Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
nejlepší pasta VITTORIO

nejlepší pasta VITTORIO

Potřebné ingredience

1 balení semolinových špaget, 400 g cherry rajčátek, 1/2 červené papriky, 2 vejce, 1 dcl olivového oleje, 2 stroužky česneku, strouhaný sýr Grana padano nebo parmezán (nedávat eidam), bazalka, italské koření, sůl, pepř.

Postup přípravy

Do zapékací mísy nakrájíme cherry rajčátka a papriku, posypeme italským kořením nebo sušenou bazalkou, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct do trouby na 10min.
Uvaříme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
MEDOVÉ PERNÍČKY

MEDOVÉ PERNÍČKY

Potřebné ingredience

56 dkg hladké mouky, 10 dkg medu, 5 dkg másla, 3 vejce, 1 dkg sody, 25 dkg moučkového cukru, koření do perníku (1,5 lžíce), potřít šlehaným vejcem s potravin. barvivem. Doporučuji skladovat v krabici s rozkrojeným jablkem pro změknutí.

Postup přípravy

Smícháme všechny přísady, vyválíme, vykrajujeme a pečeme v předehřáté troubě asi 5 minut. Hned po vytažení z trouby potíráme rozšlehaným vejcem (červené hvězdičky - červené…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BRUMÍCI

BRUMÍCI

Potřebné ingredience

na 6 brumíků potřebujeme: 1 hrnek pol.mouky, 1/2 hrnku cukru, 1 vejce, 1 vanil.cukr, 1/2 prdopeč, 1/4 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, trochu kůry z limetky nebo citronu, 1 lžíce kakaa, trochu másla a strouhanky.

Postup přípravy

Formu na brumíky vymažu máslem a vysypu strouhankou (nemusí, protože se nelepí, ale máme rádi křupavou máslovo-strouhankovou krustu). Všechny přísady smícháme a lžící lijeme do…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
SUSHI  s krab. tyčinkami

SUSHI s krab. tyčinkami

Potřebné ingredience

- mořská řasa Nori (10 ks v balení 98,-Kč) - stačí 3 plátky, - rýže Nishiki asi 6 lžic, - pasta Wasabi (japonský křen), - tčinky Surimi (6 tyčinek), - sójová omáčka+wasabi+čerstvý zázvor (stačí kousek 1 cm nastrouhat najemno),

Postup přípravy

Vše potřebné seženete ve zdravé výživě a v potravinách !!!!!!!!!!!!!! Na suši (bambusové) prostírání (lze koupit ve zdravé výživě) dáme řasu Nori - nenamáčet. Uvaříme rýži a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Zázvorová omáčka (ZÁZVORKA)

Zázvorová omáčka (ZÁZVORKA)

Potřebné ingredience

roštěnka (může být i vepřové maso - kotleta, kýta), zázvor (koření), sůl, pepř, drcený kmín, masox, smetana, mouka na zahuštění, knedlík.

Postup přípravy

Roštěnky naklepeme a prudce osmahneme na oleji, posolíme, opepříme a posypeme zázvorem a drceným kmínem. Osmahneme z obou stran a zalijeme vodou, přidáme masox. V papiňákju …

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
zdravá pomazánka z AVOKÁDA

zdravá pomazánka z AVOKÁDA

Potřebné ingredience

1 avokádo, 1 rajče, 1stroužek česneku, 1 lžička citronové šťávy, 1 malá cibulka, sůl, pepř

Postup přípravy

avokádo oloupeme, odpackujeme a rozmačkáme vidličkou, rajče nakrájíme na velmi jemné kostičky, cibulku také najemno, česnek prolisujeme a do celé směsy přidáme citronovou nebo…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Domácí VLAŠSKÝ SALÁT

Domácí VLAŠSKÝ SALÁT

Potřebné ingredience

200 g brambor 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer) 150 g měkkého salámu (Junior) 50 g steril.hrášku 100 g steril.okurek 100 g majonézy lžička octa, trocha cukru, lžička hořčice, lžička worchesteru, sůl, pepř.

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Očištěnou kořenovou zeleninu uvaříme v osol.vodě téměř do měkka a necháme vychladnout. Brambory, zeleninu, okurky a salám…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
super těsto na PIZZU

super těsto na PIZZU

Potřebné ingredience

60 dkg hladé mouky, 1 kostka droždí, troška mléka, lžička cukru a soli, 6 lžic oleje, 200 ml vlažné vody.

Postup přípravy

Do rendlíku dáme ohřát asi 1 dcl méka, rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Počkáme až naběhne kvásek a pak smícháme s ostatními přísadami (mouka, voda, olej). Dáme do tepla kynout…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Cibulové kroužky s bramborovou kaší

Cibulové kroužky s bramborovou kaší

Potřebné ingredience

1 velká cibule, polohrubá mouka, olej na smažení, brambory, mléko, trochu smetany a máslo.

Postup přípravy

Nejdříve uděláme bramborovou kaši, trochu smetany přidáme na zjemnění. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozdělíme na jednotlivé kroužky, dáme do misky a posypeme polohrubou moukou,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
kotlety s pečenými fazolemi

kotlety s pečenými fazolemi

Potřebné ingredience

plátky kotlety (podle počtu osob), plechovka bílých fazolí v tomatě, 3-4 stroužky česneku, 1 cibule, worchester, soj.omáčka, máslo, kečup, olej, sůl, pepř.

Postup přípravy

Pokapeme zapékací mísu olejem a poklademe naklepané a osolené opepřené kotlety. Na ně rozetřeme fazole v tomatě (celou plechovku), přidáme trochu kečupu. Pokapeme worchestrem a…

Zobrazit více...

Kategorie