Zobrazit přihlášovací formulář
RYBY A DARY MOŘE
Losos

Losos

Potřebné ingredience

Lososvý filet, koření Kotányi česnek + bylinky, citron,olivový olej,brambory

Postup přípravy

Porce lososa omyjeme, osušíme a zakápneme citronem, poté posypeme kořením ( může být různé ). Rozpálíme teflonovou pánev, přidáme 1 lžíci oliv. oleje a lososa z obou stran opečeme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na bramborách v římském hrnci

Kuře na bramborách v římském hrnci

Potřebné ingredience

1 kuře ( nebo čtvrtky ), koření ( je to na fantazii ), sůl, brambory

Postup přípravy

Nové brambory ( lépe menší ) omyjeme a nakrájíme na čtrvrtky, dáme na dno římského hrnce ( předem máčíme ve studené vodě cca 20min. ) a posolíme. Na brambory položíme kuřecí…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečené brambory v římském hrnci

Zapečené brambory v římském hrnci

Potřebné ingredience

Brambory, různé druhy sýrů, zbytek měkkého salámu (nemusí být), cibule, pórek

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme (můžou být i vařené), nakrájíme na kolečka, dáme na dno římského hrnce (ten jsme předem namočili do stud. vody na cca 20min.), přidáme nastrouhaný (…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Závin na slano

Závin na slano

Potřebné ingredience

1 listové těsto, salám ( šunka, uzené apod. ). plátkový sýr, niva, hermelín, kečup, pórek

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme, potřeme kečupem, poklademe salámem, sýrem a posypeme pórkem. Dáme do trouby upéci.
Tento recept je dobrý k "úklidu" lednice. Kdo má rád pikantní, může…

Zobrazit více...
DIETY
Sýr Cottage

Sýr Cottage

Potřebné ingredience

Sýr Cottage, plechovka kukuřice, česnek

Postup přípravy

Do mísy vysypeme odkapanou kukuřici, přidáme sýr Cottage a 2-3 stroužky česneku. K tomu papáme celozrný chléb nebo tmavý toustový, opečený v topinkovači. A zelenina je…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Haše z hovězího masa

Haše z hovězího masa

Potřebné ingredience

1kg hovězího masa ( např. kližka ), 2 velké cibule, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, sůl, koření kari, plnotučná hořčice

Postup přípravy

Maso vcelku, s cibulí a se vším kořením dáme vařit ( dobrý je na urychlení papiňák ) dokud není měkké. Polostudené maso nakrájíme na kousky a umeleme na strojku ( dá se použít i…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety - římský hrnec

Kotlety - římský hrnec

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, sůl, koření ( dle chuti každého ), krémžská hořčice, kečup, cibule

Postup přípravy

Římský hrnec namočíme na cca 20min. do studené vody. Kotlety naklepeme, osolíme, dáme koření dle své chuti, potřeme hořčicí a kečupem. Takto připravené kotlety dáme do římského…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodové řezy s tvarohem

Jahodové řezy s tvarohem

Potřebné ingredience

Piškot: 4 celá vejce, 20dkg cukru krupice, 20dkg polohr. mouky, 4 lžíce horké vody, 2 lžičky prášku do pečiva
Náplň: 2 tvarohy ( kostky ), cca 350g jahod ( čerstvé nebo mražené ), cukr dle chuti, 2 sáčky želatiny, 2 šlehačky
Na zalití: 2 sáčky želatiny červené

Postup přípravy

Piškot: šleháme celá vejce s cukrem, přidáme 4 lžíce horké vody a nakonec mouku s prdopečem. Vymazat a vysypat vyšší plech a upéci.
Náplň: tvarohy utřít s cukrem dle vlastní…

Zobrazit více...

Kategorie