Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nadýchaný cuketový koláč s mirabelkami

Nadýchaný cuketový koláč s mirabelkami

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 250 g cukru moučka, 4 PL oleje, 350 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 350 g nahrubo nastrouhané cukety. Dále: mirabelky, drobenka.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, po lžících zašleháváme olej. Mouku s práškem vmícháme do směsi střídavě s cuketou. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÉ MASO NA ZELENINĚ v PH

VEPŘOVÉ MASO NA ZELENINĚ v PH

Potřebné ingredience

viz.postup

Postup přípravy

Vepřové maso vcelku nasolím, popepřím, nakmínuji, gril. Koření, sojová omáčka a worcester. Pokrájím, co mám cibuli, papriku červenou i bílou, rajče, pórek vše na malé kostičky.…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Omáčka z pečených paprik na těstoviny

Omáčka z pečených paprik na těstoviny

Potřebné ingredience

3 červené papriky, 3 - 4 stroužky česneku, 100-150h sýru typu gervais, sůl, 250g těstovin, ev. parmazán

Postup přípravy

Papriky pečeme v troubě s funkcí gril naplno (nebo ogrilujeme na grilu), dokud není slupka hnědá. Asi 15 min. před koncem přidáme na plech i celé neoloupané stroužky česneku. Poté…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skyr dort

Skyr dort

Potřebné ingredience

450g skyru, 4 plátky želatiny, 1 ušlehaná šlehačka, 40g cukru, 150g máslových sušenek, 80-100g másla

Postup přípravy

Drcené sušenky smícháme s máslem a natlačíme do formy (průměr cca 17 cm). Skyr smícháme s cukrem. 6alatinu namočíme do vody a necháme chvíli nabobtnat. Poté zahřejeme asi 4 lžíce…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mléčná rajčatová polévka

Mléčná rajčatová polévka

Potřebné ingredience

500-600g plnotučného mléka, necelých 1/4 lžičky jedlé sody, sůl, pepř, hrst bazalky, 400h plechovka rajčat, velká lžíce rajského protlaku, 1 stroužek česneku, přepuštěné máslo

Postup přípravy

Na másle orestujeme lisovaný česnek, přidáme protlak a také chvíli restujeme. Poté přidáme rajčata a bazalku a vaříme asi 10min. Nakonec vmícháme v troše mléka rozmíchanou sodu a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Paštika

Paštika

Potřebné ingredience

500g jater, 180-200g másla, 1 šlehačka, sůl, pepř, česnek, šalvěj, rozmarýn, 80 - 100g červeného vína, přepuštěné máslo

Postup přípravy

Játra orestujeme na přepuštěném másle, po chvíli přidáme nasekané bylinky, česnek, pepř a sůl. když jsou játra do růžova (nesmí být vysušená), přilijeme víno a necháme ho vyvařit.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mrkvová s pomerančem

Mrkvová s pomerančem

Potřebné ingredience

1kg mrkve, 2 pomeranče (šťáva), 500ml vývaru, sůl, pepř, zázvor, 2 malé brambory, 1 stroužek česneku, rýžový olej , 150-200g šlehačky

Postup přípravy

Na oleji orestujeme kousky mrkve a brambor, přidáme česnek a zázvor. Po chvíli přilijeme pomerančovou šťávu a vývar. Osolíme, opepříme a vaříme úplně do měkka (pokud je zelenina…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s ořechy, gorgonzolou  a šalvějí

Těstoviny s ořechy, gorgonzolou a šalvějí

Potřebné ingredience

asi 300g těstovin, 150-170g gorgonzoly, 40g parmazánu, 500g plnotučného mléka, hrst vlašských ořechů, šalvěj, hrst strouhanky, přepuštěné máslo, sůl, pepř

Postup přípravy

Těstoviny vaříme pár minut (aby zůstaly tvrdé). Zahřejeme mléko, přidáme gorgonzolu a polovinu parmazánu, nechme rozpustit. Poté přisypeme nasekané ořechy a těstoviny. Osolíme,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švestkový koláč s marcipánem

Švestkový koláč s marcipánem

Potřebné ingredience

120g másla, 250g hladké mouky, 60g cukru, 1 vejce, 150-200g marcipánu, švestky, mléko na potření

Postup přípravy

Z másla, mouky, cukru a vejce uděláme těsto. Necháme chvíli v lednici a poté rozdělíme na dvě části (menší a větší) a rozválíme je . Koláčovou nebo dortovou formu o průměru asi 25…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pikantní fazolový salát s hovězím masem

Pikantní fazolový salát s hovězím masem

Potřebné ingredience

zbytek hovězího (cca 200 g) nebo hovězí šunka * 1 červená cibule * 2 plechovky fazolí - z toho jedny bílé v chilli omáčce * 3 kyselé okurky * rajčata nebo rajský protlak * sůl, pepř, lžíce cukru * pro fajnšmekry feferonka

Postup přípravy

fazole slijeme, přidáme ostatní ingredience pokrájené nadrobno, pokud nemáte rajčata, dejte 2 lžíce rajského protlaku.
nechat odležet aspoň tři hodiny v lednici.
ze i v…

Zobrazit více...

Kategorie