Český Trdelník aneb Estonský kringel
Potřebné ingredience
Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 50 g rozpuštěného másla, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 600g hladké mouky, 40g droždí. Náplň: 10 lžic cukru krupice, 3 lžičky skořice, 100g změklého másla.
Postup přípravy
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně a necháme nakynout. Já osobně doporučuji pekárnu, je to absolutně bez práce a vyndáte již hotové těsto. Nakynuté těsto…
Mašinkový dort z miňonek a lentilek..
Potřebné ingredience
Miňonky, lentilky, gumový medvídci, hořické trubičky, hořká čokoláda na vaření
Postup přípravy
Vždy vezmeme miňonku, rozehřátou čokoládou namažeme lentilku (jako kolo) a přilepíme. To samé s ozdobami na vrchní stranu - gumový medvídci, lentilky, malé čokoládové kuličky.…
Bábovka s čokoládou z kaštanů
Potřebné ingredience
4 žloutky, 25dkg cukru, 1/2 sklenky oleje, 1 sklenka vlažné vody, 25 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 1/2 kaštanové čokolády, sníh ze 4 bílků.
Postup přípravy
Žloutky, cukr, olej ušleháme. Přidáme vodu, mouku s práškem a nakonec jemně vmícháme sníh. Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova. Dá se péct i jako srnčí řezy, já pekla i v dortové…