Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Brownies

Brownies

Potřebné ingredience

200 g kvalitní čokolády, 1/2 hery, 100 ml smetany, 200ml ckru, 1 vanilka, 3 vejce, 200 ml hladké mouky

Postup přípravy

Heru, čokoládu, smetanu, cukr a vanilku necháme povolit v mikrovlnce, přidáme vejce a mouku, smícháme dáme na plech a pečeme.

Zobrazit více...
POLÉVKY
ZELŇAČKA PODLE JÓRKA:))))))

ZELŇAČKA PODLE JÓRKA:))))))

Potřebné ingredience

1 NECELÁ SKLINKA steril. nebo kysané zelí, cibule, slanina, klobása, brambory, 1 vajíčko, 1 bujon, 1 smetana na vaření, tuk, sůl, pepř, sladká paprika, mírně drceného kmínu, nové koření, bobkový list

Postup přípravy

Na tuku zpěním slaninku na jemno s cibulou do sklovata a přidám nějakou uzeninu nebo uzené jak kdo má rád. Po osmahnutí zasypu červenou sladkou paprikou, zamíchám a cca po 5…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
piškotík trochu jinak

piškotík trochu jinak

Potřebné ingredience

1 klasický puding z 0,5l mléka (je jedno jaký puding záleží na vaší chuti), 1 plnotučný tvaroh, 100ml ušlehané smetany, vanilkový cukr,moučkový cukr, piškoty a marmeládu (raději nějákou sladčí)

Postup přípravy

Uvaříme puding tak jak jsme zvyklý. Ušleháme tuhou šlehačku. Utřeme tvaroh s cukrem, pak zašleháme puding, který je vychladlý. Když zašleháte po troškách může být i teplý (mě se…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Cestoviny s pestom zo sušených paradajok

Cestoviny s pestom zo sušených paradajok

Potřebné ingredience

* cestoviny * struhaný syr tvrdý * Pesto: * paradajky sušené * olej olivový * cesnak * soľ * čerstvá bazalka * korenie

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
DORTY
Želva

Želva

Potřebné ingredience

Korpus, K2, barva Wilton, krém pudinkový vanilkový a karamel Poprvé jsem dělala něco takového, moc díky tady za inspirace a rady:o)) Želva je pro milovníka želv tak snad to pobere a nebude jí moc študovat co že to má za tvary na krunýři :o))

Postup přípravy

pečení, řezání, podelování, mazání, potah

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Šťouchané brambory (základní varianta)

Šťouchané brambory (základní varianta)

Potřebné ingredience

1 kg brambor (typ B), mořská sůl a čerstvě mletý pepř, 1 lžíce másla, 1 velká cibule, 200 ml smetany

Postup přípravy

Šťouchané brambory jsou příloha nesmírně jednoduchá a přitom na talíři velmi efektní. Škoda ji opomíjet.

1/ Brambory oloupat, nakrájet na menší kusy a vařit v osolené vodě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník s vločkami a ořechy

Perník s vločkami a ořechy

Potřebné ingredience

250 g másla, 180 g přírodního cukru (může být i méně), 180 g medu, nastrouhaná kůra z 1 pomeranče (případně citronu), 430 g ovesných vloček, 50 g sekaných vlašských ořechů (nebo mandlových plátků), 5 lžic meruňkové zavařeniny (či jiné dle chuti)

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší plech cca 25X30 cm si vymažeme máslem či vyložíme pečícím papírem. Máslo, cukr a med rozehřejeme na mírném plameni. Poté odstavíme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtovo-tvarohové řezy

Jogurtovo-tvarohové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 120 g cukru krupice, 110 g polohrubé mouky, 2 PL kakaa. Náplň višňová: 250 g vypeckovaných višní, 3 PL cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody. Náplň jogurtová: 400 g bílého jogurtu, 250 g tvarohu ve vaničce 20%, 4 vrchovaté PL cukru moučka, 2 PL kakaa, 200 ml smetany ke šlehání 30%, 6 želatinových plátků. Poleva: 100 g hořké čokolády, 90 g Zlaté Hané.

Postup přípravy

Korpus: Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny, vmícháme prosátou mouku s kakaem. Upečeme na 180°C. Náplň višňová: Uvaříme višně s cukrem, vmícháme pudinkový prášek,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčky

Potřebné ingredience

hl.mouka, mouč.cukr, med, máslo, vejce, soda nebo prdopeč, perníkové koření (anýz, hřebíček, skořice mletá), případně ořechy poleva- cukr, bíle, rum, citr.šťáva

Postup přípravy

těsto-
65dkg hl.mouky, 25dkg mletého cukru, 10dkg medu, 5dkg másla nebo Hery, 4 vejce, 1dkg jedlé sody nebo prášek do pečiva- do perníku, perníkové koření nebo pomeleme anýz…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Jarní zapékané zeleninové těstoviny ...

Jarní zapékané zeleninové těstoviny ...

Potřebné ingredience

Na 4 porce: 150 - 180 g těstovin (my máme nejraději kolínka, ale i vřetena, mohou být i celozrné ..), vařená nebo dušená zelenina ( i z polévky ), kukuřice z konzervy (celkový obsah 340 g z kauflandu), sekaná petrželka, asi půl až deci smetany, deci až deci a půl mléka (celkem se smetanou dvě deci), tři vejce, půlka bylinkového bujónu, ale nemusí být, šest až dvanáct tenoučkých plátků sýra, podle toho, jak máte sýr rádi (může být i balíčkovaný ), pět deka nivy na závěrečné posypání pro chuť, kdo má nivu rád, kečup, bazalka

Postup přípravy

Uvaříme těstoviny podle návodu do měka, mezitím si rozšleháme vejce se smetanou, mlékem, bujónem a sekanou petrželkou,\r\nuvaříme dvě až tři velké mrkvě a asi 20 dkg zelených…

Zobrazit více...

Kategorie