ITALSKÝ MANDLOVÝ MOUČNÍK s čokoládovou polevou
Potřebné ingredience
Ingredience: 150 g polohrubé mouky, 200 g mletých mandlí (nebo mandlové moučky), 200 g krystalového cukru, 6 žloutků, 6 bílků, pár kapek mandlové příchuti-tresti (nemusí být), strouhaná citronová kůra z jednoho citronu BIO do žloutkové pěny, malá špetka soli a pár kapek z citronu do sněhu z bílků, čokoládová poleva na polití upečeného moučníku, na ozdobu plátky mandlí (nebo různé vykrajované motivy z potahové hmoty atd).
Postup přípravy
Důkladně vyšleháme žloutky s cukrem a citronovou kůrou do pěny.
Postupně přidáváme mouku s mandlovou moučkou a vymícháváme již ručně.
Nakonec těsto opatrně spojíme s tuhým…
Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)
Potřebné ingredience
500 g vepřového masa (plecko) 2 ks cibule 150 g rajčat 200 g čerstvé papriky nebo zeleninové lečo 4 stroužky česneku (nemusí být) 200 ml zakysané smetany 1 lžička mleté sladké papriky sádlo 60 g sůl pepř
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, v kastrolu rozehřejeme sádlo a přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, osmažíme do červena, přidáme jemně nakrájený česnek, mletou papriku,…
Zebra koláč/buchta trochu jinak-jednoduše ;)
Potřebné ingredience
250 gramů polohrubé mouky, 3 vejce, 200 g zakysané smetany, 100 gramů másla, 200 gramů cukru, 2 lžíce kakaa, 1 čajová lžička sody, van.cukr, citron, sůl, oblíbená marmeláda, nutela
Postup přípravy
Smíchejte vejce s cukrem. Přidejte zakysanou smetanu a roztavené máslo. Vše dobře promíchejte.rnPřidejte prosetou mouku, van.cukr a sodu. Opět dobře promíchejte.rnTěsto rozdělte…
Kapusta od babičky
Potřebné ingredience
1 kapusta 1/2 kg brambor 2 cibule palice česneku sádlo voda mouka pepř sůl
Postup přípravy
Kapustu nakrájíme na hrubo, cibule na jemno. Brambory oloupeme, propereme a nakrájíme na kostky. Česnek očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
Do většího hrnce dáme…
Kuře neskutečně dobré
Potřebné ingredience
Suroviny 4 kuřecí stehýnka 2 smetany na vaření brambory sůl mletý kmín cibule máslo
Postup přípravy
Pekáč vymažeme máslem, vložíme brambory na plátky nakrájené. Ty posolíme, posypeme mletým kmínem a na ně dáme nakrájenou cibulku.
Na to vložíme kuřecí stehýnka, která opět…
Fazolky na slanině
Potřebné ingredience
mrazené fazolové lusky 400 g 100 g anglické slaniny nebo šunky menší cibule česnek dle chuti čerstvě mletý pepř mořská sůl
Postup přípravy
Lusky povaříme cca 5 min v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
Mezitím na pánvi orestujeme na drobné nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu a cibuli, přihodíme fazolky…
Perníkový koláč (vhodný při jaterní dietě)
Potřebné ingredience
350g polohrubé mouky, 200g marmelády, 40g třtinového moučkového cukru, 1 lžička jedlé sody, 100g vody, 100g mléka, 50g kefíru, 1 vejce, lžíce perníkového koření
Postup přípravy
Vejce metličkou smícháme s cukrem, přidáme marmeládu, koření a tekutiny. Nakonec přimícháme mouku s PP. Pečeme ve menším plechu na 180°C asi 25min. Můžeme polít citrónovou polevou…
FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ z PH
Potřebné ingredience
1/2 kg masa. Halali, sůl, pepř, nové koření, cibule bobkový list, mrkev // smetena 30%. mléko, jíška,
Postup přípravy
Maso s kořením dáme do láku na dva dny. Potom loudáme na Hig.3,5 hod. Potom vyndáme maso na talíř a nakrájíme, tyčovým mixérem rozšleháme omáčku a přidáme jíšku, mléko a smetanu…
Křupavé bramborové dukátky
Potřebné ingredience
3 velké vařené brambory 1 vejce 1 lžička Solamylu sůl muškátový oříšek petrželová nať olej na smažení
Postup přípravy
Vařené brambory nastrouháme na hrubé straně struhadla, dáme do mísy, prosypeme solamylem, osolíme, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a najemno nakrájenou petrželovou…
Rajská omáčka s kuličkami
Potřebné ingredience
400g mletého krůtího masa, 200g vepřového mletého masa, 1 lžička bazalky, 1 lžička oregana, sůl, špetka sušeného česneku. 1 plechovka krájených rajčat, 200g protlaku, 1 bokový list, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 celá skořice, malá lžička tymiánu, sůl, lžička másla, cukr, 500-700ml vývaru, ev. citrónová šťáva
Postup přípravy
Maso ochutíme solí, česnekem, oreganem a bazalkou. Uděláme malé kuličky. V hrnci smícháme rajčata, protlak, koření a vývar. Přivedeme k varu a vložíme kuličky. vaříme 45-60min.…