ROHLÍKY A HOUSTIČKY - naše nejoblíbenější :-), dobré i…
Potřebné ingredience
200 ml mléka, 3 vrchovaté PL bílého jogurtu (nebojte se toho, pokud by bylo těsto příliš řídké, vždycky můžete přidat trochu mouky), 3 PL sádla ( nechat rozpustit, nebo jen změknout), 1 necelá čl cukru, 1 čl soli, 500 g hladké mouky, 1/2 kostky droždí;bílek( můžeme přidat trochu mléka) či rozpuštěné máslo/ sádlo na potření, mák/ kmín na posypání
Postup přípravy
Tyto rohlíky jsou teď naším favoritem ( a že už jsme jich vyzkoušeli hodně:-)), třeba najdeme někdy ještě něco lepšího, ale zatím u nás jednoznačně vedou :-). Prý jsou skvělé i…
MASOPUSTNÍ KOBLIHY
Potřebné ingredience
Tento recept je pro všechny maminky, které " to ještě nikdy nedělaly" :-) a které třeba mají strach to zkusit, stejně jako kdysi já :-). S chutí do toho, nic na tom není !
Těsto připravíte stejným způsobem jako u bavorských vdolečků, které už tu v receptech mám :-)
( snad se na mě nikdo neurazí, že to tu nebudu znovu vypisovat :-))
Pokud někoho zajímá počet, tak z kila mouky máme 42 ks koblížků.
Postup přípravy
Zaděláme těsto ručně nebo v DP.
Necháme vykynout.
Odkrojíme část těsta, vyválíme na placku asi4 mm silnou. Snažte se vyválet ji co nejvíce zrcadlově shodnou, rozdělíme…
PLNĚNÉ ŠÁTEČKY - VÝBORNÉ !!!
Potřebné ingredience
Těsto : 0,5 kg hladké mouky, necelá kostka droždí ( asi 2/3), 250-270 ml mléka, 7 čl cukru, špetka soli, 2-3 žloutky, 30g másla (oleje), 1 PL rumu, 1 čl citrón. šťávy;
Náplň: podle chuti - tvarohová, maková, povidlová, jablečná, atd.
Na potření : asi polovina másla - rozehřát v kastrůlku, moučkový cukr na obalení
Postup přípravy
Zaděláme si kynuté těsto, které NENECHÁME vykynout ( kdo má pekárnu, může to do ní dát na program Dort, jen na hnětení).
Těsto vyklopíme na vál, odkrajujeme kousky, které…
Nejlepší bavorské vdolečky, jaké jsem kdy jedla :-) !!!
Potřebné ingredience
Na těsto: 20g droždí, 250 ml mléka, 2 PL cukru, 1/2 čl soli, 2 PL rumu, 2 PL změklé Hery, 1 vejce, 1 žloutek, 500g polohr. mouky ( já dělám z dávky a půl) Na zdobení: marmeláda/džem (nejlepší je jahodový), zakysaná smetana, na posypání nastrouhaný tvrdý tvaroh
Postup přípravy
Všechny suroviny dáme do DP na program Těsto, nebo klasicky vypracujeme kynuté těsto. Po vykynutí dáme na Vál, rozdělíme na 2-3 části a vyválíme na placku tlustou 0,5-1 cm.
VAFLE (recept z receptáře vaflovače/ toustovače) -…
Potřebné ingredience
300 g mouky ( hladké, polohrubé nebo jejich směs), 10g pr. do pečiva,
1/2 l mléka (můžeme dát trochu víc, ale pozor, aby nebylo těsto příliš řídké),
75 g cukru,
100 g rozpuštěného másla,
2 vejce, špetka soli
Postup přípravy
Všechny suroviny řádně promícháme ( já to dávám do kuchyň. robota) a necháme chvíli odpočinout.
Pak už jen děláme vafle podle návodu, pokapeme jahodovým topingem ( můžeme…