Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Potřebné ingredience

Na cca 5-6porcí si připravíme: 10 starších rohlíků - dávám bíléa tmavé půl na půl, 1,5dcl smetany 12% popř i mléka, petrželová nať/pažitka, 3 vejce, 80g másla, pepř, sůl - přidávám koření "bylinkové máslo"

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme smetanou a mlékem, necháme vsáknout.
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, žloutky smíchejte s rozpuštěným máslem. …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová bramborová polévka

Krémová bramborová polévka

Potřebné ingredience

brambory, pórek, česnek, olej/popř.Ramu, 1l zeleninového nebo kuřecího vývaru, smetanový sýr, smetana 12%.

Postup přípravy

1) Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, pórek na kolečka, česnek na plátky
2) Na oleji popř. margarínu (já dělám půl na půl, ale je to spíše o vašem zvyku:-))

Zobrazit více...
DORTY
Nepečený dort potáhnutý ovocem a želatinou:-)))

Nepečený dort potáhnutý ovocem a želatinou:-)))

Potřebné ingredience

Klasika - zakysaná smetana, čokoládové a cukrářské piškoty, čerstvé ovoce, jen mandarinky z plechovky a želatina.

DORTY
Vláček z Bebe oplatků s postupem

Vláček z Bebe oplatků s postupem

Potřebné ingredience

4x Bebe oplatky čokoládové nebo bílé. Krém: 250g másla (pokojová teplota), 150g cukr moučka, 1/2l mléka, 1 pudink vanilkový - když máte hnědé oplatky nebo čokoládový na bílé oplatky a můžete přidat lžičku kakaa, aby byl hnědší. Poleva čokoládová, já jsem koupila hotovou 200g a stačilo to. Na zdobení: trubičky, čokoládové kamínky, lentilky, Diskito hvězdičky na kola...záleží na fantazii a chuti oslavence:-))

Postup přípravy

Předem (já to dělám ráno a večer tvořím) si uvaříme pudink BEZ cukru a necháme vychladnout.
Utřeme máslo s cukrem a POSTUPNĚ přidáváme po lžíci uvařený pudink. Já to dělám…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
UTOPENCI z rybích karbanátků

UTOPENCI z rybích karbanátků

Potřebné ingredience

2kg rybího masa - filety, cejn, pangas apod., 2 velké cibule, 4 větší česnekové stroužky, 2 housky namočené v mléku, 6 vajec, koření na ryby, sušená petržel, kmín, pepř, sůl, majoránka, špek, strouhanka, 1Deko uvařené dle návodu, cca 8-9 zavařovacích sklenic, funkční friťák popř. kastrol a olej, další 2 cibule nakrájené na plátky.

Postup přípravy

Syrové rybí maso pomeleme ve strojku, dále pomeleme syrovou cibuli, česnek a nakonec vymačkané housky.
Do hmoty přidáme celé vejce, koření tak nějak od oka, jen se soli pozor a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Medové perníčky

Medové perníčky

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 200g cukr moučka, 170g rozpuštěného medu, 80g změklého másla, 2 vejce, 2-3 lžičky perníkové koření, 1 lžička sody.

Postup přípravy

Vše smíchat nechat uležet v lednici v mikrotenovém sáčku den-dva. Mám plynovku, takže ji nechám rozehřát pak to stáhnu na 1/4 výkon a pomalu peču do zlatavého nádechu, po…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Skvělý sterilovaný salát na zimu

Skvělý sterilovaný salát na zimu

Potřebné ingredience

4ks většího květáku, 2ks celeru, 2kg cibule, 2,5kg - mrkev, mražený hrášek, mražená kukuřice, červená paprika. Toto množství je na cca 53 ks třetinkových sklenic. Nálev: 3l vody, 0,6dcl octa, 400g cukru, 2ks Deka, 4x bobkový list, 10x nové koření, 10x pepř celý,5x hřebíček. Svařit a přecedit přes síto.

Postup přípravy

Květák rozděláme na malé hlavičky. Celer, cibuli, papriku, mrkev nakrájíme na kostičky.
Celer a petržel dáme před zavařením na 10minut povařit. Mraženou kukuřici a hrášek…

Zobrazit více...

Kategorie