Cuketový krém s mátou
Potřebné ingredience
1 kg cuket 8 snítků máty 150 g zakysané smetany deluxe 1 citrón 1,4 l kuřecího vývaru 6 jarních cibulek 140 g cheddaru olivový olej kousek másla sůl a čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Jarní cibulky omyjte a zbavte je případných oschlých listů. Nakrájejte je na kolečka. Cukety rovněž omyjte, okrojte konce a nakrájejte je ručne nebo v robotu na tenká kolečka. Na…
Zelená čočka a ztracené vejce
Potřebné ingredience
250 g zelené čočky bouquet garni 1 malá cibule 2 lžíce červeného vinného octa 6 plátků slaniny 3 domácí vejce hrst hladkoliské petržele 2 lžíce kvasného octa mořská sůl čerstvě mletý pepř olivový olej
Postup přípravy
Při přípravě tohoto porkmu začněte umotáním bouquet garni[. Bouquet garni je svazek bylinek, obvykle převázaný provázkem, který se používá při přípravě polévek, vývarů a…
Zeleninové ratatouille a steak
Potřebné ingredience
1 cuketa 1 malý lilek 2 papriky mix barev 1 červená cibule 500 ml drcených rajčat (passata) 1 hrnek rýže basmati 2 lžičky sladkého curry koření 2 filety ančoviček 3 stroužky česneku 1 lžíce balsamica 2 lžíce zakysané smetany hrst listů bazalky svazek koriandru 1 citrón 2x 250 g rib eye steak 1 lžička sladké mleté papriky olivový olej dijonská hořčice mořská sůl čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Začneme s přípravou ratatouille. Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm, připravovaný zejména v okolí města Nice. Jméno pochází z okcitánského slova ratatolha, což…
Dýňová polévka
Potřebné ingredience
2 kg dýně (Hokkaido, máslová…) 2 l kuřecího vývaru 2 mrkve 2 řapíky celeru 2 červené cibule 1/2 chilli papričky 4 stroužky česneku 2 snítky rozmarýnu pár šalvějových lístků 1 ciabatta kus parmazánu mořská sůl čerstvě mletý pepř olivový olej
Postup přípravy
Oloupanou mrkev, celer, česnek, cibuli a chilli posekejte v robotu nahrubo. Do velkého, opravdu velkého hrnce nalijte asi decku olivového oleje. Dovnitř naskládejte šalvějové…