Vepřová pomazánka
Potřebné ingredience
1 konzervu - vepřové maso ve vlasní šťávě, sůl,pepř, sojovka, worčestr, 1 cibule - nadrobno nakrájet, česnek, měkký sýr, máslo, kys. okurek - nadrobno nakrájet, 2 lžíce hořčice, kečup
Postup přípravy
Vše dáme do mísy a smícháme a je hotovo, dochutíme podle chuti, já ještě na zahuštění nastrouhám trochu tvrdého sýra. Výborná nevydrží do druhého dne, jen se po ní zapráší.
Výborný rybí salát
Potřebné ingredience
1kg vyčištěných ryb (plotice, cejni...), 8-10 tablet sacharidů, 2l vody, 4dcl octa, sáček pikanta nebo nako cibule, mrkev, kys. okurek, majonéza, bílý jogurt
Postup přípravy
Do vroucího nálevu dáme ryby a 4-6min povaříme, v nálevu necháme 4 dny uležet. Ryby obereme na kousky, menší kosti by se měli rozpadnout, větší vyndáme, přidáme 2 nadrobno…
Směs na topinky
Potřebné ingredience
1kg hříbků, 4 velké cibule, 2dcl oleje, 5 str. česneku, 1 kečup sladký nebo palivý, já dávám půl na půl, sůl, pepř, čili
Postup přípravy
Houby nakrájíme, povaříme a propláchneme, na oleji necháme cibuli zesklovatět a smícháme s houbami, poté rozmixujeme. Přidáme ostatní přísady, dáme do skleniček a 1 hod.…
PEČENÝ ČAJ - VÝBORNÝ
Potřebné ingredience
4kg ovoce - hrušky, jabka, hroz.víno, švestky, vše co dá zahrada :-))...., 2kg cukru, tlučený hřebíček, mletá skořice, 2 citrony, rum dle chuti
Postup přípravy
Ovoce pokrájíme na kostičky, dáme na plech, zasypeme cukrem a kořením a pečeme asi 40 min, ovoce pustí šťávu - peče se to tak na 100 stupňů a pokud ovoce pustí hodně šťávy tak…