Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
FAZOLOVÁ POLÉVKA z PH

FAZOLOVÁ POLÉVKA z PH

Potřebné ingredience

Fazole sušené,hřiby suché, cibule, mrkev, klobáse nebo párek,brambory, smetena, mléko,citron, sůl, pepř, nové kořené, majoránka,hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy

Zpěním cibulku na to dám salám a vysypu uvařené fazole z tlakového hrnce které jsem vařila 40 minut aby byli mělké. Vše vložím do PH a loudám 2 hodiny pak dám smetanu s mlékem…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVKA  z PH

VEPŘOVKA z PH

Potřebné ingredience

2,60 kg masa 1,30 kg bůčku, 39 g soli špetka kmín mletý špetka muškátový oříšek PL 2 podravky 3,5dcl. vody.

Postup přípravy

Loudám přes noc 10 hodin na low. Potom šťouchadlem pomačkám a dám do skleniček. Polovinu jsem pomlela na masovém mlýnku a je výborná dobře se roztírá.
Sterilizuji 1 hodinu.

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
UZENÉ KOLENO NA ZELÍ v PH

UZENÉ KOLENO NA ZELÍ v PH

Potřebné ingredience

Uzené koleno bez kosti, 1sklenice 0,7 l sterilizovaného zelí, KL cukru, sůl,..

Postup přípravy

Na dno dám vysypu 1 nebo 2 sklenice 0,7 l sterilizovaného zelí které sliji od vody pocukruji KL cukru. Na zelí položím uzené koleno okořením, sůl, kmín. Zapnu PH na low 8 hodin a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
ZÉLOVÁ POLÉVKA z PH

ZÉLOVÁ POLÉVKA z PH

Potřebné ingredience

1 cibule, klobása nebo salám,smetana, zelí ve skenici, mrkev,brambory, vejce, sůl, pepř, podravka,bobkový list, nové koření ...

Postup přípravy

Na cibulce osmažím cibulku vložím na to klobásku trochu osmahnu a zapnu PH a dám tam všechny suroviny a loudám 3 - 4 hod. na 2 high. Půl hodiny před komcem zahustím přidám…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
PÓRKOVÁ POLÉVKA z PH

PÓRKOVÁ POLÉVKA z PH

Potřebné ingredience

1 pórek,3 lžíce másla,1 smetana 33%,pepř, sůl,2- 3 brambory,1 mrkev

Postup přípravy

Na lžíci másla osmahneme nakrájený pórek, mrkev a na konec brambory.Podlijeme vodou a loudám 3 hod. hig.
Potom pórek rozmixujeme dáme smetanu zahustíme jíškou dle potřeby…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
BROKOLICOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA z PH

BROKOLICOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA z PH

Potřebné ingredience

1 lžíce másla 1 kostka bujónu nebo vývaru 1 lžíce jíšky1 x 33% sladká smetana a trochu mléka sůl a pepř podle chuti 3/4 l vody1 brokolice menší asi 200g 1 mrkev 3 brambory

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibulku,mrkev přilijeme vodu, přidáme na růžičky nakrájenou brokolici, vodu osolíme, opepříme, přidáme brambory a dáme do PH na 4 hod. Hig. Potom vše rozmixujeme,…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÉ NA ČERNÉM PIVU v PH

VEPŘOVÉ NA ČERNÉM PIVU v PH

Potřebné ingredience

Maso,cibulu,bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl, kečup, hořčici a černé pivo

Postup přípravy

Cibulku usmažím zatáhnu na ní maso přidám bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl, kečup, hořčici a podlévám chvilku pivem černým. Potom vložím do PH na high na 4,5 hodiny. Půl…

Zobrazit více...
DORTY
Světlý piškotový dort s vanilkovým krémem a mléčným marcipánem

Světlý piškotový dort s vanilkovým krémem a mléčným…

Potřebné ingredience

Korpus: 10 vajec * 10 lžic cukru * 5 lžic oleje * 11 lžic polohrubé mouky * 1 lžička prášku do pečiva * kůra z citronu krém: 3 vanilkové pudinky * 750 ml mléka * 3 lžíce cukru * 3 vanilkové cukry * 1,5 másla * 180 g hery máslové (nebo stelly) * rum - meruňková marmeláda s trochou rumu a promazání - na potah marcipán bez dřiny od Zdenky R., je tady v receptech (750 g moučkového cukru* 375 g sušeného mléka * 3 lžíce kukuřičného sirupu * 1,5 lžíce mandlového aroma * 4 lžíce oleje * 4 lžíce vody)

Postup přípravy

korpus: bílky ušleháme s trochou soli téměř dotuha, zašleháme 5 lžic cukru, poté po jednom přidat žloutky a dalších 5 lžic cukru (dělám ručním šlehačem ve velké kovové míse).…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vločkový koláč s kakaovou polevou

Vločkový koláč s kakaovou polevou

Potřebné ingredience

2 malá vejce, 50gkokosu, 20g olivového oleje, 250g kefíru, 15-20g datlového sirupu, 1/2 PP, 100g ovesné mouky (mletých vloček), 70g špaldové hladké mouky. Poleva: 40g másla, 1 a 1/2 lžíce kakaa, 30g datlového sirupu, rumová tresť. Kokos na posypání.

Postup přípravy

Kefír, olej, sirup a vejce smícháme, přidáme ostatní suroviny a umícháme těsto. Upečeme v menším pekáčku, ještě teplé propícháme a potřeme polevou. Na polevu necháme ingredience…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová bramborová

Krémová bramborová

Potřebné ingredience

1 malá mrkev, kousek celeru, 2 velké brambory, 3/4 - 1 l vývaru, 1 stroužek česneku, lžíce majoránky, sůl, pepř, asi 50ml šlehačky, rýžový olej

Postup přípravy

Na oleji orestujeme mrkev a celer, přidáme brambory. Zalijeme vývarem, přidáme koření a osolíme. vaříme doměkka. Nakonec rozmixujeme a přilijeme šlehačku.

Zobrazit více...

Kategorie