Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tunel naruby

Tunel naruby

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 4 PL polohrubé mouky, 4 PL cukru moučka, 2 PL kakaa. Náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 400 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 100 ml vlažné vody, 1 želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker. Dále: 1 mandarinkový kompot, trochu marmelády.

Postup přípravy

Tunelů jsem už udělala celou řadu, ale před pár dny jsem narazila na obrázek tunelu, kde se korpus místo nahoru dává doprostřed. Bezva nápad. A tak jsem ho při první příležitosti…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tuňáková pomazánka s cottage

Tuňáková pomazánka s cottage

Potřebné ingredience

120g cottage, 2 střední mrkve nastrouhané najemno, 100g lučiny, 1 velká plechovka tuňáka (120g masa), sůl, pepř,1 lžička dijonské hořčice

Postup přípravy

Všechno smícháme dohromady a necháme v lednici chvíli odležet.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Celerový salát

Celerový salát

Potřebné ingredience

150g očištěného řapíkatého celeru (asi ze 6 velkých řapíků), 150g kukuřice, 120g jablka na kousky, 100-120g zakysané smetany, sůl, pepř, olivový olej (nemusí být), trochu třtinového cukru, citrónová šťáva

Postup přípravy

Celer oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Smícháme s kukuřicí, osolíme, opepříme, přidáme cukr a citrón. Nakonec přimícháme smetanu a jablka na kousky. Necháme chvíli odležet v…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Tvarohové bagety

Tvarohové bagety

Potřebné ingredience

250h tvarohu, 100 - 110g mléka, 40g olivového oleje, 250g hladké mouky, 50g špaldové mouky, 1 lžička medu, 1 lžička soli, 1/2 droždí. Bílek na potření

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme asi hodinu kynout. Poté vytvarujeme bagety, potřeme bílkem (vejcem) a necháme ještě chvíli kynout na plechu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Podmáslový koláč s ovocem a drobenkou

Podmáslový koláč s ovocem a drobenkou

Potřebné ingredience

Těsto: 1 vejce, 120 g cukru krupice, 250 ml podmáslí, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 80 ml oleje. Dále: ovoce např. mražený rybíz, drobenka.

Postup přípravy

V míse vyšleháme vejce s cukrem, snížíme otáčky šlehače na nejnižší stupeň a přidáváme podmáslí, mouku s práškem i olej. Těsto nalijeme na menší plech (24x30cm) s pečícím papírem,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vláčná mrkvová bábovka

Vláčná mrkvová bábovka

Potřebné ingredience

2 celá vejce, 180 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 200 ml smetany 30%, 100 ml mléka, 4 PL oleje, 350 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 350 g jemně nastrouhané mrkve. Kokos na vysypání a Hera na vymazání formy.

Postup přípravy

Vše smícháme, nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme pozvolna při 160°C asi 70 minut. Necháme zchladnout a vyklopíme. Můžeme pocukrovat.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Makové krekry

Makové krekry

Potřebné ingredience

malá hrst máku, 1 lžička soli, 1 lžička PP, 150g hladké mouky, 40g kukuřičné mouky, 100g jogurtu, 60g másla, 1 vejce (+ na potření)

Postup přípravy

Z mouky, soli, PP a másla uděláme drobenku, poté přidáme jogurt a vejce, nakonec mák, a vypravujeme těsto. Necháme asi hodinu v lednici odpočinout. Poté rozválíme a vykrájíme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cuketové lívance

Cuketové lívance

Potřebné ingredience

2 hrnky cukety na hrubo nastrouhané, 1/2 šálku jogurtu, 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky soli 1 lžička cukru, 10 lžic hladké mouky,

Postup přípravy

Cuketu nastrouhat na hrubším struhadle. Do jogurtu přimícháme jedlou sodu a necháme 5 minut odstát. K cuketě přidáme sůl a cukrpotom jogurt a nakonec mouku. Opékáme na rozpáleném…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtová bábovka

Jogurtová bábovka

Potřebné ingredience

2 vejce, 1 šálek cukru, 1 bílý jogurt, 2 šálky polohrubé mouky, 1 prdopeč, 0,5 šálku oleje

Postup přípravy

Cukr a vejce vyšleháme do pěny pak promícháme. Nalejeme do bábovky a dáme péct na 180 stupňů . Pečeme 50-60 minut.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
AMERICKÁ BÁBOVKA CHIFFON CAKE-vysoká a nadýchaná

AMERICKÁ BÁBOVKA CHIFFON CAKE-vysoká a nadýchaná

Potřebné ingredience

Ingredience: 290 g hladké mouky, 300 g cukru-jemný krystal, 1 sáček kypřícího prášku, špetka soli, 200 ml vlažné vody, 120 ml oleje, 6 bílků a 6 žloutků z větších vajec, 1 vanilkový cukr, strouhaná citronová kůra.

Postup přípravy

Zvlášť v misce vyšleháme bílky se solí na tuhý sníh. Podle jiné varianty můžeme místo soli šlehat bílky přímo s kypřícím práškem, sníh je pevný, brzy neklesá a moučník pak pěkně…

Zobrazit více...

Kategorie