BORŮVKOVÁ KOSTKA
Potřebné ingredience
Je to řez na způsob jahodového dortu (smetanové želé),ten mám v receptech, jen je z borůvkové marmelády.Kdo chce nebo spíš nechce péct piškot lze místo korpusu použít cukrářské piškoty. KORPUS : 5 vajec,20 dkg cukr krupice,20dkg polohrubá mouka,ráfek(můj má cca24x34 cm) nebo menší hluboký plech. NÁPLŃ : 2 marmelády,3 smetany na šlehání 33% po 250 ml,2 želatinové ztužovače dr.oetker ŽELÉ :2 cukrárenské želé ,900ml vody,cukr .
Postup přípravy
KORPUS : z bílku vyšleháme tuhý sníh,přidáme cukr a žloutky,vše zašleháme nakonec pomalu zašleháme polohr.mouku.Upečeme v ráfku.Dále foto,nebo hl.plechu.
JEDNODUCHÝ TVAROHOVÝ DORTÍK S OVOCEM
Potřebné ingredience
KORPUS : 4vejce,15 dkg cukr krupice, 15 dkg polohrubá mouka,2 lžíce kaka,ráfek o průměru 22cm.MeruŇková marmeláda na promazání korpusu. NÁPLŇ : 3 tvarohy (nejlépe v kostce) , 2 smetany na šlehání 33%tuku po 250 ml,2 vanilkové cukry.cukr krupice podle chuti ale určitě 15 dkg,2 želatinové ztužovače dr oetker. DÁLE : Kompotované broskve ,cukrárenské želé.
Postup přípravy
KORPUS : Z bílků vyšleháme tuhý sníh,přidáme žloutky,cukr vše zašleháme.Nakonec přidáme mouku a kakao a zlehka zamícháme.Upečeme v dortovém ráfku.Po upečení a vychladnutí korpus…
SRDCE-RŮŽOVÝ MELÍR
Potřebné ingredience
Piškotový korpus,jahodová marmeláda,pudinkový krém K2 váha 3,20kg
PUNČOVÉ KOULE (punčovina)
Potřebné ingredience
Piškotový korpus,krém,marmeláda,rozpuštěná čokoláda,pokrájené rozinky a alginátové ovoce,kokos,RUM .............
Postup přípravy
Piškot rozdrobit,přidat krém,rozpuštěnou čokoládu,marmeládu,rozinky a hlavně hodně rumu.Jinak můžete přidat co máte rádi například namleté oříšky, strouhanou čokoládu-kaštany…
OVOCNÝ DORT
Potřebné ingredience
Pišk.korpus, šlehačka,marmeláda,ovoce,dortové želé čiré,trubičky,mašle.
HRNÍČKOVÝ, JAHODOVÝ ŘEZ S MARGOTKOU .
Potřebné ingredience
2a 1/2 hrnku polohrubé mouky,1 hrnek cukr krupice,1 hrnek mléka,2 vejce,1 šlehačka(250 ml,33%), 1 prášek do pečiva,1 čokoláda margot-nastrouhaná,2 jahodvé kompoty. Na vymazání plechu :sádlo a hr.mouka.
Postup přípravy
Plech vymažeme sádlem,vysypeme hr.moukou.Všechny suroviny kromě jahod smícháme a vyšleháme.Nalejeme na připravený plech a poklademe kousky kompotovaných jahod.Pečeme ve vyhřáté…
ŘEDKVIČKOVÝ SALÁT
Potřebné ingredience
2 svazky ředkviček (cca20 kusů),6 vajec na tvrdo uvařených,3 lžíce majonézy(nejlépe hellmans)1 lžička plnotučné hořčice,pažitka,sůl,pepř.
Postup přípravy
Ředkvičky nakrájíme na kolečka,vejce na malé kostky,spojíme majonézou.Přidáme hořčici sůl,pepř a pažitku.
BERUŠKA
Potřebné ingredience
Piškotový korpus,vanilkový krém,broskve,meruňkový džem,K2
ŠPÍZY - bez špejlí a bez práce
Potřebné ingredience
500gr kuřecí prsa, 500gr vepřová panenka,1 noha pikantní klobásy,1 velká cibule,1 červená kapie,4 lžíce sojové omáčky,1 lžíce paprikové vegety,sůl,pepř olej,voda.
Postup přípravy
Maso,cibul,kapii a klobásu vše nakrájíme na kousky vložíme do pekáčku přidáme koření,sojovku,pokapeme olejem,zamícháme a dáme péct do vyhřáté troubyNejlépe pod gril.Během pečení…
SACHR DORT s postupem
Potřebné ingredience
KORUS : 6 vajec,20 dkg cukr krupice,15 dkg polohrubá mouka,4 lžíce kvalitního kakaa,4 lžíce oleje, Meruňkový džem,čokopoleva Podáváme s ušlehanou smetanou.
Postup přípravy
Korpus: Nejprve si vyšleháme bílky do tuhého sněhu.V jiné míse šleháme žloutky s cukrem do běla.Přidáme olej (stále šleháme) pak kakao,a polohrubou mouku-těsto je hodně hutné.…