Skořicový koláč s ořechy a jablky
Potřebné ingredience
22 zarovnaných PL 1:1 polohrubá:hladká mouka (cca 150g), 2 velká vejce , 10 zarovnaných PL cukru (cca 100g), 8PL oleje, 5PL mléka, 3lž skořice, 1/2 PDP, 2 velká jablka, zbavená jádřinců, oloupaná,nakrájená na kostičky cca 1x1cm, velkou hrst vlašských ořechů posekaných nahrubo
Postup přípravy
1. Oddělíme žloutky od bílků.
2. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
3. Žloutky, cukr, mléko a olej vyšleháme do pěny.
4. Mouku smícháme s PDP a se…
Lyonské brambory
Potřebné ingredience
Z úplně nejvíc domácích suroviny =D: 6 velkých brambor (nové polepské), 4 střední cibule, svazeček jarní cibulky (ze zahrádky), hrst na nudličky nakrájeného uzeného, bůčku či slaninky (domácí), 3-4dcl bílého vína (Müller - Pavel Hrabkovský Velké Žernoseky =)), 1:1PL olej:sádlo, sůl, pepř
Postup přípravy
1. Uvaříme si brambory, aby byly měkké, ale stále pevné. (Joo je to těžký odhadnout, to sama vím =D)
2. Mezitím co se nám vaří brambory si překrájíme jarní cibulku a cibuli…
Palačinky s tvarohem, jahodami a medem
Potřebné ingredience
Ingredience na 12 velkých palačinek: 3 vejce, 2 hrnky mouky, 3 hrnky mléka (dále dle potřeby), trocha cukru, vanilkové aroma, dále: tvaroh smíchaný s cukrem, med, jahody
Postup přípravy
1. Vajíčka našleháme metličkou a přilijeme mléko.
2. Za stálého míchání/šlehání přisypáváme mouku.
3. Pokud se Vám těsto zdá moc hutné přidejte mléko.
4.…
Bábovka mojí maminky aneb jinou nepeču
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1 hrnek oleje, 3 vejce, 1 PDP, kakao (podle toho jestli chceme tmavou nebo dvoubarevnou), a špetka těch tajných ingrediencí =)
Postup přípravy
1. Do mísy rozklepneme celá vejce, k nim přisypeme cukr a pár minut šleháme až se vše dokonale spojí a na povrchu se vytvoří bublinky/pěna.
2. K této směsi přilijeme mléko,…
Swedish PRINSESSTÅRTA - dort Princezna
Potřebné ingredience
Pudinkový krém: Uvaříme si jeden lískooříškový pudink a necháme zcela vychladnout. Půlku másla si vyšleháme se lžící cukru a postupně, za stálého šlehání, přidáváme pudink. Korpus: 4 velká vejce pokojové teploty, 225g cukru, 70g mouky, 65g kukuřičného nebo bramborového škrobu, 1lž PDP, špetka soli, strouhanka na vysypání formy, Dále budeme potřebovat: necelých 300g marcipánu (můj recept na mléčný marcipán http://dobrotydulinka.blogspot.cz/2013/06/mlecny-marcipan.html ), potravinářské barvivo, 400ml smetany ke šlehání (2 balení), 2 ztužovače šlehačky (nemusí být, ale pro jistotu, když budeme dort potahovat), Šlehačku ušleháme se ztužovači a jednou lžící cukru. Marmeládu (smíchané 3PL brusinkové a 3PL jahodové)
Játra na jarní cibulce s rýží
Potřebné ingredience
Pro 3 osoby: 500 kuřecích jater, 4 jarní cibulky, 2 snítky tymiánu, 1 snítka majoránky, 1PL sádla, 2PL oleje, 2lž kmína, 500ml vody, jíšku 1PLmásla a 1PL mouky, sůl, pepř volitelné: 1PL sojové omáčky (pro barvu), 1 velký panák červeného vína (pro barvu a šmrnc)
Postup přípravy
Postup:
1. Játra očistíme, pokrájíme a dáme do mističky.
2. Na pánvi si rozpálíme sádlo, olej a zatím pokrájíme jarní cibulky (celé!).
3. Cibulku přihodíme na…