Kuřecí medajlonky se smetanou
Potřebné ingredience
2 kuřecí prsa kelímek smetany kousek nivy bylinky (italské, bazalka)
Postup přípravy
maso si připravýme na plátky, lehce poklepeme. Posypeme bylinkami a vložíme do pekáčku, posypeme nivou a zalijeme smetanou. Pečeme v troubě na 180°C do zlatova...Dobrou chuť
Motýlek jako dortík
Potřebné ingredience
Je dělaný podobně jako krtina s krtečkem.
Plněné žampióny
Potřebné ingredience
6 velkých žampiónů, 15dkg tvrdého sýra, 15dkg měkého salámu (šunky), 1 vejce, pažitku a trochu soli
KRTINA - banánový dort
Potřebné ingredience
Kakaový korpus, zavařnina(jahodová), 3 - 4 banány, šlehačku ke šlehání a stužovač.
Postup přípravy
Upečeme kakaový korpus. Vychladnutý vydlabeme tak, aby zůstla kolem asi centimetrová stěna. Vydlabaný korpus rozdrolíme a necháme si ho stranou. vnitřek vymžeme zavařeninou a…
1. potahovaný dort pro Kačenku k 3. narozkám
Potřebné ingredience
Korpus jsem dělala podle Brněnského dortu + jsem přidala ovoce a proto mi asi trochu teče. A marcipán jsem konzultovala s pani Markéta Rottová (Willow M) , moc mi pomohla.
Krutí plátky s jogurtem a kysanou smetanou
Potřebné ingredience
4 plátky krutích prsou 2-3 lžíce másla 1 kelímek bílého jogurtu 1 kelímek kysané smetany ½ hr. Mléka 2 stroužky česneku 2 – 3 lžíce bylinek (např. petržel, estrogenu, bazalky, mladé natě cerelu) nebo 1 lžičku lžika saturejky či šalvěje Já měla doma italský koření a bazalku a taky to bylo dobrý!
Postup přípravy
Maso lehce naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém másle. Jogurt promícháme s kys. smetanou a mlékem, zašleháme prolisovaný česnek a bylinky . Směsí přelijeme…
Dort s utajovanými třešňěmi
Potřebné ingredience
KORPUS: 3 vejce, 175g nasekané čokolády, 100g cukru, 150g mouky, 115g másla, 0,3dl třešňovice, 0,45dl višňového džemu, 1 lžička citr. šťávy, 1 lžička skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, tuk na vymazání a mouka na vysipání. TŘEŠŇOVÁ NÁPLŇ: 350g vypeckovaných třešní, 50g cukru, 0,3dl třešňovice POLEVA: 115g Nasekané čokolády, 0,6 dl 40% smetany, 50g másla DEKORACE: 5g bílé čokolády, 14-18 čerstvých třešní, pár lístků růží
Postup přípravy
U obrázku je postup!!!! :-) Je to z časopisu Dorty - Žena a kuchyně!
Marinované steaky zapečené s bramborem
Potřebné ingredience
4 plátky vepřového2 lžíce sádla2 lžíce citrónové šťávy2 lžíce sojové omáčky2 stroužky česneku1 lžička cukru1/2 balení kořění na steaky (např. 7 pepřů)6 větších brambor a sůl na brambory
Postup přípravy
Ingradiece smícháme a naložíme do něj maso na noc. Pak okrájíme brambory a nakrájíme je na plátky.