Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
MOZAIKOVÁ PIZZA – velká dobrota

MOZAIKOVÁ PIZZA – velká dobrota

Potřebné ingredience

Pizzové těsto-jakékoliv, hustá rajčatová šťáva (kečup), mozzarella, anglická slanina nebo šunka, žampiony předem podušené nebo z konzervy, oregano, olivový olej, strouhaný tvrdý sýr, sůl.

Postup přípravy

Z vyváleného pizzového těsta vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm a klademe je na plech s pečícím papírem, na jehož spodní stranu jsme předem nakreslili kulatý tvar budoucí…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DATLOVÝ KOLÁČ s ořechy - tzv. „Saharský koláč“

DATLOVÝ KOLÁČ s ořechy - tzv. „Saharský koláč“

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 130 g jemného krystalového cukru, 120 g hrubě nasekaných vlašských ořechů, 40 g másla, 150 g vypeckovaných datlí, 1 celé vejce střední velikosti, 400 ml horké vody, 1 malý panák rumu, malá špetka soli.

Postup přípravy

Vypeckované datle nakrájíme na čtvrtky, vložíme do mísy, přidáme máslo, rum, vše zalijeme vařící vodou, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Zvlášť vyšleháme vejce s cukrem a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sladké řezy Salko

Sladké řezy Salko

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Krém: 250 g mascarpone, 200 g Salka, 250 ml 33 % smetany. Dále: švestková povidla, strouhaný kokos.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme (12…

Zobrazit více...
DORTY
Džungle s tygrem a palma

Džungle s tygrem a palma

Potřebné ingredience

Světlý korpus, tvarohový krém, maliny, jahody, borůvky. K2 WI, váha 4,7kg

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
DORTY
Požárník Sam

Požárník Sam

Potřebné ingredience

Red velvet, mascarpone maliny, K2 WI

Postup přípravy

WW

Zobrazit více...
DORTY
Tlapkova Patrola

Tlapkova Patrola

Potřebné ingredience

Korpus mramor, pařížská šlehačka, marmeláda. K2 WI, tříknuto bruškou, jedlý tisk na hmotu.

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vánočka

Vánočka

Potřebné ingredience

300 g polohrubé moukyrn250 g hladké moukyrn1 lžička prášku do pečivarn100 g máslarn100 g moučkového cukrurn180 ml vlažného mlékarn40 g droždírn2 žloutkyrnšpetka nastrouhaného muškátového oříškurnkůra z dobře omytého citrónurn50 g rozinekrn30 g mandlírnsůlrn1 vejce na potřenírnhrst mandlových lupínků na posypání

Postup přípravy

Nejprve smícháme hladkou a polohrubou mouku spolu s práškem do pečiva. Z droždí, 1 lžíce cukru, 2 lžic mouky a 4 lžic mléka připravíme kvásek, který necháme na teplém místě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč se švestkami v pudinku

Koláč se švestkami v pudinku

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g cukru moučka, 100 g másla, 1 vejce, 2 PL vody. Náplň: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100 g cukru moučka, 3 žloutky, 250 g měkkého tvarohu v alobalu. Dále: mražené švestky nebo kompot, drobenka.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na vyšší slabě vymazaný plech 30x40cm.
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a vychladíme ho. Žloutky s cukrem a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Křupavé paličky

Křupavé paličky

Potřebné ingredience

250g jáhlových vloček, sůl, pepř, uzená paprika, asi 10 paliček, 4 bílky, olej

Postup přípravy

Omyté maso osolíme a obalíme v bílkách smíchaných s trochou vody a směsi vloček a všeho koření + soli. Postu opakujeme, aby byla na mase větší vrstva. Pečeme na 200°C 30min., poté…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Potřebné ingredience

Těsto: 400 g hladké mouky, 120 g cukru moučka, 220 g másla, 3 žloutky, 5 PL mléka, 1 lžička prášku do pečiva. Tvarohová náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 1 vejce, 3 PL cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu, trochu mléka. Jablečná náplň: 600 g oloupaných jablek, 80 g cukru krupice, ½ lžičky skořice, citronová šťáva.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladké těsto. Polovinu těsta rozválíme a pomocí válečku přeneseme na slabě vymazaný plech 30x40 cm.
Suroviny na tvarohovou náplň dobře…

Zobrazit více...

Kategorie