Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
KYNUTÉ KNEDLÍKY S BORŮVKAMI SE STROUHANÝM TVAROHEM  A BORŮVKOVOU SMETANOU

KYNUTÉ KNEDLÍKY S BORŮVKAMI SE STROUHANÝM TVAROHEM A…

Potřebné ingredience

500 g hr.mouky,asi 100 ml mléka,1 vejce a 1 žloutek,20 g droždí,1 lžička prášku do pečiva,50 g cukru,špetka soli, borůvky či jiné ovoce ( použila jsem borůvky a angrešt),100 g tvrdého tvarohu Borůvková smetana: 200 ml šlehačky a borůvky - společně rozmixujeme ,pár borůvek necháme celých.

Postup přípravy

Z vlažného mléka,droždí a cukru si připravíme kvásek-necháme vykynout a s ostatními surovinami zapracujeme
na hladké těsto,na teplém místě necháme vykynout asi 45 minut.Těsto…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Mechové rohlíky

Mechové rohlíky

Potřebné ingredience

270-280g vody, 20g droždí, 10g soli, 30g měkkého sádla, 500g hladké mouky, lžička sladěnky

Postup přípravy

Smícháme sladěnku, vodu a droždí - necháme chvíli pracovat. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto. Necháme kynout asi hodinu. Rozdělíme na 10 kousků a umotáme rohlíky.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutý koláč Kublanka

Kynutý koláč Kublanka

Potřebné ingredience

250g plnotučného mléka, 20g droždí, 500g polohrubé mouky, 1 vejce, 1 lžíce oleje, 50g cukru, špetka soli. Náplň dle chuti. Drobenka (120g másla, hrubá mouka, cukr)

Postup přípravy

Z mléka, droždí, cukru a trošky mouky uděláme kvásek. Po vzejití zaděláme kynuté těsto, necháme asi hodinu kynout. Rozválíme na plát cca 30x40 cm velký, přeneseme na plech (je…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sušenky s tvarohovým krémem

Sušenky s tvarohovým krémem

Potřebné ingredience

200g hladké mouky, 100g špaldové celozrnné mouky, špetka soli, 20g kakaa, 1 lžička PP, 80g moučkového cukru, 1 vejce, 180g másla. Krém: 250g plnotučného tvarohu, 100g sušeného mléka, 30g moučkového cukru

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme v lednici odpočinout. Vyválíme silnější plát, vykrájíme kolečka a upečeme na 180°C asi 10min. Po vychladnutí naplníme krémem a dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nadýchaný cuketový koláč s mirabelkami

Nadýchaný cuketový koláč s mirabelkami

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 250 g cukru moučka, 4 PL oleje, 350 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 350 g nahrubo nastrouhané cukety. Dále: mirabelky, drobenka.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, po lžících zašleháváme olej. Mouku s práškem vmícháme do směsi střídavě s cuketou. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÉ MASO NA ZELENINĚ v PH

VEPŘOVÉ MASO NA ZELENINĚ v PH

Potřebné ingredience

viz.postup

Postup přípravy

Vepřové maso vcelku nasolím, popepřím, nakmínuji, gril. Koření, sojová omáčka a worcester. Pokrájím, co mám cibuli, papriku červenou i bílou, rajče, pórek vše na malé kostičky.…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Omáčka z pečených paprik na těstoviny

Omáčka z pečených paprik na těstoviny

Potřebné ingredience

3 červené papriky, 3 - 4 stroužky česneku, 100-150h sýru typu gervais, sůl, 250g těstovin, ev. parmazán

Postup přípravy

Papriky pečeme v troubě s funkcí gril naplno (nebo ogrilujeme na grilu), dokud není slupka hnědá. Asi 15 min. před koncem přidáme na plech i celé neoloupané stroužky česneku. Poté…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skyr dort

Skyr dort

Potřebné ingredience

450g skyru, 4 plátky želatiny, 1 ušlehaná šlehačka, 40g cukru, 150g máslových sušenek, 80-100g másla

Postup přípravy

Drcené sušenky smícháme s máslem a natlačíme do formy (průměr cca 17 cm). Skyr smícháme s cukrem. 6alatinu namočíme do vody a necháme chvíli nabobtnat. Poté zahřejeme asi 4 lžíce…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mléčná rajčatová polévka

Mléčná rajčatová polévka

Potřebné ingredience

500-600g plnotučného mléka, necelých 1/4 lžičky jedlé sody, sůl, pepř, hrst bazalky, 400h plechovka rajčat, velká lžíce rajského protlaku, 1 stroužek česneku, přepuštěné máslo

Postup přípravy

Na másle orestujeme lisovaný česnek, přidáme protlak a také chvíli restujeme. Poté přidáme rajčata a bazalku a vaříme asi 10min. Nakonec vmícháme v troše mléka rozmíchanou sodu a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Paštika

Paštika

Potřebné ingredience

500g jater, 180-200g másla, 1 šlehačka, sůl, pepř, česnek, šalvěj, rozmarýn, 80 - 100g červeného vína, přepuštěné máslo

Postup přípravy

Játra orestujeme na přepuštěném másle, po chvíli přidáme nasekané bylinky, česnek, pepř a sůl. když jsou játra do růžova (nesmí být vysušená), přilijeme víno a necháme ho vyvařit.…

Zobrazit více...

Kategorie