Trojka s bagry
Potřebné ingredience
Dort byl pro mého syna, zadání "dort s červeným kolovým bagrem a nějakým dalším stavebním strojem", ten další stroj už mi byl naštěstí ponechán na libovůli. Myslela jsem, že na tom nic není, ale šly mi ty bagry jak psovi pastva. Všechny ozdoby jsou z pravého marcipánu, pouze domečky mají zadní stěnu z WI.
Vánočka, pro velký úspěch
Potřebné ingredience
20g droždí (1/2 kostky), 250ml mléka, 80-100g cukru krupice, 500g hladké mouky, citronová kůra, vanilkový cukr, 60g másla, 1 žloutek (anebo klidně 2, pokud Vám zbudou např. od zdobení perníčků), špetka soli
Postup přípravy
Přepisuji svůj smazaný neinspirativní recept obsahující "pouze" složení těsta na recept s postupem: Do domácí pekárny dáte v tomto pořadí: žloutek, rozpuštěné máslo,…
Perníková chaloupka - s lentilkami, jak se líbí mým…
Potřebné ingredience
4 vejce, 4 velké lžíce medu, 360g moučk. cukru, 560g hladké mouky (plus dosypat dle potřeby), citronová kůra, 50g sádla, 1/2 prášku do perníku, pytlík perníkového koření
Postup přípravy
Z přísad vypracovat těsto, pokud lepí, dosypat mouku, zabalit do fólie, a nechat v lednici odležet alespoň do druhého dne. Na pomoučeném vále vyválet na tužku silně, vykrájet…
Jednoduché kiwi řezy, tvarohovo-pudingové
Potřebné ingredience
Kakaový korpus ze 2 vajíček (žloutky utřít do pěny s 80g cukru, přišlehat lžíci, dvě kakaa a dvě lžíce vody, ušlehat sníh z bílků, a obojí spojit s 80g polohr. mouky a špetkou PDP), vanilkový puding z 300ml mléka smíchaný s půlkou vaničky tvarohu, kiwi, čilé dortové želé (dělala jsem z 250ml ananasového džusu).
Postup přípravy
Upéct korpus, vyndat z formy, pokapat griotkou, vrátit zpátky do formy, navršit náplň a uhladit, poklást kiwi, zalít želé připraveným podle návodu.
Malinová semifreda
Potřebné ingredience
Světlý korpus (3 žloutky+3 bílky, 3 lžíce vody, 120g cukru, 120g polohr. mouky, 1/2 lžičky PDP), malinové želé, tvarohovo-šlehačková, nebo šlehačkovo-malinová náplň
Nugátový jogurtovo-tvarohový dort s banánem
Potřebné ingredience
Recept opět hlavně pro mě :-): korpus - 3 vejce, 3 rovné lžíce cukru krupice, 3 lžíce polohrubé mouky, 3 lžičky oleje, 1 lžíce kakaa / Náplň: 250g tvarohu (vanička), 250g bílého jogurtu (Hollandia), 2-3 lžíce Nutelly, 1/2 rozmixovaného zralého banánu + 1,5 balíčku želatinového ztužovače rozmíchaného ve vodě podle návodu / čokoládová poleva a šlehačka se Smetafixem na ozdobení
Postup přípravy
1. Na korpus ušlehat do pěny žloutky s cukrem, přišlehat olej a kakao, vyšlehat sníh z bílků a na střídačku s moukou opatrně zapracovat do žloutkové hmoty, upéct na cca 170 stupňů…
Meruňková semifreda
Potřebné ingredience
Korpus světlý (použila jsem odřezky z korpusu na dort), náplň ze dvou šlehaček, 80g tvarohu, 120g meruňkové marmelády a želatinového ztužovače rozmíchaného v deci vody, plus uvnitř každého zákusku je lžička zakysky oslazené vanilkovým cukrem.
Nugátová semifreda
Potřebné ingredience
Kakaový korpus (upečeno v kulaté rozevírací formě) / náplň: 1 vanička tvarohu, 1 šlehačka 33%, 1 lžíce Nutelly, 50g čokolády rozpuštěné ve vodní lázni, 1 želatinový ztužovač rozmíchaný v deci vody + šlehačka se Smetafixem, ovoce a čokoládové filigránky na ozdobu. Uvnitř pod náplní je schovaný ještě kousek banánu. Chtěla jsem tam dát jiné ovoce, ale tradičně jsme doma neměli, co jsem myslela, že doma máme :-)))).
Postup přípravy
Na náplň ušlehat tvaroh s Nutellou a rozpuštěnou čokoládou, vyšlehat šlehačku, obojí spojit a přidat želatinový ztužovač podle návodu. Žádný další cukr. Zákusky vykrájet z plátu…
Koláče - krásně měkké a vláčné i na druhý den
Potřebné ingredience
Těsto: 1/2 kostky kvasnic, 250-300ml mléka, 60g cukru krupice, 500g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 60g másla, 1 žloutek, špetka soli - do domácí pekárny dát v pořadí: žloutek, rozpuštěné máslo, špetku soli, prosátou mouku a prosátý cukr, vanilkový cukr, kvásek z kvasnic a ohřátého mléka. Po vykynutí vytvořit koláče, uprostřed zploštit, naplnit nádivkami (nejlépe sáčkem nebo zdobičkou), pomašlovat bílkem s troškou mléka a upéct na střední teplotu. Hned po upečení zacukrovat, aby se vlhkost udržela uvnitř a koláče nevysychaly.
Postup přípravy
Veškeré kynuté pečivo peču z tohoto těsta, skvěle chutná, netvrdne a nevysychá.
Černorybízový šlehačkový dort s růží
Potřebné ingredience
Světlý korpus ze 4 vajec, náplň (1 vanička tvarohu + 1 Lučina 120g + 1 šlehačka 33% + 1 vanilkový cukr + 4 lžičky cukru + 1 želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker) půl bílá, půl s rybízovou marmeládou