vánoční ježci
Potřebné ingredience
1/2 dávku lineckého těsta-vyšlo to na 50 ježků - vypracujeme a necháme pár hodin odležet v chladu. Vymodelujeme malé kuličky,které plníme vlašskými ořechy (půlkou z půlky)-kuličky jsou velké tak,aby těsně obalovaly ořechy. Na jedné straně kuličky vždy vymodelujeme čumáček-dlouhý a tenký-těsto se při pečení jakoby rozlije do slziček. Pečeme na 150 stupňů cca 25 minut, pak potřeme čokoládou na vaření , (ředěná Ivou, používala jsem štětečku od Tescomy) a hned sypeme kokosem. Nakonec vezmeme tenký štěteček a tečkujeme čokoládou nosík a očička.
Postup přípravy
1/2 dávku lineckého těsta-vyšlo to na 50 ježků - vypracujeme a necháme pár hodin odležet v chladu. Vymodelujeme malé kuličky,které plníme vlašskými ořechy (půlkou z půlky)-kuličky…
můj první dort v životě, tedy i první zdobený :o)…
Potřebné ingredience
mramorovaný korpus dle Onasi, marmeláda, krém Dr. Oetker, ovoce, čokoládová poleva, marcipánová hmota z Tesco
Postup přípravy
Předem moc děkuju vám všem holkám a ženám :-) které mi daly dobré rady do pečení, no týden jsem z toho nespala, ale vše myslím dopadlo napoprvé super, dort měl velký úspěch a…