Bílková bábovka stracciatela
Potřebné ingredience
10 bílků, 8 vrchovatých lžic mletého cukru, 180 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 6 lžic oleje, 100 g rozlámané čokolády ( nejlepší je Studentská pečeť, ale může být jakákoliv jiná)
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme sníh, pomalu zašleháme olej a nakonec opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva a rozlámanou čokoládu. Pečeme asi 45 minut při 200 °C (záleží, jakou kdo…
Babiččiny péřovky
Potřebné ingredience
250 ml vlažného mléka, 100 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 400 g polohrubé mouky, 100 g hladké mouky, 2 lžíce krystal. cukru, 15 g čerstvého droždí, 1 lžička soli.Náplň: maková, tvarohová, povidlová nebo marmeládová
Postup přípravy
Suroviny dáme v uvedeném pořadí (sůl zvlášť do rožku) do DP na program Těsto. Po vykynutí naplníme a klademe do vymazaného pekáče, promažeme mezi sebou i shora rozpuštěným máslem…
Muffiny se Studentskou pečetí
Potřebné ingredience
1 hrnek mléka, 1/4 hrnku oleje, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 2 hrnky polohr. mouky, 1/3 hrnku krupic. cukru, 3 lžičky prášku do pečiva, špetka soli a rozlámaná Studentská pečeť (200 g).
Postup přípravy
Všechny suroviny v míse smícháme a lžící plníme do formiček vyložených papírem. Pečeme asi 25 min. při 200°C, podle velikosti formiček. Dobrou chuť!
Perníkové řezy s jablky
Potřebné ingredience
350g polohr. mouky, 220g písk. cukru, 1 práš. do perníku, 1 lžíce kakaa, 200ml silnější kávy, 150ml oleje, 2 vejce, 1 lžíce citron. šťávy, 1 lžíce rumu, 3 středně velká jablka
Postup přípravy
. Smícháme všechny sypké suroviny, v další misce rozmícháme kávu, vejce, rum, citr. šťávu, olej a vlijeme k sypkým surovinám. Dobře rozmícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný…
Jablečná rychlovka
Potřebné ingredience
3 sklenky (220 ml) polohr. mouky, 1,5 sklen. cukru, 1/2 sklen. oleje, 1,5 sklen. vlažného mléka, 4 lžíce kakaa, 5 vajec a 1 prášek do pečiva; jablka,2 vanilk. pudinky; 4 bílky a 150g cukru na sníh
Postup přípravy
Vše společně vyšleháme a upečeme jako klasický piškot. Oloupaná a na kousky nakrájená jablka povaříme s troškou vody, skořicovým a vanilkovým cukrem. Až jsou jablka měkká, přidáme…
Broskvové řezy
Potřebné ingredience
250 ml mléka,135 g másla, 350 g polohr. mouky, 200 g cukru, 40 g kakaa, 1 vanilk. pudink, 1 práš. do peč., 1 vanilk. cukr, 3 vejce, větší plechovka(450 - 500 g) brosk. kompotu (odkapat). Na krém:2 vanilk. pudinky, 800 ml tekutiny (šťáva z kompotu dolitá vodou), 5 pol. lžic cukru, 5 plátků želatiny, 2 zakysané smetany.
Postup přípravy
Mírně ohřejeme mléko s máslem. V míse promícháme všechny sypké suroviny,přidáme vejce a mléko. Vše důkladně promícháme. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně posypeme…
Žloutkové hvězdičky
Potřebné ingredience
4 žloutky, 560 g moučkového cukru
Postup přípravy
Žloutky se 160 g prosátého moučk. cukru vymícháme doběla, přidáme dalších 400 g moučk. cukru a ručně zpracujeme na hlaďoučké těsto. Dělá se to velmi dobře. Vyválíme asi na 0,5 cm…
Nekynuté tvarohové obalované koláčky
Potřebné ingredience
Suroviny:40 dkg hladké mouky, 3 dkg kvasnic, 125 ml studeného mléka, 25 dkg Hery, 2 žloutky, sůl. Rum, mletý cukr a vanilk. cukr na obalení. Náplň: kostka tvarohu, 1 vanilkový cukr, mletý cukr, kokos, rozinky - podle chuti
Postup přípravy
Postup:
Mouku, kvasnice, strouhaný tuk, žloutky a mléko propracujeme až se těsto nelepí. Vyválíme váleček a naporcujeme 50 - 60 kousků. Roztlačíme na placičku, naplníme…