Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Mrkvová s pomerančem

Mrkvová s pomerančem

Potřebné ingredience

1kg mrkve, 2 pomeranče (šťáva), 500ml vývaru, sůl, pepř, zázvor, 2 malé brambory, 1 stroužek česneku, rýžový olej , 150-200g šlehačky

Postup přípravy

Na oleji orestujeme kousky mrkve a brambor, přidáme česnek a zázvor. Po chvíli přilijeme pomerančovou šťávu a vývar. Osolíme, opepříme a vaříme úplně do měkka (pokud je zelenina…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s ořechy, gorgonzolou  a šalvějí

Těstoviny s ořechy, gorgonzolou a šalvějí

Potřebné ingredience

asi 300g těstovin, 150-170g gorgonzoly, 40g parmazánu, 500g plnotučného mléka, hrst vlašských ořechů, šalvěj, hrst strouhanky, přepuštěné máslo, sůl, pepř

Postup přípravy

Těstoviny vaříme pár minut (aby zůstaly tvrdé). Zahřejeme mléko, přidáme gorgonzolu a polovinu parmazánu, nechme rozpustit. Poté přisypeme nasekané ořechy a těstoviny. Osolíme,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švestkový koláč s marcipánem

Švestkový koláč s marcipánem

Potřebné ingredience

120g másla, 250g hladké mouky, 60g cukru, 1 vejce, 150-200g marcipánu, švestky, mléko na potření

Postup přípravy

Z másla, mouky, cukru a vejce uděláme těsto. Necháme chvíli v lednici a poté rozdělíme na dvě části (menší a větší) a rozválíme je . Koláčovou nebo dortovou formu o průměru asi 25…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pikantní fazolový salát s hovězím masem

Pikantní fazolový salát s hovězím masem

Potřebné ingredience

zbytek hovězího (cca 200 g) nebo hovězí šunka * 1 červená cibule * 2 plechovky fazolí - z toho jedny bílé v chilli omáčce * 3 kyselé okurky * rajčata nebo rajský protlak * sůl, pepř, lžíce cukru * pro fajnšmekry feferonka

Postup přípravy

fazole slijeme, přidáme ostatní ingredience pokrájené nadrobno, pokud nemáte rajčata, dejte 2 lžíce rajského protlaku.
nechat odležet aspoň tři hodiny v lednici.
ze i v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s tvarohovým krémem a rybízovým pudinkem

Řezy s tvarohovým krémem a rybízovým pudinkem

Potřebné ingredience

Piškotové těsto - 3 žloutky, ze 3 bílků sníh, 150 g polohrubé mouky, kávová lžička prášku do pečiva, 150 g moučkového cukru, 3 PL horké vody, 3 PL oleje Rybízové želé : 350 g červeného rybízu (může být i mražený), 100 g cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody Krém: 100 g másla, 250 g tvarohu v alobalu, 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka a jedním vanilkovým cukrem, 2 lžíce rumu. Na dokončení rybízová marmeláda... šlehačka

Postup přípravy

Kulatou dortovou formu vymažu omegou a vysypu hrubou moukou. Piškotové těsto - 3 bílky vyšlehám s vrchovatou lžící moučkového cukru, až se dělají špičky. Žloutky smíchám se zbylým…

Zobrazit více...
DORTY
PRO MOTORKÁŘE

PRO MOTORKÁŘE

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

DORT MEDOVNÍK
OBSYPÁN POSTROUHANÝMÍ KOUSKY MEDOVNÍKU S KOKOSEM
NAHOŘE JEDLÝ PAPÍR - olemovaný barevným fondánem
ROZMĚR DORTU: 18 X 18 cm
VÝŠKA DORTU: 12 cm

Zobrazit více...
DORTY
LVÍČEK S AUTÍČKY

LVÍČEK S AUTÍČKY

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

DORT MEDOVNÍK
POTAŽENÝ BÍLÝM FONDÁNEM a obarvený potrav. barvičkami přes Airbrush
LVÍČEK, AUTÍČKA A JINÉ ZDOBENÍ - vymodelované z domácího mléčného marcipánu
PEČÍCÍ FORMA…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Potřebné ingredience

1 balíček špaget,1 velká cuketa,2 cibule,česnek (podle chuti jinak asi 4-5 stroužků)200 g pikantního točeného salámu ( česnekový,cikánský apod.) 1 malý rajčatový protlak, olej,sůl, kdo má rád ostřejší přidá trochu čili ,bazalka,rajče

Postup přípravy

Špagety uvaříme podle návodu.Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli,přidáme na kostičky nakrájený salám a na kostky pokrájenou oloupanou cukety ,trochu podlijeme vodou a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí po mongolsku

Hovězí po mongolsku

Potřebné ingredience

500 g hovězí kýty, 3 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce třtinového cukru, 4 stroužky česneku, 200 ml vody, 2 střední mrkve, zelená část lahůdkové cibulky na ozdobu

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet nejdříve na plátky a poté na dlouhé nudičky
- česnek prolisovat
- mrkev pokrájet na tenké nudličky
- cibulku pokrájet na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Treska s mozarellou

Treska s mozarellou

Potřebné ingredience

500 g filet z tresky, 150 g listového nebo baby špenátu, 1 balení mozzarelly (tedy cca 125 g sýra), 4 rajčata, několik lístků bazalky, citrónová šťáva (asi 1 lžíce), sůl, bílý pepř, (v případě potřeby něco na zahuštění sosu), máslo na vymazání hrnce

Postup přípravy

Mozarellu pokrájet na plátky a rajčata pokrájet na měsíčky.

Hrnec vymazat máslem a filety rozložit na dno hrnce.
Osolit, opepřit a zakápnout citrónovou šťávou.
Na…

Zobrazit více...

Kategorie