KUŘE PO MARSEILLSKU
Potřebné ingredience
KUŘE (STEHNA NEBO KŘÍDLA), 2 VĚTŠÍ CIBULE,6 STRUŽKŮ ČESNEKU, 15 DKG ANGLICKÉ SLANINY 2-4 DCL KVALITNĚJŠÍHO ČERVENÉHO VÍNA 1 BALENÍ ČERNÁCH NEBO ZELENÝCH OLIV,KEČUP,SŮL
Postup přípravy
TENTO RECEPT JE OD NAŠÍ FRANCOUZSKÉ BABIČKY A MÁ OBROVITÁNSKÝ ÚSPĚCH!!!!
SLANINU POKRÁJÍ ME NA MENŠÍ KOUSKY A ROZPROSTŘEME NA PLECH.
CIBULI NAKRÁJÍME NA KOLEČKA,NA…
ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S BÍLÝM VÍNEM
Potřebné ingredience
1 BALENÍ TĚSTOVIN, DRCENÁ BAZALKA, SLADKÁ PAPRIKA, SŮL, PEPŘ, 125 CL BÍLÉHO VÍNA(KLASICKÁ SKLENKA VÍNA), 1-2 BALENÍ PLÁTKOVÉHO SÝRA
Postup přípravy
TĚSTOVINY UVAŘÍME S KAPKOU OLEJE.
HOTOVÉ(JEŠTĚ TEPLÉ)TĚSTOVINY DÁME DO ZAPÉKACÍ MÍSY(NEVYMAZANÉ),NASYPEME BAZALKU,OSOLÍME,OPEPŘÍME A VŠE PROMÍCHÁME.
ZALIJEME BÍLÝM VÍNEM.…
TAK TROCHU JINÝ ŠTRŮDL
Potřebné ingredience
TĚSTO- 500 G HLADKÉ MOUKY 3 CELÁ VEJCE 200 G CUKRU 200 G TUKU (HERA,...) 1 PRÁŠEK DO PEČIVA NÁPLŇ- 6 VĚTŠÍCH JABLEK 1 VANILKOVÝ CUKR,1 SKOŘICOVÝ CUKR OŘÍŠKY,HROZINKY
Postup přípravy
VYPRACUJEME TĚSTO,KTERÉ DÁME ODLEŽET TAK NA 1 HODINU DO LEDNICE.
PŘIPRAVÍME SI NÁPLŇ,VŠE PROMÍCHÁME,JABLKA JE LEPŠÍ NASTROUHAT.
TĚSTO ROZDĚLÍME NA 2 DÍLY,VYVÁLÍME…