FAZOLOVÝ SALÁT
Potřebné ingredience
80 dkg fazolí, 1 kg paprik, 1 kg rajčat, 1 kg cibule
Postup přípravy
Fazole uvaříme do měkka a scedíme.
Papriky, rajčata a cibuli nakrájíme a dusíme na 1 dl oleje. Pak do dušené zeleniny přidáme vařené fazole,
1 dl octa, 25 dkg cukru,…
ZELNÝ SALÁT
Potřebné ingredience
2,5 kg zelí, 1 kg paprik, 0,5 kg cibule, 0,5 kg mrkve, 5 feferonek, 2 dl oleje, 20 dkg cukru, 0,5 l octa, 1 deko
Postup přípravy
Zelí, papriku, cibuli a mrkev nastrouháme na nudličky, feferonky nakrájíme na malinké kousíčky, přidáme ostatní přísady a vše promícháme. Dáme do skleniček a sterilujeme 20 minut…
Zeleninový protlak pod svíčkovou
Potřebné ingredience
1 kg mrkve, 0,5kg petržele, 0,7 kg celeru, 0,5kg cibule, 5 lžic soli, 7 lžic cukru, 7 lžic octa, 1 lžička nového koření, 1,5 lžičky pepře, bobkový list ( asi 5 ks), trochu vody
Postup přípravy
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou, přidáme koření, cukr, sůl a ocet a dusíme do měkka. Já koření vážu do kousku gázy a po uvaření vytáhnu. Necháme po…