Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablíčkový vánek

Jablíčkový vánek

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,100g moučkového cukru,100 změklé hery,1 vejce Na to : 1 kg jablek oloupaných a nastrouhaných nahrubo,2 balení vanilkového pudinku+ 3 lžíce cukru,3/4 l mléka, sníh vyšlehaný ze 3 bílků a 100g moučkového cukru

Postup přípravy

Suroviny na těsto spojíme a uděláme si hladké těsto-které vyválíme na plech vyložený pečícím papírem( plech používám vel.40x 29 cm s vyšším okrajem).Na těsto urovnáme nastrouhaná…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Dračí ocásky

Dračí ocásky

Potřebné ingredience

1 balení vřeten(500g),asi 400 g kuřecích steheních řízků,2 velké cibule,olej,1 balení mražené zeleniny : kukuřice,hrášek,mrkev,1 čerstvá brokolice,3 lžíce sojové omáčky,provensálské bylinky

Postup přípravy

Uvaříme si těstoviny dle návodu.Brokolici odřízneme košťál a povaříme asi 10 minut-pak ji rozeberme na malé růžičky.Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky .Na oleji osmahneme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnečka s krupkami

Česnečka s krupkami

Potřebné ingredience

50 g krupek,1 lžíce sádla,1 cibule,3-5 stroužků česneku,mletý pepř,majoránka,drcený kmín,sůl,zázvor,libeček(nebo zel.petrželka)

Postup přípravy

Propláchnuté krupky .zalité vodou, dám do nádobí pro mikrovlnky a dám na 10 minut vařit do měkka.(nebo můžeme vařit normálně-zalité vodou do měkka.V kastrolu na sádle osmahnu…

Zobrazit více...
DORTY
Narozeninový dort  k 70

Narozeninový dort k 70

Potřebné ingredience

Spodní patro - mramorovaný korpus, čokoládový krém, náplň z třešní, vrchní patro ořechovo-kávový korpus, krém Alžírská káva, banány. Potah pravý marcipán, ozdoby smartflex.

Postup přípravy

obvyklý

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Rozinkové kuličky

Rozinkové kuličky

Potřebné ingredience

Drobné rozinky, rum, strouhané vlašské ořechy, drcené piškoty, 1 PL kakaa. Dále: čokoláda s kouskem 100% tuku, strouhaný kokos.

Postup přípravy

Od loňských Vánoc mám vyfocený recept na tyto u nás oblíbené rozinkové kuličky, původně dělané jako šišky. Množství surovin je jen od oka, prostě tak, aby se dobře dělaly.

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřové plátky po znojemsku

Vepřové plátky po znojemsku

Potřebné ingredience

Vepřové maso 1 cibule 100 g uzené slaniny 4 ks okurky olej, voda, hladká mouka sůl, mletý černý pepř, sojová omáčka jíška, ocet, podravka

Postup přípravy

Vepřové plátky naklepeme nasolíme opepříme obalíme v hladké mouce a zprudka osmahneme na oleji. Vytáhneme na talíř. Ve výpeku osmahneme cibulku, na kostičky nakrájený špek a párek…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Naložené feferonky

Naložené feferonky

Potřebné ingredience

Nálev: 1 l vody, 15 dkg cukru, 2 dcl octu, 3-5 gr soli, Krátce povařit. Do skleniček pak česnek a rozinky Ukládám pro mě, abych to našla, ale vyzkoušejte i vy!

Postup přípravy

Omyté feferonky naskládat do skleniček, prokládat česnekem, rozinkami a zalít horkým nálevem. Sterilizovat asi 10 minut.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecké koláčky

Linecké koláčky

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky, 250 g hrubé mouky, 250 g Solamylu nebo Maizeny, 200 g moučkového cukru, 250 g másla, 1 vejce, 2 žloutky, 6 lž mléka, 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

Ze všech surovin zpracujeme těsto. Vyválíme placku, vykrájíme tvary a upečeme na 200°C. Vychladlé slepujeme marmeládou. Necháme do druhého dne proležet.

Dobrou chuť.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný koláč s pudinkem

Jablečný koláč s pudinkem

Potřebné ingredience

Těsto: 500 g polohrubé mouky, 250 g másla nebo Hery, 200 g cukru moučka, 3 žloutky, 2 vrchovaté PL kysané smetany, 1 lžička prášku do pečiva, citronová kůra. Náplň: 750 g na plátky nakrájených jablek, 150 g cukru krupice, šťáva z ½ citronu, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 lžička skořice. Pudink: 400 ml mléka, 2 PL cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2/3 a 1/3 díl. Obě části zabalíme do potravinových fólií, větší uložíme na půl hodiny do ledničky, menší do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvový závin s jablky

Mrkvový závin s jablky

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g najemno nastrouhané mrkve, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 1 vejce, 250 g másla nebo Hery. Náplň: jablka, cukr, vanilkový cukr, skořice, rozinky, ořechy, strouhanka.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 3 bochánky, každý zabalíme do potravinové fólie a necháme v ledničce půl hodiny odpočinout. Jablka očistíme, oloupeme a…

Zobrazit více...

Kategorie