HERMELÍNOVÝ DORT
Potřebné ingredience
20 hermelínů,3 másla,petrželka nebo asparágus,mletá paprika,oříšky,špejle
POMERANČOVÝ DŽUS - LÉTY PROVĚŘENÝ
Potřebné ingredience
4 pomeranče,1 citron,3,5 dkg kyseliny citronové,1 kg cukru,voda
Postup přípravy
Nejprve pomeranče a citron omyjeme,nejlépe vydrbeme drátěnkou,aby jsme je zbavily případných chemických prostředků,protože je budeme krájet i s kůrou.Nakrájíme je tedy na kostičky…
KUŘECÍ S BRAMBORAMA - vaříme v jenom hrnci
Potřebné ingredience
kuřecí stehna ,brambory,zelenina,sůl,máslo
Postup přípravy
do suchého pekáče rozložíme osolené brambory na kolečka -dle počtu osob,na to zeleninu - jakákoliv - u nás se chytám max. s mrkvičkou a navrch dáme osolené porce kuřátka,Na každou…
OBRÁCENÉ ŘÍZKY
Potřebné ingredience
vepř. plátky,sůl,pepř,strouhanka,vajíčko,olej,slanina,smetana
Postup přípravy
Plátky naklepeme,osolíme a opepříme.Nejprve obalíme ve strouhance a pak ve vajíčku a opečeme na oleji z obou stran.Opečené plátky přendáme do pekáčku posypeme nakrájenou slaninou…
RAJČATOVÝ SALÁT
Potřebné ingredience
asi 6 rajčat,půl cibule,1 vejce na tvrdo,lžíce majolky,sůl,pepř
Postup přípravy
rajčaty nakrájím na půl kolečka,vajíčko protlačím kráječek na vajíčka,cibulku na drobno nakrájenou,trochu soli a pepře a na to vrchovatou lžíci majonézy.Vše smíchám a můžete…
BÁBOVKA Z LUČINY - "NEDUSÍ "
Potřebné ingredience
5 vajíček,25 dkg cukr kr.,25 dkg pol. mouky,3 Lučiny / 100g / ,1 pr. do peč.,1 van. cukr,1 hera
Postup přípravy
Nic složitého....Oddělíme žloutky a vyšleháme s cukrem.Postupně přidáváme ostatní suroviny a nakonec přidáme sníh z bílků....NELEKNĚTE SE ,JE TO HUSTÉ.Potom vlijeme do vymazané a…
BEZOVÁ LIMONÁDA
Potřebné ingredience
5 l převařené vody,6 květů bezu,1/2 kg cukru krupice,lžička kys. citronové,1/8 l octa a nakrájený citron bez kůry
Postup přípravy
Vše smícháme a naložíme na 6 dní na slunné místo.Občas zamícháme.Pak přecedíme a slejeme do lahví.Velmi chutné a v letních měsících příjemně osvěží.
Bezová šťáva
Potřebné ingredience
2 l svařené vody,20květů bezu,2 kg ckru krupice,3 dkg kyseliny citronové
Postup přípravy
Do chladné vody dáme květy bezu,kyselinu citronovou a necháme 24 hodin stát.Pak přidáme cukr a zahřejeme asi na 70 stupňů ,přecedíme a lejeme do lahví.