Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecký koláč

Linecký koláč

Potřebné ingredience

400g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 200g Hery, 2 žloutky, citronová kůra, 1/2 kypřícího prášku popř. mléko. Náplň: marmeláda, nutela, ovoce, tvaroh, povidla, tvaroh, jablka...

Postup přípravy

Dnes jsem pekla v koláčové formě, ale hezčí a praktičtější je dělat na plech.

Všechny suroviny vypracujeme a dáme na chvíli do lednice odpočinout. 3/4 těsta vyválíme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Variace z listového těsta

Variace z listového těsta

Potřebné ingredience

listové těsto, náplň dle chuti.

Postup přípravy

Větrníčky se dělají tak, že listové těsto se vyválí a čtverečky se posypou strouhankou, na kterou dáme ovoce zamíchané s cukrem dle chuti. Ovoce může být čerstvé i mražené. Můžeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Delikatesní sušenky s mléčnou náplní

Delikatesní sušenky s mléčnou náplní

Potřebné ingredience

Těsto: 200g Hery, 100g cukru, 6 lžic kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 1 vejce, 300g hladké mouky. Náplň: 250g tvarohu, 100g sušeného mléka, moučkový cukr dle libosti

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, které vyválíme a vykrajujeme tvary. Upečeme cca 15 minut při 160°C. Krém vymícháme ze surovin a dáme do lednice ztuhnout. Po vychladnutí sušenek namažeme a dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Loučení se svobodou

Loučení se svobodou

Potřebné ingredience

Perník, cukrová poleva

Postup přípravy

Na objednávku - jako dar při příležitosti loučení se svobodou. Trošku morbidní, ale doufám, že se bude líbit...

Zobrazit více...
DORTY
Red velvet

Red velvet

Potřebné ingredience

Těsto: 250g másla, 220g cukru, 3 vejce, lžička vanilkové esence, 370g hladké mouky, 5 lžic Gustinu (kukuřičný škrob), lžička soli, 3 lžíce holanského kakaa, 360ml podmáslí, 2 lžíce červeného barviva, lžička octa, lžička jedlé sody Krém: 250g mascarpone, 250g Philadelphia, lžička vanilkové esence, 100g moučka cukr, 2 malé šlehačky.

Postup přípravy

Také jsem propadla "Báječným dortům" a prostě jsem musela zkusit nejoblíběnější americký dort tzv. rudý samet. Musím říct, že zcela naplnil moje očekávání - je jedním…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ferrero rocher

Ferrero rocher

Potřebné ingredience

Do malé formy: 2 vejce, 100g cukru, 2 lžíce oleje, 2 lžíce horké vody, 100g polohrubé mouky, lžička prášku do pečiva. Krém: 250ml mléka, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce cukru, 120g másla, 50g nutely, 2 tatranky. Na ozdobu: 50g rozemletých oříšků

Postup přípravy

Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Žloutky ušleháme s cukrem, pak postupně vše ostatní a nakonec opatrně sníh z bílků. Pečeme při 170°C cca 20minut.
Uděláme si krém. Uvaříme si…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Lasagne naše nejoblíbenější

Lasagne naše nejoblíbenější

Potřebné ingredience

lasagne, větší cibuli, 4 stroužky česneku, cca 400g mletého masa, 2 konzervy rajčatového protlaku (popř. kečup), sůl, pepř, 3 lžíce provensálského koření, kelímek bílého jogurtu, kelímek smetany na šlehání (nebo zakysané smetany nebo tvarohu nebo ještě jeden bílý jogurt), cca 200g strouhaného sýra

Postup přípravy

Protože naše rodiny lasagne miluje, tak jsem zkoušela spoustu receptů lasagní. Ale tento je rozhodně nejlepší. Prý mám dělat jen tento a již nemám experimentovat.
NA pánvičce…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduché a vynikající kremrole

Jednoduché a vynikající kremrole

Potřebné ingredience

Lístkové těsto Na sníh: 4 bílky, 280g cukru krupice

Postup přípravy

Dělala jsem již mnoho kremrolí, ale žádné dělané těsto nás nijak nezaujalo. Nejlepší jsou kremrole z obyčejného lískového těsta.
Těsto rozválíme a nakréjíme na plátky asi 2cm…

Zobrazit více...
DORTY
Pařížský dort

Pařížský dort

Potřebné ingredience

Těsto: 6 vajec, 300g cukru, 250g polohrubé mouky, 5 lžic kakaa, prášek do pečiva, popř. mléko Krém: 2 šlehačky, 2 ledové kaštany, lžíce kakaa

Postup přípravy

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vše ostatní smícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Upečeme na 170°C cca 30 minut.
Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zmrzlinky

Zmrzlinky

Potřebné ingredience

Dortové oplatky. Na krém: máslo, moučka cukr, kakao, čokoládový pudink uvařený v 250ml mléku

Postup přípravy

Nakrájíme si oplatky na čtverečky o velikosti jakou chcete. Normálně je rozděluji na 8, ale na vánoce dělám ještě menší. Do hrnce dáme vařit vodu a na hrnec gumičkou přichytím…

Zobrazit více...

Kategorie