Zelňačka
Potřebné ingredience
500 g kysaného zelí 4 vejce 4-5 větších brambor čabajská klobása (nebo jakkákoli jiná nejlépe papriková) 1 kelímek zakysané smetany vegeta sůl
Postup přípravy
Propláchnuté zelí dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Mezitím si připravíme další ingredience - dáme vařit vejce natvrdo, brambory oloupeme, uvaříme do měkka. Pak vše…
Buchta s broskvemi
Potřebné ingredience
Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek mléka 1/2 hrnku rostliného oleje 2 celá vejce 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva olej na vymazání a strouhanka nebo hrubá mouka na vysypání plechu Poleva: velký broskvový kompot 2 vanilkové pudinky cukr voda
Postup přípravy
Z uvedených přísad umícháme těsto a dáme péct. Když je buchta upečená, naskladáme na ní broskve (půlky, plátky záleží na vás) a připravíme si polevu. Šťávu z broskví dolejeme…
Preclíky
Potřebné ingredience
1kg hladné mouky 1/4 kg tuku 3dkg kvasnic cukr sůl mléko mák, hrubou sůl, kmín, sezam na posypání vajíčko na potření
Postup přípravy
Z cukru a kvasnic uděláme kvásek. Poté všechny přísady smícháme dohromady, děláme preclíky, které posypeme tím, co máme rádi - mák, hrubá sůl, kmín, sezam apod. a pečeme na…
Čínské řízečky
Potřebné ingredience
1/2kg kuřecího masa 3 vejce 3 lžíce solamylu 1/2 lžičky pepře 1 pórek 1 lžička grilovacího koření sůl chilli (kdo má rád ostřejší jídla)
Postup přípravy
Maso nakrájíme na drobné kousky, pórek na kolečka. Všechny přísady smícháme dohromady a necháme 24 hodin odležet v lednici (nemusíte, dají se dělat hned, ale odleželé jsou lepší).…