou chut

Postup přípravy

Mouky,prášek,rozpuštenou heru,žloutky a mléko smícháme.Musí být těsto polotuhé pokud se zdá řidší,přilijeme dle potřeby ještě mléko.
Na to dáme ovoce a zakryjeme peřinkou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
jablečný řez

jablečný řez

Potřebné ingredience

Těsto: 500g hl.mouky,250g cukru moučka,1 PDP,250g másla nebo héry, 2 žloutky, asi 5 lžic mléka. Náplň: strouhaná jablka sai z 6-8 jablek,( já měla jablečný kompot a šlo to i s tím),1 van.pudingový prášek,skořice,vanilkov cukr si 3 sáčky,sníh ze dvou bílků, oříšky drcené nebo mleté a třeba i rozinky, kdo co má rád

Postup přípravy

vypracujeme hladké těsto,rozdělíme na dva díly a jeden vyválíme na peč. papíru a přesuneme na plech,propícháme vidličkou.Jablka nastrouháme,promícháme se skořicí oříšky a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová roláda

Vepřová roláda

Potřebné ingredience

vepřové maso,šunku,vajíčka 4ks,porek,párek nebo klobáska,steril. okurek,červená paprika,hořčice,sůl,pepř,česnek asi 4 str.

Postup přípravy

jakékoliv vepřové maso (řízky) rozklepeme na tenko,rozložíme na potravinovou folii kvůli rolování,maso se překládá přes asi tak 1cm aby se roládka nerozjela,osolíme,opepříme a…

Zobrazit více...

Kategorie