vosí hnízda
Potřebné ingredience
16dkg moučkového cukru 10dkg dětských piškotů 6dkg másla 1 lžíce kakaa 2 lžíce mléka 2 lžíce rumu
vínové
Potřebné ingredience
1/4 kg hladké mouky+ 1/4 kg másla (Hera), 6 lžic bílého vína cukr moučka s vanilkovým na obalení
Postup přípravy
Smícháme suroviny a vypracujeme vláčné těsto. Necháme odležet v chladu. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme tvary (menší) a pečeme až když jsou zespodu narůžovělé (z vrchu jsou…
vanilkové rohlíčky
Potřebné ingredience
30dkg hladké mouky 20dkg tuku 10dkg cukru 10dkg ořechů 2 žloutky 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, necháme v chladu 1/2h odležet a tvarujeme rohlíčky nebo tlačíme různé tvary přes strojek.
Rohlíčky můžeme péct na poslední chvíli, protože jsou ihned měkké.
slepované
Potřebné ingredience
¼ kg hladké mouky ¼ kg polohrubé mouky ¼ kg moučkového cukru ¼ kg másla 1 vejce 2 žloutky
šlehačkové
Potřebné ingredience
700g polohrubé mouky 400g hera měkká 1 šlehačka 1 kypřící prášek 2 žloutky
Postup přípravy
Udělat silnější těsto.
Vykrájíme kolečka, doprostřed náplň a pevně stiskneme, upečené obalíme v cukru
rafaelo kuličky
Potřebné ingredience
Na ozdobu 20 dkg mandlí Na těsto 30 dkg cukru moučka 2 dcl vody 1 balení vanilkového cukru 1 ks máslo 30 dkg kokosu 30 dkg sušeného mléka
perníčky (po upečení ihned měkké)
Potřebné ingredience
05kg hl.mouky 15dkg moučk.cukru 2 celá vejce 15dkg rozpuštěného medu 5dkg másla 2 lžičky perníkového koření 1,5 lžičky sody
Postup přípravy
Přidáme trochu vody, propracuji těsto a nechám cca hodinku odležet.
Těsto rozválíme a vykrajujeme tvary.
Pečeme při 150´C.
Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem…
ořechy
Potřebné ingredience
25dkg hl.mouky 20dkg másla 10dkg moučkového cukru 8dkg mletých oříšků 2 lžíce kakaa
Postup přípravy
15dkg másla
12dkg cukru
1 žloutek
Rum pro chuť
namačkat do formiček / tenčí
mušličky (žabí huby)
Potřebné ingredience
25 dkg hladké mouky 25 dkg másla 1 vejce
Postup přípravy
10 dkg srouhaných ořechů
10 dkg moučkového cukru
1 vejce
Vykrájíme kolečka, doprostřed náplň a pevně stiskneme, upečené obalíme v cukru
marokánky
Potřebné ingredience
¼ l šlehačky ke šlehání, 4 lžíce hladké mouky, 5 lžic krystalového cukru, 50g másla, směs rozinek a sekaných ořechů všeho druhu a mandlí – celkem 200g.
Postup přípravy
Šlehačku, hladkou mouku a cukr zahřívám ve vodní lázni až do zhoustnutí pak přidám 50g másla
a zahustím směsí rozinek a sekaných ořechů všeho druhu a mandlí – celkem 200g.…