Ořechoví ježci
Potřebné ingredience
350 g hladké mouky 100 g másla 100 g sádla 50 g cukr krupice 1 vejce 80 půlek vlašských ořechů 50 g čokolády na vaření strouhaný kokos
Postup přípravy
Z přísad vypracujeme těsto. Rozdělíme na 80 kousků. Do každého kousku zabalím půlku ořechu a vytvarujeme ježka ( čumáček a tečky jak oči). Upečeme 10-15 min při 150 °C.
Po…
Vynikajúca bábovka s margotkou a orechmi
Potřebné ingredience
2 vajíčka,1HR cukru krupica,2HR polohr.múky,1PDP,1HR vlažného mlieka,1/2 oleja,1/2 nastruhanej margotky(kludne možte dat aj 3/4 alebo celu tu margotku),3-4PLŽ orechov.
Postup přípravy
Vajcia s cukrom dokladne ušlaháme do peny.Pridáme muku s praškom do pečiva(PDP),vlažné mlieko,olej a nakoniec margotku a orechy.Dobre premiešané cesto vylejeme do formy(vymazanej…
Vynikajúce a mekučké perníčky od Zuzky
Potřebné ingredience
500g hladkej muky,220g masla(ja som použila aj heru,a su tiež výborné),200g praškov.cukru,100g mletých orechov,3žltka,1bielok,1LŽ sody,1-2LŽ kakaa,4LŽ medu,1LŽ pernikoveho korenia.
Postup přípravy
Všetky suroviny zmiešame dokopy,vypracujeme rukami cesto ktoré potom necháme aspoň hodinku odležať v ledničke.Potom už klasicky vyváľame cesto a vykrajujeme z neho rozne perníčky.…
Opečená paprika-rýchla a vynikajúca!!!!!
Potřebné ingredience
Paprika(ja používam zelenu,ale myslím že to je jedno aká),soľ,cesnak
Postup přípravy
Papriku si nakrajam na hrubšie kusky(jadierok sa zbavím),na malom množstve oleja ju opražim z obidvoch strán,posolím,prikryjem pokličkou a nakoniec(až na tanieri) pridám cesnak.K…
Řízečky tak trocha inak
Potřebné ingredience
2rohlíky,4vajíčka,petržlen,kuracie masko(može byt ale nemusí,možete nahradit anglickou slaninkou,klobaskou podla toho kto čo má rád a čo má doma,alebo tam ani žiadne masko nemusíte pridávať ,2 zemiaky,1cibula
Postup přípravy
Rohlíky si namáčime do vody na 3minutky,ked su mekké vyberieme ich a na jemno z rukou pomačkáme. K tomu pridáme 3 vajíčka,ktoré si najprv uvaríme na tvrdo a potom posekáme na malé…
3Bit-trojfarebna buchta
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY Cesto:3 vajicka,10dkg mleteho cukru,1dcl oleja,2 polievk.lyzice kakaa,1 prasek do peciva,30dkg hladkej muky,1/4l mlieka Naplň:2 vanilk.pudinky,2vanilk.cukry,pol.litra mlieka,10dkg mlet.cukru,15dkg masla,2 balicky BBkeksov. Krem:1 konzerva SALKA,20dkg masla. Poleva:15dkg cokolady na varenie,8dkg masla.
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Upeceme cesto ja to peciem na 180°C asi tak 20min.Ked tam pichnete paratko a nebude na nom nic nalepene tak je hotovove.Nechame ho vychladnut.
Predtym…
Suchar Přítel
Potřebné ingredience
4 bílky,12Dg mleteho cukru,12Dg hladke mouky,10Dg neloupanych mandlí
Postup přípravy
Bílky ušlehame,přidáme cukr,mouku a mandle.Nahažeme to tam.Těsto dame do srnčího hřbetu,ktery je vymazany a vysypaný strouhankou.Pečeme tak 40-45min.na 150C.Když to mame hotovo…
Mandlove srdíčka
Potřebné ingredience
Testo:25Dg hladke mouky,21Dg másla,10Dg umletych mandlí,7Dg mleteho cukru. Krém: 1 máslo,1 uvařeny žloutek,6 polievk.lyžíc prask.cukru,trochu rumu,1 lžíce jesenky nebo slazeneho Salka. Poleva: 2 žloutky,14Dg prašk.cukru
Postup přípravy
Těsto nechavame aspon 2 hod.v ledničke.Pak z neho vyvalime plat.Vykrajujeme srdícka,dame pect do mírne vyhřatej trouby,pečeme do ružova.Upečene slepujeme krémem,polyjeme polevou a…
Vosí hnízda(ulky)
Potřebné ingredience
Cesto: 20Dg praskoveho cukru, 20dg orechov, 1 cele vajicko Krem:1/8 mlieka, 2dg solamylu,5dg prask.cukru,1 zltok. 6dg masla, 6dg smetolu(moze byt aj Hera,Stella),6dg prask.cukru.
Postup přípravy
Mlieko,solamyl,cukr,zltok miesame v horkej lazni, dokial nevznikne husta kasa.Nechame ju vychladnut.Maslo,smetol a cukor utrieme a postupne do toho pridame tu kasu.Tak a krem je…
3Bit-trojfarebna buchta
Potřebné ingredience
Cesto:3 vajicka,10dkg mleteho cukru,1dcl oleja,2 polievk.lyzice kakaa,1 prasek do peciva,30dkg hladkej muky,1/4l mlieka
Naplň:2 vanilk.pudinky,2vanilk.cukry,pol.litra mlieka,10dkg mlet.cukru,15dkg masla,2 balicky BBkeksov.
Krem:1 konzerva SALKA,20dkg masla.
Poleva:15dkg cokolady na varenie,8dkg masla.
Postup přípravy
Upeceme cesto ja to peciem na 180°C asi tak 20min.Ked tam pichnete paratko a nebude na nom nic nalepene tak je hotovove.Nechame ho vychladnut.
Predtym uvarime zatvorenu…